90 балів від Decanter,
100 балів від усього мого серця!
Jummare Vermentino – вино із нової органічної і веганської лінійки від сицилійського виробника Settesoli.
Це означає, що виноградники органічно сертифіковані, а при виробництві не використовували жодних речовин тваринного походження (наприклад, яєчних білків для оклейки вина – очищення від осаду, висвітлення та стабілізаціїї).
Більше третини органічних виноградників Італії знаходяться на Сицилії. Спекотний клімат і свіжі умови знижують ризики хвороб на виноградниках, що є однією з причин, чому багато сицилійських виноградарів прийняли органічну практику. На пагорбах навколо Менфі є близько 1000 гектарів органічних виноградників, тому було відносно легко вибрати найкращі з цих виноградників, щоб використовувати їх як основу для вин Jummare.
Jummare Vermentino – це 100% верментіно, вирощений в Менфі (Menfi) на Сицилії на виноградниках висотою 250 м над рівнем моря.
Decanter поставив 2019-му вінтажу цього верментіно 90 балів, що дуже непоганий результат для вина за неповних 10 євро! І додав його в список кращих білих літніх вин.
Jummare Vermentino має яскраво виражені відтінки зеленого яблука і в ароматі, і в смаку (з його зеленими нотами, соковитістю і освіжаючою кислотністю).
Аромат інтенсивний, з нотами глоду, грейпфрута, білого персика та меду акації.
Смак свіжий і збалансований з довготривалим післясмаком і трав’янистим післясмаком.
Про виробника Jummare Vermentino – Settesoli
Кооператив Settesoli – це об’єднання 2000 виноградарів, що існує з 1958 року.
Ці фермери вірять у цінність громади, якість своїх вин, а також в економічний, соціальний та екологічний добробут, створений спільною роботою.
Вони вирощують на Сицилії 30 різних сортів на шести тисячах гектарів землі, що становить 7% всіх виноградників на острові.
Settesoli сприяє економічному розвитку на всій території від Менфі та залучає до співпраці 70% сімей, які проживають у цій частині Південно-Західної Сицилії.
Компанія приділяє особливу увагу інноваціям та молодим співробітникам, які подорожували світом і повернулися на Сицилію, щоб розвивати місцеве виноградарство.
Компанія Settesoli є піонером в наукових дослідженнях виноробного процесу і завжди інвестує в технології та співпрацює з престижними університетами та дослідниками з усього світу.
Інновації у випадку Settesoli – не просто красиве слово: агрономи, виноградарі та наукові дослідники постійно співпрацюють на всіх етапах польових робіт, щоб отримати найкращий можливий результат від винограду та ґрунтово-кліматичних умов.
Цей процес захищає виноградарів і їх вина, а також і територію, на якій вони живуть. Settesoli була першою італійською винною компанією, яка забезпечила прозорість усього виробничого ланцюга – від виноградників до виноробних підприємств.
На виноградниках контролюється кожна сільськогосподарська фаза для захисту навколишнього середовища, а на підприємствах для енергоефективносі встановлено одну з найбільших фотоелектричних установок у виноробному секторі Італії.
Стійкість – це ДНК кооперативу: разом члени допомагають одне одному, підтримують один одного і разом же сприяють збереженню якості виноградної лози.
Вина кооперативу продаються в Італії та за кордоном під брендами Settesoli, Mandrarossa та Inycon.
Всі вина від виробника Jummare Vermentino.
Офіційна сторінка виробника Jummare Vermentino: https://cantinesettesoli.it/
Микола –
Свіженьке і легеньке вино, якраз для пікніка. Щось схоже з Піно Гріджио – легко п‘ється
Ігор –
Свіже, тонке, зрозуміле. Зелені яблучка, цитруси, альтернатива Піно гріджіо
Алексей –
нежное, свежее и сочное. приятное белое вино, которое легко пьется.