M. Chapoutier Chante Alouette Hermitage – одне з топових вин Мішеля Шапутье і єдине з пагорба Ермітаж, в якому використовують виноград з різних Lieux-die (Le Meal, Chante Alouette і Les Murets).
Старі виноградники, біодинамічний підхід, 100% марсан, часткова ферментація та часткова витримка у французькому дубі – все це дозволяє створювати одні з найскладніших і багатогранних французьких вин.
Колір M. Chapoutier Chante Alouette Hermitage 2015: блискуче і зелене золото.
Аромат M. Chapoutier Chante Alouette Hermitage 2015 :складний і тонкий, аромати айви, волоського горіха, меду, імбиру, акації з відтінком липи.
Смак M. Chapoutier Chante Alouette Hermitage 2015: відверта атака, але без агресії, мигдальний фінал, дуже елегантний і гарною тривлістю.
Сорт винограду M. Chapoutier Chante Alouette Hermitage 2015: Марсан. Врожай: збирається вручну після досягнення зрілості.
Грунт: Виноград, з якого виробляється це вино, відбувається з трьох різних виноградників:
- Ле Меаль: характеризується грунтом з дуже старих флювио-льодовикових алювіальних відкладень з високим вмістом гальки.
- Les Murets: грунт глинисто-гравійна. Його червоні глини надають винам повний, багатий характер.
- Chante-Alouette: високогірний терруар, грунт якого є сумішшю лесу і дуже дрібно розклалася граніту. Надає вину свіжість, солоність і кислотність.
Вінификація M. Chapoutier Chante Alouette Hermitage 2015: сусло виходить після тривалого пресування і злегка відстоюється перед ферментацією.
Частина ферментації проводиться в резервуарах з нержавіючої сталі, а частина – в напівмуфтах. Осад збовтують (батоннаж) протягом перших 2-3 місяців, надаючи вину консистенцію.
Витримка M. Chapoutier Chante Alouette Hermitage 2015: 40-30% проходить в чанах з нержавіючої сталі. Решта 60-70% витримуються в бочках з полусаміда (600 літрів), 10% яких зроблені з нової деревини, а 90% деревини раніше використовувалися для виробництва одного-трьох вин.
Про Мішеля Шапутьє, виробника M. Chapoutier Chante Alouette Hermitage 2015
Унікальний, нетрадиційний, цікавий усьому, розум Мішеля Шапутьє ніколи не був статичним. Мішель завжди в русі, в нових ідеях. “Якщо я залишаюся на місці, я падаю”.
Мішель Шапутьє – людина, близька до землі, він постійно пошуках розкриття теруарів та пошуку вираження ґрунтів через Смаквин.
“What is important is to be able to enjoy a wine without having to like alcohol. I am myself a good food and wine lover and it’s the taste of a wine that I love the most.”
Він ділиться своїми переконаннями з молодими виноробами. Він вважає, що вино призначене для обміну і робота винороба базується на концепції спільного використання.
З 1996 року на всіх етикетках Maison M. Chapoutier є інформація про вино, написана шрифтом Брайля. Такий надпис є іна пляшці М. Шапутьє Шант Алуетт Ермітаж.
Це вшанування Моріса Моньє де ла Розмерана, винахідника першої скороченої версії брайля та засновника асоціації Валентина Хаюя, який допоміг вивести сліпих та людей із вадами зору з ізоляції. Існує навіть вино, яке носить його ім’я, за сюжетом, що належав його родині. Це спосіб повернути щось тому, хто зробив реальний внесок.
Ці символи на етикетках пляшок залишаються символом особистості Мішеля Шапутьє та його “піонерського духу”. Мішель – «шукач шляхів», вільна людина у вільному світі … він невтомно досліджує.
Мішель Шапутьє стверджує, що він фудур. Він створює теруари там, де ніхто не наважиться, де ніхто не зробив би жодної копійки. У долині Рони, колисці Мезону, потім у Руссійоні, Австралії та Португалії, теруари чекали слушного часу, щоб розкритися.
Створення теруару – це відкриття регіону, грунту та клімату, де певний сорт винограду зможе проявити себе. Мішель Шапутьє любить розшифровувати безплідні, занедбані або важкі грунти. Він хоче дати їм тлумачення.
Всі ці ґрунти мають що сказати. Вислухавши їх і тісно співпрацюючи з ними, вони надають винам M. Chapoutier характер і вираз.
Терруар – це поєднання ґрунту, клімату та людського ноу-хау. Неможливо зробити найкраще вино. Спроба отримати найкращий можливий знімок теруару – це мистецтво винограда. Йдеться не про виготовлення технічних вин, а про обслуговування теруару.
Якість сировини походить від виноградної лози, а не від виноробства. Відкриття біодинаміки – це перш за все спостереження, помічання та дія.
Деякі сільськогосподарські методи розмивають ґрунти та послаблюють їх, вони задушують біологічне життя незалежно від того, наскільки це важливо.
У 1991 році Мішель Шапутьє зробив вирішальний вибір застосувати ці біодинамічні методи до виноградної лози.
У той час багато хто ставив його під сумнів, але Мішель залишався впевненим в одному: він розкриє правду теруарів. Біо означає «життя». Динамічний означає «дія».
Битва, підсумована цими двома словами: життя в дії. Битва людини, яка хоче затвердити свої переконання, не звертаючи уваги на тенденції.
“Я завжди сумнівався в класичній та форматованій освіті”. Битва природних стихій, які працюють разом. Хімічні пестициди та гербіциди заборонені. Для збереження природного балансу вводяться природні елементи (мінерали, рослини, тварини).
Грунт живиться органічними речовинами, таким чином, в ньому зберігаються бактерії, які є справжньою «матір’ю» виноградної лози і перетворюють мінерал у рослинний. Ця дорогоцінна бактерія передає особистість теруару винограду та вину.
Часто можна спостерігати, як Мішель Шапутьє уважно вивчає небо. Біодинаміка – це також розуміння циклів Землі, Сонця та Місяця.
Повний перелік вин від виробника M. Chapoutier Chante Alouette Hermitage
Офіційна сторінка виробника M. Chapoutier Chante Alouette Hermitage: https://www.chapoutier.com/
Фудпейрінг: аперитив, легкі страви, м'ясо біле, птиця, риба біла
Відгуки
Відгуків немає, поки що.