Sensi Vermentino Mandriano – елегантна біла Тоскана.
Близькість моря, типові середземноморські кліматичні умови та місцеві вапнякові ґрунти надають вишуканості та чистоти цьому верментіно, надаючи йому виразні мінеральні ноти.
Аромат елегантний, з нотами білих квітів і персика.
Смак Sensi Vermentino Mandriano свіжий, динамічний і тонкий, з нотами цитрусових та груш.
Особливості виробництва Sensi Vermentino Mandriano
Sensi Vermentino Mandriano – це 100% верментіно з тосканських виноградників, що знаходяться на висоті до 100 метрів над рівнем моря.
Тут пухкий, глибокий ґрунт, багатий на морські скам’янілості та скелети. Переважно піщано-мергелистий ґрунт, складений глинистими та вапняними сланцями.
При вініфікації особлива увага приділялась окисленню та ступеню освітлення сусла. Ферментація відбувалася при контрольованій температурі 14-18°C.
Витримка у сталі на осаді з регулярним батоннажем.
Про виробника Sensi Vermentino Mandriano
Сімейство тосканських виноробів Сенсі веде свою історію з 1895 року, коли П’єтро Сенсі почав виготовляти вино із своїх лоз та вивозити його на ринки вино.
Поступово справи йшли вгору і вже сини П’єтро, Вітторіо і Армідо, продовжили справу свого батька і заснували Фрателлі Сенсі. Самі, своїми приватними конем та візком ці два брати доставляли своє вино К’янті в будинки в околицях та в місто Флоренція.
А вже третє покоління, сини Вітторіо П’єтро та Джованні більшу увагу приділили виробництву вина. І саме після цього вина Fratelli Sensi стали відомими у всій Тоскані.
Четверте ж покоління, разом з Массімо, Марко та Робертою, що приєдналися до компанії в 1987 році, вивело нарешті ім’я Sensi на міжнародні ринки.
Продажі вина на експорт дали гарний поштовх для активного подальшого розвитку їх виноробства, сільського господарства та розатку технологій виробництва.
Вже у 2004 році, коли Марко раптово помер, а брат Массімо занадто рано успадкував його вотчину, компанія зіткнулася з важкими часами.
Але у пам’ять про цінну працю Марко та важливість проектів, які він розпочав, родина почала продовжувати працювати та рости, розвиватися далі та покращувати якість вин Sensi.
Це стало великим рушієм для родини і цей дух одразу зрозуміли та підхопили міжнародні оператори, що допомогло сім’ї налагодити дуже важливі партнерські відносини.
Зараз головний офіс компанії знаходиться в новому винному заводі Lamporecchio площею понад 5000 квадратних метрів, де зберігаються, виготовляються та розливаються вина Sensi.
Як правило,не всі знають, що розлив у пляшки насправді є початком нової і дуже делікатної фази виготовлення вина. Для цього сім’я Sensi встановила передовий технологічний завод.
Це дозволяє оптимізувати та контролювати кожну фазу виробництва, щоб кінцевий продукт мав надзвичайно чисті сенсорні характеристики та тривалу якість.
Місія виробника Sensi Vermentino Mandriano:
Для сім’ї Sensi вино, яке носить їх ім’я, повинно розповісти їх історію. Це історія великих жертв, ентузіазму та цілей, яких потрібно досягти.
Історія про мудрість робити лише маленькі кроки за раз і виявляти велику повагу до людських стосунків. Місія виробника Sensi Vermentino Mandriano полягає у передачі філософії виробництва через свої вина.
Кожне вино, що виробляється під торгівельною маркою Sensi, базується на елегантних та збалансованих відчуттях, чистому смаку та стабільній якості.
Елегантність, що на людському рівні означає усвідомлення потреб клієнтів, чесність, пристрасть та ефективність для побудови довготривалих відносин з ними. Пристрасть – це додана вартість вин Sensi.
Характеристики виноградників виробника Sensi Vermentino Mandriano:
Починаючи з 1890 року, сім’я Сенсі обробляє свої виноградники на двох фермах із запалом та ентузіазмом: Тенута дель Поджіо та Ферма Калаппіано.
Область виробництва: Пагорби Вінчі Фіорентіно (підзона: Монтальбано). Поверхня виноградників: 80 га. Висота виноградника: 500 метрів над рівнем моря з південно-західним аспектом.
Тип ґрунту: складаються в основному з подрібнених і вапняно-мармелових субстратів, глинистих і піщаних сланців з галькою або гірськими породами (технічно відомі як уламки гірських порід).
Метод землеробства: шпоровий кордон.
Щільність посадки: 5000 рослин з гектара. Урожайність на гектар: 45 тонн.
Середній вік виноградників: 15 років. Збір винограду: кінець серпня, вересень.
Сорт винограду: Санджовезе, Санджовезе Гроссо, Канайоло, Колоріно, Мерло, Каберне, Шираз, Шардоне.
Крім вирощування свго влсного винограду, компанія активно залучає допомогу виробників у районі Сієни, Монтальчіно, Болґері, Скансано та С. Джиміньяно для виробництва та розливу класичних тосканських вин.
Мова тут йде про вина К’янті Класіко Галло Неро, Брунелло ді Монтальчіно, Россо ді Монтальчіно, Nobile di Montepulciano, Bolgheri, Morellino di Scansano і Vernaccia di S. Gimignano.
За всією продукцією Сенсі пильно стежить сімейний енолог Лоренцо Ланді, який допомагає у розробці всіх важливих нових якісних проектів.
Офіційна сторінка виробника Sensi Vermentino Mandriano: http://www.sensivini.com
Всі вина від виробника Sensi Vermentino Mandriano
Фудпейрінг: аперитив, закуски, молюски, морепродукти, риба біла
Відгуки
Відгуків немає, поки що.