Comte Louis de Lauriston Brut – сухий сидр із Нормандії з різних сортів яблук.
Цей сидр названий на честь графа Луї де Лорістона, засновника і першого президента Chais du Verger Normand, який був створений в 1962 році для комерціалізації високоякісних кальвадосу, пуаре, сидру та помме.
Смак Comte Louis de Lauriston Cider Brut дуже приємний, фруктовий, з характерними нотами мочених яблук та відчутною кислотністю. Елегантний, легкий та по-справжньому освіжаючий сидр.
Подавати рекомендується охолодженим в винному бокалі на аперитив, до риби чи м’яса, а також брі, камамберу та інших сирів з білою пліснявою скоринкою.
Виробництво сидру Comte Louis de Lauriston Brut
Сидр Comte Louis de Lauriston Brut роблять з понад 50 сортів яблук.
Частина з них – гіркі види з великою кількістю дубильних речовин. Ці сорти надають сидру його структуру та тіло.
Солодкі сорти надають фруктового характеру і округлості смаку. Кислі сорти яблук дають сидру свіжість.
Дозрілі яблука подрібнюють і пресують.
Отриманий сік бродить до досягнення рівня алкоголю 2% (для солодкого сидру) або 4% (для брюту).
Під час бродіння температура утримується на одному рівні (невисокому), що дозволяє підтримувати тривале повільне бродіння.
Після ферментації Comte Louis de Lauriston Brut бутилюється під тиском.
Про виробника сидру Comte Louis de Lauriston Brut
Дистиллерія Comte Louis de Lauriston відома в першу чергу своїми кальвадосами.
Comte Louis de Lauriston була заснована для того, щоб покласти край незаконній дистиляції кальвадосу в регіоні Домфронт. Сьогодні її погреби зберігають забуті скарби, збережені ще з періоду підпільного виробництва: унікальний асортимент вінтажів, що охоплює кілька десятиліть.
Регіон Домфронт завжди був колискою сімейного сільського господарства. Він складався з невеличких ферм, розділених узенькими вуличками і непрохідними огорожами.
В часи, коли перегонка Кальвадоса була незаконною, регіон Домфрон з його змішаними лісами і пасовищами на горбистій місцевості був наче створений для підпільної діяльності.
Кальвадос часто спішно переганяли тут в штормові зимові ночі, коли ніякі офіційні особи не наважувались приїжджати. Але однієї ночі 1962 року група завзятих акцизників увірвалася в один з підвалів і зловила таки бутлегерів на гарячому.
Протягом всього лише години часу до цього дому прибули десятки сусідніх фермерів, загадковим чином дізнавшись про те, що один з їх числа потрапив в біду. У меншості акцизні чиновники були змушені вишикуватися в лінію у стіни в світлі фар тракторів і автомобілів, побудованих півколом навколо них.
Побоюючись, що ситуація може погіршитися, деякі з присутніх послали до графу Луї де Ларінгстона, тодішньому генеральному секретарю місцевої фермерської федерації. Графа просили допомогти знайти вихід з глухого кута.
Після нескінченних переговорів було вирішено, що штраф, накладений на винокурню, буде анульований, якщо кальвадос буде виробляється, зберігатись і продаватись у повній відповідності з законом. Граф Луї де Лористон взяв на себе зобов’язання довести проект до кінця.
З того 1962 року кальвадос, дистильований в домашніх умовах фермерами з використанням традиційних місцевих методів, доставляється в підвали Сhais Du Verger Normand і продається під торговою маркою Count Louis de Lauriston. Він регулярно поповнює запаси витриманих кальвадос, якість яких підтверджено 200 медалями та почесними грамотами.
У 1992 році Chais du Verger Normand об’єдналися для виробництва та продажу кальвадосу з Christian Drouin S.A. В рамках цієї угоди Луї де Лористон передав бренд Count Louis de Lauriston компанії Cristian Drouin, поставивши лише одну умову: якість кальвадосу має залишатися бездоганною.
У 2008 році Гійом Друен змінив Моріса Шевре на посаді керівника підвалів.
Протягом століть фермери регіону Домфронт виробляли кальвадос, в якому велика частина груш була змішана з сидром і яблуками. Груші стали частиною процесу пивоваріння та дистиляції кальвадосу в 14 столітті.
Особливості кальвадосу з регіону Домфронт були визнані в 1942 році завдяки присвоєнню регульованого найменування
Domfront Calvados.
Район Домфронт добре відомий своїм великою кількістю грушевих садів, а кальвадос, вироблений в цьому регіоні, завжди мав унікальний характер, який цінується знавцями.
Офіційна сторінка виробника, що виготовляє сидр Comte Louis de Lauriston Brut: calvados-lauriston.com
Всі напої від виробника, який виготовляє сидр Comte Louis de Lauriston Brut.
Фудпейрінг: аперитив, гострі страви, закуски, молюски, пікнік, піца, риба біла, риба на грилі, риба червона, суші
Andrii –
дуже смачний сидр. аромат мочених яблук, післясмак компоту з сухофруктів. рекомендасьйон)
Александр –
Очень лёгкий освежающий
С ярко выраженным ароматом моченых яблок, груши
Во вкусе чем-то напоминает компот из сухофруктов. Не смотря на то что брют, присутствует лёгкая, приятная сладинка
Евгений –
Насыщенный,плотный, с ярким ароматом моченых яблок и приятной освежающей кислотностью