Олія оливкова Lolio Mandrarossa Val di Mazara DOP – це extra-virgin оливкова олія із Сицилії з зони Val di Mazara DOP (провінція Трапані).
Колір солом’яно-жовтий, з зеленими відблисками.
Lolio Mandrarossa Val di Mazara DOP – ароматна оливкова олія з нотами базиліку, помідорів, щойно скошеної трави, з цитрусовими відтінками.
Смак досить насичений, збалансований, елегантний, фруктовий, з нотами артишоків та пряним мигдалевим післясмаком.
Із лінійки Lolio від Mandrarossa ця олія найзбалансованіша в смаку (присутня гострота, яка властива хорошій свіжій оливковій олії, але смак м’який та округлий).
Тому Lolio Mandrarossa Val di Mazara DOP рекомендується подавати просто з хорошим хлібом, брускетами, тартаром чи будь-якими традиційно італійськими стравами.
Виробництво Lolio Mandrarossa Val di Mazara DOP:
Lolio Mandrarossa Val di Mazara DOP – це бленд трьох сортів оливок: Biancolilla, Cerasuola та Nocellara, вирощених на березі моря на пагорбах Менфі (Menfi) на Сицилії на висоті від 50 до 200 метрів над рівнем моря.
Всі три сорти – автохтонні (місцеві) сицилійські сорти оливок.
Збір врожаю проводиться вручну. Холодний віджим, безперервний цикл.
Про виробника Lolio Mandrarossa Val di Mazara DOP:
Перш за все, Mandrarossa відома своїми винами автохтонних сицилійських сортів.
Mandrarossa входить до найстарішого сицилійського кооперативу Settesoli, створеного в 1958 році, який сьогодні налічує близько 2300 невеликих виноробів.
Лінійка оливкової олії Lolio почалась як проект в 2012 році з мікровиробництва 15 тисяч пляшок на рік.
До цього виробництво оливкової олії для місцевих невеликих господарств, які входили до кооперативу Settesoli, було “особистою” справою: її робили для себе і для місцевого продажу.
Виноробня Mandrarossa
Mandrarossa – це особливий проект великого італійського кооперативу Settesoli.
Вина Mandrarossa народились в результаті ретельного дослідження Сицилії. Перед випуском першого вина протягом 20 років на території Менфі велись картографування земель, дослідження ґрунтів, вибір виноградників та сортів, які відображали б місцеву теруарну індивідуальність.
Науковий підхід досить швидко приніс свої плоди.
Виноробня Mandrarossa офіційно була заснована в 1999 році, в 2000 на Vinitaly були представлені її перші 7 вин. У 2004 – вже 6 вин Mandrarossa були відзначені “бокалами” Gambero Rosso.
Через 5 років з моменту заснування виноробні вино Cartagho Mandrarossa (зроблене із неро ді аволи) вже називали знаковим для Сицилії.
У 2010 році бренд кардинально змінив імідж, а разом із ним і логотип: від банального виноградного листа до карликової пальми, символу біорізноманіття та самобутності регіону Менфі.
У 2012 році народилася Brigata di Cucina Mandrarossa – об’єднання із 25 місцевих жінок з Менфі, які є носіями простих сільських гастрономічних традицій цього району. Ціль – збереження локальної кухні.
У 2014 році Santannella (нетрадиційний бленд фіано та шенен блану) отримав 90 балів від Роберта Паркера, що додало популярності бренду вже за межами Італії.
В 2019 році Mandrarossa відсвяткувала своє 20-річчя випуском нової лінійки вин Storie Ritrovate, які також народились після 5 років наукових досліжень місцевих ґрунтів. Їх проводили Mimmo De Gregorio та Filippo Buttafuoco (енолог та експерт з виноробства Mandrarossa).
Робота велась за підтримки консультанта з питань енології Alberto Antonini та спеціаліста з вивчення мікротеруарів Pedro Parra . Також були залучені геологи з Палермського університету.
Результати аналізу та тести електропровідності показали великий виноробний потенціал схилів з вапняковими материнськими породами морського походження. Після кількох років експериментальної вініфікації, було вибрано дві найкращі ділянки, з яких зробили “історичні” Vini di Contrada.
В рамках цього ж проекту створено і вулканічні вина Sentiero delle Gerle.
Офіційна сторінка виробника Lolio Mandrarossa Val di Mazara: https://www.mandrarossa.it/
Про кооператив Settesoli
Виноробня Mandrarossa була заснована виробничим кооперативом Settesoli – об’єднанням 2000 виноградарів, що існує з 1958 року.
Ці фермери вірять у цінність громади, якість своїх вин, а також в економічний, соціальний та екологічний добробут, створений спільною роботою.
Вони вирощують на Сицилії 30 різних сортів на шести тисячах гектарів землі, що становить 7% всіх виноградників на острові.
Settesoli сприяє економічному розвитку на всій території від Менфі та залучає до співпраці 70% сімей, які проживають у цій частині Південно-Західної Сицилії.
Компанія приділяє особливу увагу інноваціям та молодим співробітникам, які подорожували світом і повернулися на Сицилію, щоб розвивати місцеве виноградарство.
Компаня Settesoli є піонером в наукових дослідженнях виноробного процесу. Компанія завжди інвестує в технології та співпрацює з престижними університетами та дослідниками з усього світу.
Інновації у випадку Settesoli – не просто красиве слово: агрономи, виноградарі та наукові дослідники постійно співпрацюють на всіх етапах польових робіт, щоб отримати найкращий можливий результат від винограду та ґрунтово-кліматичних умов.
Цей процес захищає виноградарів і їх вина, а також і територію, на якій вони живуть. Settesoli була першою італійською винною компанією, яка забезпечила прозорість усього виробничого ланцюга – від виноградників до виноробних підприємств.
На виноградниках контролюється кожна сільськогосподарська фаза для захисту навколишнього середовища, а на підприємствах для енергоефективносі встановлено одну з найбільших фотоелектричних установок у виноробному секторі Італії.
Стійкість – це ДНК кооперативу: разом члени допомагають одне одному, підтримують один одного і разом же сприяють збереженню якості виноградної лози.
Вина кооперативу продаються в Італії та за кордоном під брендами Settesoli, Mandrarossa та Inycon.
Офіційна сторінка Lolio Mandrarossa Val di Mazara DOP: https://www.mandrarossa.it/
Вина від виробника Lolio Mandrarossa Val di Mazara DOP.
Фудпейрінг: гриль, закуски, легкі салати, м'ясо червоне, овочі, птиця, риба біла, риба на грилі, риба червона, стейк, суп, тартар
Відгуки
Відгуків немає, поки що.