Costa Bricco Asti Spumante класичне ігристе Асті DOCG з південно-східної частини П’ємонту. Смачне, легке, життєрадісне.
Колір Costa Bricco Asti Spumante: блідо золотий.
Аромат Costa Bricco Asti Spumante: запашний, ніжний, з легкими нотами акації, соковитого винограду і квітів.
Смак Costa Bricco Asti Spumante: свіжий і солодкий, з переважаючими нотками стиглих фруктів і квітів.
Регіон П’ємонт із своїми залитими сонцем пагорбами відомий виробництвом унікальних вин. Саме в одному з найкращих місць цих пагорбів росте виноград мускатного горіха для Costa Bricco Asti Spumante DOCG.
Там виноград знаходить ідеальний клімат для дозрівання та саме ті ґрунти, що надають йому унікальності. В результаті впливу всіх цих факторів виходить ароматне біле вино з прекрасною солодкістю.
Дуже добре охолодженим, вино Шато Ла Гард Бланк Пессак Леогнан є прекрасним аперитивом та ідеальним супроводом до десерту.
Історія створення Costa Bricco Asti Spumante та вин Асті:
Історія Асті розпочалась з того моменту, коли чоловік на ім’я Джованні Батіста Кроче висловив припущення, що при тривалому бродінні вина втрачається значна частина його смакових якостей та аромату.
На одних роздумах Джованні не зупинився і, розвиваючи думку, розробив свою унікальну технологію виробництва вина. У той час отриманий продукт називали «Мускатне Шампанське».
У XX столітті Федеріко Мартінотті (Federico Martinotti) удосконалив і запатентував свій метод отримання ігристих вин. А потім вже Альфред Мароне (Alfredo Marone) поліпшив систему фільтрації під тиском.
Так, в результаті експериментів та досліджень, з’явилася на світ ідеальна технологія виробництва шампанського Асті. Великі обсяги напою йшли на експорт під назвою Асті Спуманте (Asti Spumante).
Назву вино отримало на честь міста, біля якого виготовлялись.
У ігристого вина Асті є яскраві бульбашки, за які його іноді називають шампанським. Але Асті не шампанське. І справа тут не в юридичному аспекті, за яким для того, щоб бути шампанським, вину потрібно бути з регіону Шампань.
Справа саме у методі виробництва алкоголю. А завдяки цьому і смаки напоїв суттєво відрізняються. Для приготування Costa Bricco Asti Spumante використовується виключно виноград сорту Білий Мускат.
Вважається, що цей сорт винограду завезений в П’ємонт в шістнадцятому столітті.
Всі цінні ароматичні речовини, що додають вину його характеристики, накопичуються в винограді в самому кінці визрівання, а саме в останні тижні перед збиранням врожаю.
Максимальний рівень ароатичних речовин у винограді досягається в перші дні вересня. Саме в цей період виноград починають збирати. Всі операції проходять вручну, щоб зберегти цілісність ягід і передати їх аромат напою недоторканим.
Виноград сорту Білий Мускат характеризуеться солодкістю та низьким вмістом алкоголю. Тому вина Асті більш солодкі, ніж шампанські вина і їх бульбашки не “б’ють в ніс”.
Бульбашки з’являються на етапі виробництва, який називається Вторинна Ферментація. Цей процес проводиться не в скляних пляшках, а у об’ємних сталевих резервуарах.
До цього етапу готовлять звичайне біле сухе вино, а потім його переливають в спеціальні резервуари і додають цукор і дріжджі. Після цього резервуари герметично закривають і в вині починається бурхливий процес бродіння, що триває декілька днів.
По закінченні цього терміну резервуар швидко охолоджують до температури −5 °. І вже охолоджене вино, щ вже не бродить, розливають по пляшках і відправляють на продаж.
Тільки вина, виготовлені в регоні Пємонт, в Італії, можуть бути ориінальним вином Асті. Позначка Asti D.O.C.G. на етиетці є емблемою Консорціуму, підтвердженням регіону походження та високої якості вина.
Вино Costa Bricco Asti Spumante найкраще смакує чистим охолодженим. Але існує багато чудових коктейлей з участю Асті.
Як варіант, ого поєднують з різними ягідними лікерами, що дають насолоду і ягідно-фруктовий смак.
Ще одним поєднанням є ігристе, доповнене фруктовим соком та/або свіжими фруктами чи ягодами. Наприклад, персикове пюре, полуниця чи з апельсиновий сік.
Додати ігристе в коктейль, або ж пити чистим, визначає привід, для якого подаються напої. В чистому вигляді ігристе частіше подається з їжею, бо воно більш універсальне і краще супроводжує трапезу.
Головне правило для змішуванн коктейлев з Асті: всі компоненти повинні бути добре охолодженими.
Сторінка виробника Costa Bricco Asti Spumante: https://www.mondodelvino.com/
Фудпейрінг: азіатські страви, блакитні сири, витримані сири, гострі страви, легкі десерти
Відгуки
Відгуків немає, поки що.