Angostura 1787
Ром «Angostura» – це лінійка преміальних карибських ромів, які виробляються на заводі House of Angostura на острові Триніда.
Під брендом Angostura виробництво ромів було запущено ще в 1875 році, але свою дистилерію компанія відкрила в 1945 році.
На сьогоднішній день лінійка ромів Angostura є найтитулованішою лінійкою ромів у світі та продається у більш ніж 140 країнах.
Завод, що належить House of Angostura, розташований у містечку Лавентиль. Щорічно випускається 600 тисяч ящиків рому, що поставляється до 140 країн світу (включаючи Велику Британію, США та майже всі європейські держави).
Вперше ром “Angostura” був випущений в 1824 році в містечку Ангостура (Венесуела). Йохан Готліб, винахідник напою, був німецьким військовим хірургом і прагнув розробити ефективні ліки для акліматизації європейців у Південній Америці. Напій швидко набув популярності серед матросів, які страждають на морську хворобу. Народні хвилювання у Венесуелі призвели до того, що сини Готліба перебралися разом із батьковим підприємством на карибський острівець Тринідад. Там було закладено нову винокурню. У 1921 виникло АТ «Angostura Bitters Limited». Вдосконалення рецептури напою тривало у 1936-1946 роках. Відомо, що меляса для «Ангостури» виготовлялася у чотирьох регіонах.
У 1949 і 1973 компанія розширила виробництво за рахунок купівлі двох заводів – Trinidad Distillers і Fernandes Distillers. Ром «Angostura» став поставлятися королівським дворам Швеції і Великобританії.
Смак: Ром має бананово-яблучний присмак з легкою гіркуватістю сухофруктів і паленого дуба, що плавно змінюється нотами чорносливу і завершується тривалим теплим післясмаком з відтінком вершкового ірису
Аромат: Приємний, солодкий букет розкривається домінуючими тонами меляси з відтінками стиглих тропічних фруктів, тютюну, ванілі та ніжними натяками дуба.
Гастрономічні поєднання: Ром прекрасний у чистому вигляді або з льодом як діжестив і в поєднанні з гарною сигарою
Колір: Гарний колір темного червоного дерева
Регіон: Тринідад та Тобаго
Виробник: House of Angostura
Міцність: 40%
Тип: Ром преміум-класу
Витримка: У 1787 році на плантації Lapeyrouse закладено перший на Тринідаді цукровий завод. Напій виготовляється з 2016 року. Це – складний купаж спиртів 15-річної витримки
Відгуки
Відгуків немає, поки що.