Коньяк Remy Martin Superior VS: завдяки більш тривалій витримці, в цьому коньяку повністю розкриваються характерні фруктові ноти коньячних спиртів Petite Champagne.
П’єретт Тріше створила коньяк Remy Martin Superior VS в 2007 році як коньяк VS більш високої якості, виготовлений виключно з винограду крю Petite Champagne.
Аромат коньяк Remy Martin Superior VS: ноти липового цвіту, за якими слідують яскраві ноти молодих хрустких яблук і диких персиків, відтіняють легкими ароматами ванілі і свіжої м’яти.
Смак коньяк Remy Martin Superior VS: повний і насичений, з приємними дубовими нотами, які прекрасно поєднуються зі свіжими фруктовими акцентами.
Відчуття коньяк Remy Martin Superior VS: яскравий, округлий післясмак з приємною текстурою.
Найкраща подача коньяк Remy Martin Superior VS: подавати чистим, з льодом або в складі коктейлів з імбирним елем.
Коньяк Remy Martin Superior VS і його виготовлення
З 1724 року Будинок Remy Martin перетворює найкращий виноград на гармонійні коньяки. Виноград – це серце і душа коньяку. Секрет самого ароматного винограду криється в грунті, в якому ростуть виноградні лози.
У Remy Martin використовують Fine Champagne – суміш коньячних спиртів (о-де-ві) з двох найбільш престижних регіонів провінції Коньяк: Grande Champagne і Petite Champagne.
Ці два регіони характеризуються винятково крейдяним грунтом, який відбиває сонячне світло і на якому виноград дозріває до абсолютної досконалості.
Сорти винограду, що використовуються в коньяці Remy Martin, переважно Ugni Blanc, з відтінком Colombard та Folle Blanche. Ці ж виногради використовуються і для приготування коньяк Ремі Мартін ВС Суперіор.
Збір врожаю відбувається після того, як літня спека згасла, з кінця вересня до початку жовтня. Виноград обережно пресують, а сік залишають бродити на п’ять-сім днів.
В результаті виходить біле вино з алкогольним компонентом від 7 до 9 відсотків, сухе і кисле, без додавання цукру – ідеально підходить для дистиляції.
“Я йду до виноградників, щоб скуштувати виноград. Це початок історії”.
Батіст Луазо, майстер льоху
Вигонка відбувається після збору врожаю, приблизно з жовтня по березень. Вина дистилюються разом з осадом – залишковими дріжджами – у дрібних мідних кадрах, щоб отримати інтенсивний спирт з великою глибиною та ароматичною інтенсивністю.
Цей підхід також допомагає підтримувати консистенцію смаку. Кожна партія переганяється двічі, процес займає приблизно 24 години. Це тривалий процес, але він необхідний для отримання найчистішої сутності ароматів винограду.
В Remy Martin використовували подвійну дистиляцію з моменту заснування в 1724 році. Під час кожної дистиляції перші та останні результати відкидаються, щоб отримати лише найбільш чіткі, ароматичні та найбільш збалансовані.
Це являє собою прозору рідину зі спиртовим компонентом близько 70 відсотків, яку називають eau-de-vie. Після дистиляції настає час обрання спиртів, що будуть витримуватися в льохах.
Щороку понад 1000 виноградарів подають свої “води” на вибір. Для майстра льоху кожна вода-річка має унікальну індивідуальність, дещо відрізняється смаками та ароматами.
Завдання полягає в тому, щоб зберегти сутність коньячного вишуканого шампанського та продовжити стиль фірмового стилю Ремі Мартін.
Протягом зимових місяців дегустаційний комітет збирається кілька разів на тиждень, щоб взяти проби від 20 до 30 штук “води” на сесію. Протягом сезону вони скуштують понад 2000 зразків. Зразки сліпі, їх походження конфіденційне.
Після цього суворого процесу відбору витримка зберігається у підвалах для витримки, перш ніж стати частиною майбутніх коньяків Будинку.
Оскільки спирти Fine Champagne мають високий потенціал для старіння, їх витримують набагато довше, ніж мінімум, передбачений законодавством. Для цього використовують бочки з дуба, що зустрічається в лісах Limousin.
Ця деревина сприяє ароматичному розвитку напою та надає коньяку насичений ванільний смак. Використовувані дуби мають вік щонайменше 100 років і індивідуально підбираються спеціалістами, які тісно співпрацюють з майстром льоху.
Підвали Remy Martin в Мерпінс зберігають 140 000 бочок з коньячними спиртами, що є найбільшою колекцією у світі. Всі витримки для коньяків старіють роками, тонко пристосовуючись до свого оточення.
Кожен льох має дещо іншу температуру та вологість, таким чином, точно регулюючи середовище старіння. Під час процесу старіння відсоток eaux-de-vie випаровується в повітря. Це називають “часткою ангела”.
Щодня випаровується приблизно еквівалент восьми тисяч пляшок. Сам мсьє Ремі Мартін встановив посаду майстра льоху і це викликає величезну повагу донині.
Майстер льоху повинен володіти дуже особливою комбінацією навичок: він одночасно вивчений виноградар, досвідчений винороб, досвідчений блендер і дегустатор з чутливим носом.
Ця людина не тільки охороняє спадщину Будинку, але й кожен день створює його майбутнє – консультуючи виноградарів щодо винограду та перегонки, відбираючи проби та вибираючи найкращі води та спостерігаючи за їх старінням.
Коли Батіст Луазо був призначений майстром льоху в 2014 році, він був у віці 34 років одним з наймолодших за всю історію. Він також став наступником П’єретт Трише, першої жінки, яка коли-небудь обіймала цю посаду у великому коньячному будинку.
Кожного майстра льоху навчає його попередник, який зберігає таємниці до наступного покоління.
Він працював з нею чотири роки, дегустуючи, відбираючи та поєднуючи воду з колишнім майстром льоху, перш ніж вона вирішила, що він може бути її наступником, і призначила його своїм заступником у 2011 році.
Тоді вона нарешті відкрила йому книги і витратив ще три роки, навчаючи його всім сумішам. “Тільки коли ви впевнені, що це правильна людина, ви ділитесь своїми секретами”, – пояснює Луазо.
З Батистом Луазо Remy Martin розпочав новий розділ історії, зберігаючи спадщину Ремі Мартіна.
Відео коньяк Remy Martin Superior VS
Всі напої від виробника коньяк Remy Martin Superior VS
Офіційна сторінка виробника коньяк Remy Martin Superior VS: https://www.remymartin.com/
Відгуки
Відгуків немає, поки що.