Caol Ila Distillers Edition 2023 – ще один шедевр із серії відбірних односолодових віскі, які отримали визнання завдяки своїм видатним смаковим якостям. Кожна бочка, відібрана для цієї лімітованої серії, ретельно підібрана відповідно до характеру віскі і доведена до досконалості в процесі витримки. Двоетапне дозрівання надає цьому віскі ще більшої глибини та складності, ніж у звичайних пляшкових віскі.
Смак віскі Caol Ila Distillers Edition 2023 – це підкреслена та посилена версія оригінального характеру односолодового віскі. Відібрані смакові нюанси підкреслені таким чином, що їх неможливо знайти у звичайних пляшках. Димні та торф’яні аромати Caol Ila ще більше посилюються завдяки витримці в бочках з-під віскі Moscatel. В результаті виходить віскі з насиченим фруктовим смаком, що поєднує нотки солодощі та прянощів.
Аромат: М’який, має трав’яні відтінки анісу і ноти солоності.
Смак: Димний, з яскравими нотами цитрусової цедри і карамелізованих горіхів.
Післясмак: Горіховий, трав’яний, лікарський дим, довгий післясмак
Історія виробника віскі Caol Ila 12YO 0.7л
Caol Ila – гельська назва протоки Айлей, що відокремлює острів від Джури. Саме так назвав свою винокурню Гектор Хендерсон, коли обрав для своєї винокурні цю невелику бухту на протоці Саунд-оф-Айлей.
На той момент Хендерсон володів повністю або частково ще кількома винокурнями і просто не впорався з керуванням такої кількості підприємств.
В результаті, у 1852 році, Хендерсон продав Caol Ila власнику винокурні Isle of Jura, а той в свою чергу мало не відразу перепродав її Bulloch Lade and Co- компанії з Глазго, що займається купажуванням.
У 1857 році винокурня була викуплена блендером Bulloch Lade, який удосконалив її, побудувавши великий пірс.
У 1879 році компанія перебудувала завод, використовуючи один з найновіших матеріалів того часу – бетон. Будинки винокурні стали першими бетонними будівлями на всьому острові
У 1920 році винокурня була перепродана Robertson & Baxter Ltd була і сформована дочірня компанія – Caol Ila Distillery.
У 1927 році компанія була придбана DCL (нині Diageo).
C 1930 по 1937 винокурня була законсервована, потім приступила до роботи і знову заснула на період Другої світової війни.
У 1972 році, старий завод був знесений, а новий, значно більший, був побудований з шістьма перегінними кубами замість двох. Це перетворило Caol Ila в найбільшого виробника Islay.
Це були ще дні до того, як ринок односолодового віскі дійсно почав розвиватися, і виробництво виробництво Caol Ila було призначене для величезної кількості купажів для всієї індустрії віскі – особливо в рамках своєї материнської компанії: він задовольняв потреби Джонні Уокера.
Коли в 1980-х роках настав спад, Caol Ila почав безперервно випускати купажі в стилі Хайленд. Це дозволило винокурні не закриватися.
У 2011 році була проведена ще одна велика реконструкція: був встановлений новий заторний чан і встановлені додаткові змивні пристрої, в результаті чого продуктивність збільшилася до 6,5 млн літрів на рік.
У 2018 році Diageo повідомила про плани витратити 150 мільйонів фунтів стерлінгів на модернізацію туристичних об’єктів, включаючи поліпшені центри для відвідувачів в Caol Ila, а також Clynelish, Cardhu і Glenkinchie, що представляють регіональні стилі, присутні в Walker.
У Caol Ila на складі винокурні буде створено новий центр для відвідувачів, в тому числі пішохідний перехід, нова парковка для автомобілів і бар з видом на протоку Айлей і Джуру.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.