Віскі Cardhu 18YO – зрілий, витончений скотч 18ти річної витримки від винокурні Cardhu, що стала першою винокурнею під управлінням жінки.
Тільки тому віскі Cardhu іноді називають “дамським напоєм”. Можливо, саме активна участь жінок у його виробництві і призвела до такої популярності марки Cardhu і на батьківщині і за кордоном.
Аромат віскі Cardhu 18YO: багатий, збалансований і дуже складний букет спочатку розкриваються груша, слива і вишня, з легкими нотами ананаса і агрусу, далі переходить в дику троянду, ментол, шкіру і пісочного печиво.
Колір віскі Cardhu 18YO: воронована мідь
Смак віскі Cardhu 18YO: м’який і солодкий, єлейний, але з легкої і живий кислинкою. Агрус, груша, слива, вишня, шипшина.
Фініш віскі Cardhu 18YO: хвилюючий і складний фінал виходить довгим, гладким, ніжно сохне з нотами какао.
Історія виробника віскі Cardhu 18YO:
1811 Джон Каммінг і його дружина орендують ферму в Cardow, розташованої на пагорбі Mannoch Hill, в долині річки Спей і, як і інші місцеві фермери, починають дрібномасштабну дистиляцію. Їх віскі в той час ще не мав власної назви.
Віскі Каммінги, як і всі сусіди, виробляли нелегально і всіляко ховалися від акцизних офіцерів. Доходило до того, що вони продавали свою продукцію прямо з вікон свого будинку.
1816 Саме Джон Каммінг був три рази оштрафований за виробництво віскі без ліцензії, хоча, судячи з усього, вже тоді, дистилятором була його дружина Хелен.
Під час приходу акцизного інспектора Хелен вміла маскувала своє виробництво під приготування тіста, а у вікно вивішувала червоне полотнище, щоб попередити сусідів і покупців.
1824 Закон про акцизи 1823 року знижує мита, і фермери-винокурні можуть дозволити собі платити за ліцензію. Одним з перших ліцензію оформив Джон Каммінг і нарешті зареєстрував своє підприємство.
1832 Син Каммінгів Льюїс активно бере участь в управлінні винокурнею. Хоча вона вважається найменшою в країні, Льюїс зміг заробити Кардо міцну репутацію на місцевому рівні.
1846 Джон Каммінгс вмирає і все управління фермою і винокурним заводом передано Льюїсу, який ще більше зміцнив репутацію бренду.
1854 У Льюїса в підпорядкуванні два співробітника: пивовар і солодовщік. Перегонка на заводі не припиняється з осені по весну і завмирає лише в літній період, на час фермерських робіт.
1863 Інші винокурні активно користуються можливостями від недавно побудованої залізниці Стратспі, але Кардо знаходиться більш ніж в чотирьох милях поганих доріг від найближчої станції.
1872 Льюїс Каммінг помер, залишивши свою матір і дружину Елізабет з двома маленькими синами. Елізабет бере на себе управління лікеро-горілчаним заводом, реєструє торгову марку Car – Dhu і домагається великого успіху в бізнесі.
1874 Хелен Каммінг померла у віці 97 років.
1884 Зростаюча популярність купажів: блендери пропонують готовий ринок для солоду Speyside, і Елізабет не може виробляти достатньо Cardhu для задоволення попиту.
Елізабет купує чотири акра землі поблизу і будує New Cardow: винокурню з таким же водопостачанням, але з в три рази більшою потужністю.
1 893 Елізабет в дуже вдалий момент продає Кардо John Walker & Sons. При цьому вона купує 100 акцій процвітаючого бізнесу Уокера для свого сина, і сімейний стан продовжує зростати.
За видатний внесок в розвиток сімейного бізнесу Елізабет Каммінг отримала прізвисько «Королева Віскі». Підписана між нею і «John Walker» угоду про домінуючу роль віскі «Cardhu» в купажах світового бренду діє до сих пір.
1 894 Елізабет Каммінг вмирає.
1 899 Кардо подвоює кількість перегінних кубів до чотирьох, а нова дорога, частково фінансується Уокер, нарешті з’єднує винокурню з залізницею Стратспі.
1914 Менеджером винокурні призначений Вільям Фрейзер.
1922 На винокурні розпочинається експеримент по нагріву кубів масляним паром. Цей метод вперше застосовується на заводах з виробництва солодового віскі.
1923 Експеримент закінчено. Якість залишилося на рівні, але виробництво на вугіллі стає дешевшим.
У тому ж 1923 року бізнес Уокера стає публічним, а до 1925 року він зливається з іншими компаніями в The Distillers Company Ltd.
1933 Джон Каммінг вмирає через десять років після виходу на пенсію. У той же час Джордж Томсон, що почав працювати клерком в Кардху в 1927 році, стає директором з виробництва Уолкера.
Рональд Каммінг, син Джона, стає директором з експорту Уокера.
1961 Рональд Каммінг стає головою The Distillers Company і стежить за тим, щоб Cardhu знову продавався як солод – «Cardow 100% Pure Pot Still Highland Malt Whisky».
1965 Слово «Cardhu» зареєстровано як торгова марка, і цей продукт перезапущений як односолодовий віскі, хоча його мало рекламують.
1973 Продажі купажованих віскі падають, і вперше з’являється достатня кількість хорошого солодового віскі для самостійного просування. Тоді ж починається і просування Віскі Карду 18 років.
1981 Назва винокурні змінено з Cardow на Cardhu, щоб відповідати його продукції.
1982 «Cardhu Pure Highland Malt Scotch Whisky» перезапущений в новій упаковці і вперше стає доступним для ринків по всьому світу.
В даний час і віскі Cardhu 18YO і бренд Cardhu належать алкогольної корпорації «Diageo».
Сторінка віскі Cardhu 18YO: https://www.malts.com/en-gb/our-whisky-brands/cardhu/cardhu-18-years-old/
Повний перелік віскі
Відгуки
Відгуків немає, поки що.