Яскрава, вибухова стилістика, яка наводить на паралелі між назвою виноградника і колами пекла Данте.
Inferno Sesto Canto – 100% неббіоло з субзони Інферно і одне з тих вин, яке випускають на виноробні ArPePe лише в кращі роки в обмежених кількостях.
Селекція винограду, тривала ферментація, майже 4-х річна витримка в каштанових бочках.
Дивовижний урожай, з міцними танінами і хорошою кислотністю, які дають вину Inferno Sesto Canto власний урочистий і поважний “голос”.
ArPePe Inferno Sesto Canto – серйозне вино, яке вимагає часу.
Про виробництво Inferno Sesto Canto
У Шостій пісні пекла Данте розповідається про біль, що завдається обжерливим грішникам. Пейзаж мучить вічний дощ: Цербер жахливо гавкає, показуючи зуби, але Вергілій закриває йому рота землею.
В АрПеПе кажуть, що на цьому колі знаходиться виноградник Circuito dell’Inferno на висоті 450 метрів над рівнем моря.
Такою картину бачив Артуро під час Coppa Valtellina di Rally – ще однієї його пристрасті. Сила, рев і стогін землі.
Inferno Sesto Canto почали випускати в 2009 році.
Мацерація: 70 днів у дереві (50 гл).
Витримка: 39 місяців у чанах і бочках по 50 літрів.
Всього Inferno Sesto Canto випущено 6246 пляшок по 0,75л, 150 пляшок по 1,5л та 30 3-літрових пляшок.
Нагороди ArPePe Inferno Sesto Canto 2013:
- Viniplus 2021 – Quattro Rose Camune
- Guida Essenziale ai Vini d’Italia 2020 Daniele Cernilli – Doctor Wine, 2020
- “Corona” ViniBuoni d’Italia 2021
- The Wine Hunter Award 2020 – “Award Rosso”
- Wein-Plus Weinführer – 9 luglio 2020: 90 points – Excellent
Про виноробню ArPePe
ARPEPE – це сім’я виноробів, яка понад 150 років вирощує неббіоло в Вальтеліні.
В них досить старорежимний підхід до виноробства і строга стилістика вин: “Як нас навчав наш батько Артуро, ми не дозволяємо моді та мінливим смакам на нас впливати”.
ARPEPE описують свою історію так: “народився в 1860 році. Переродився в 1984-му. Виріс у 2004-му”.
Це три основні етапи їх історії.
1984 рік – рік відродження, так як в 1973 році виноробню продали, а потім Arturo Pelizzatti Perego вирішив повернутися до гри.
Власне, це його ініціали ARPEPE (раніше писались як Ar.Pe.Pe.).
Артуро повернув собі у власність частину виноградників та виробниче приміщення в Buon Consiglio.
У 2004 році винний бізнес об’єднав кілька поколінь родини.
Головна філософія, яка робить вина ARPEPE впізнаваними – це тривала витримка, довша, ніж це вимагається нормами.
З нововведеннями тут також дружать: м’яка обрізка Simonit & Sirch, легке обладнання Pellenc, маленькі ящики для збору врожаю і канатна дорога для транспортування винограду вниз з пагорбів.
Нові приміщення для прийому гостей та дегустації спроектовані архітектором Енріко Массіміно також зроблені з повагою до теорії щодо впливу на навколишнє середовище.
Наприклад, покрівля нового приміщення була побудована як підвісний сад, тоді як фотокаталітична зовнішня підлога зменшує кількість забруднюючих речовин в атмосфері.
Перетворення природного тепла підземних вод за допомогою геотермальної енергії, альтернативного, чистого та відновлюваного джерела, було рішенням для подальшого зменшення викидів CO2.
Про Вальтелліну
Вальтелліна – це долина в підніжжі Альп (льодовикового походження). Її перетинає річка Адда, яка тече із Сходу на Захід на 120 кілометрів, від перевалу Стельвіо до озера Комо.
Вальтелліна лежить паралельно Альпам і має унікальний мікроклімат.
Вдень сонце нагріває терасовий виноградник, який “лежить” з боку Ретії, повністю виставлений на південь і пом’якшений свіжими вітрами з півночі.
Сухі кам’янисті схили підтримують бідні ґрунти, нашаровані на гранітну породу.
Ерманно Олмі (Ermanno Olmi) розчулено і дуже поетично розповів у документальному фільмі, що означає жити та працювати на цих винних скелях.
Терасові виноградники Вальтелліни – це спадщина ЮНЕСКО.
Виноградники ArPePe
Arpepe має є 13 гектарів виноградників неббіоло (або як його ще тут називають Chiavennasca) у серці Valtellina Superiore DOCG, розподілених між Сасселлою, Грумелло та Інферно.
Робота тут ведеться повністю вручну; морфологія виноградників жодним чином не дозволяє використовувати трактори.
Фітосанітарні процедури необхідні залежно від кількості опадів; ця необхідна операція також виконується вручну.
Виноградник метеоропатичний, а значить, потребує постійного доглядяду. Тут легко витратити 1500 годин на обробку одного гектара виноградника.
З “борошнистою росою” боряться “м’яко”, щоб мінімально впливати на навколишнє середовище.
Тому бувають такі роки, коли врожай, якщо і не втратили, все рівно не продають (наприклад, поганий урожай 2008 року).
Дивись також інші вина ArPePe.
Офіційний сайт виробника: arpepe.com
Фудпейрінг: дичина, лазанья з м'ясним соусом, м'ясо червоне, овочеве рагу, паста з м'ясним соусом, паста з сирним соусом, паста з червоним соусом
Відгуки
Відгуків немає, поки що.