Barbadillo Castillo Palomino - досить специфічне вино: сорт, із якого роблять херес, досить окислене, як херес. Але не херес.
Barbadillo Castillo Palomino – це паломіно (з якого зазвичай роблять херес), але в сухій не кріпленій версії.
Це вино – один з флагманів Barbadillo і дуже популярне в Іспанії вино.
Воно було першим білим вином, яке почали робити в Андалусії (точніше – Санлукар-де-Баррамеда, в Кадісі).
Колір блідо-жовтий із зеленуватими відблисками, які вказують на його молодість.
Аромат: яскравий, квітковий, з нотами груші та цитрусів.
Смак: м’який, елегантний, характерний для винограду паломіно
В 2019 році змінилась плашка та етикетка вина, але загальні характеристики і враження про Barbadillo Castillo Palomino можна скласти за цим відео:
Виробництво Barbadillo Castillo Palomino
Виноградники Viñedos de Gibalbín та Santa Lucía знаходяться в зоні Jerez Superior. Це 500 гектарів з лозами середнім віком 20 років.
Урожайність: 9500 кг/га. Грунт – Альбаріза.
Збір урожаю проводиться в середині серпня частково вручну, частково механізовано.
Ферментаціє в сталі при температурі 17 °С протягом 10 днів.
Сайт виробника: barbadillo.com
Фудпейрінг: аперитив, закуски, ковбаси, м'ясо біле, молоді сири, молюски, морепродукти, овочі, птиця, риба біла, риба копчена
Олександр –
Все дуже погано, ніякої легкості та свіжості одна оксидація, абсолютно мертве вино з явно вираженими хересно-оцтовими тонами. Звичайно ніде при купівлі не було вказано рік урожаю – 2019, знав би -замислився б , а так було вилито, нажаль….
Алексей –
специфическое вино, очень похоже на некрепленый херес. пить очень охлажденным, тк чувствуется алкоголь. но интересно попробовать.
nadia –
справді специфічне вино, яке трошки косить під “мудянку”. пробувати лише тим, хто любить херес 🙂