Montanaro Barolo Chinato – вино, ароматизоване за старовинним рецептом Монтанаро.
Montanaro Barolo Chinato має приємний рубіново-червоний колір з бурштиновими відтінками.
Montanaro Barolo Chinato має інтенсивний незвичайний аромат з гірким присмаком, в яких переважає суміш трав, що робить цей напій унікальним.
Смак Montanaro Barolo Chinato гладкий і пряний, виявляє солодкість, збалансовану делікатно гірким присмаком. Montanaro Barolo Chinato містить сульфіти.
Як і всі вермути Montanaro, Montanaro Barolo Chinato народився у відомій однойменній винокурні Монтанаро, розташованої в П’ємонті, в провінції Кунео.
Про Antica Grapperia Montanaro, що виробляє Montanaro Barolo Chinato
Одним з основних товарів виробника Montanaro Barolo Chinato є граппа. І знаходиться Antica Grapperia Montanaro там, де мріє бути кожен дистилятор граппи: в районі Альба Підемонта, одному з найкращих винних регіонів Італії.
Кожного сезону Монтанаро переганяє односортові граппи з найкращих сортів винограду.
Підприємство було засноване Франческо Труссоні, одним з першопрохідців алхіміків Граппи в 1885 році. У нього була геніальна ідея створити Grappa di Barolo, перший одиночний виноград Grappa в історії.
У 1922 році компанію перебрали Маріо Монтанаро та його дружина Анжела Труссоні.
Зі своїм сином Джузеппе Монтанаро вони вдосконалили виробничі процеси, застосувавши парову алебіку, і успадкували суворий метод, який використав дорогоцінний досвід та вплив винної школи Альба.
Протягом століття це призвело до якоїсь незамінної «екосистеми», де спиртні напої Монтанаро, стали найвишуканішими емблемами цінностей, пов’язаних із щасливою територією під назвою Ланга, що охоплює різні історичні та культурні аспекти.
Відео про Antica Grapperia Montanaro, що виробляє Montanaro Barolo Chinato:
Вермут – це напій-аперитив, створений на основі білого вина. У нього додають спирт, а іноді цукор, ароматизований прянощами.
Найбільш часто використовують полин, якої, до речі, вермут і зобов’язаний своєю назвою.
Справа в тому, що в перекладі з німецької слово vermut означає “полин”.
Есенція цієї трави, а також кора хінного дерева, тирлич, кориця, імбир, кола, ангелика, ромашка, ваніль, скоринки гіркого апельсина, гвоздика, кмин – можуть входити до складу вермуту.
Іноді кількість прянощів в одному напої доходить до сорока видів. Розрізняють такі основні види вермуту:
- Dry: білий або прозорий вермут з самим низьким вмістом цукру: до 40 г/літр
- Bianco: білий або прозорий вермут з вмістом цукру від 100 до 150 г/літр
- Rosso (Sweet) – червоний вермут коричнево-бурштинового кольору з вмістом цукру 150 г/літр
- Rosato (Sweet) – гіркий рожевий вермут з вмістом цукру 150 г/літр
За основу при приготуванні вермуту беруть суміш вин з різних сортів винограду.
Самим першим етапом є приготування ароматичних екстрактів: відбір рослин та визначення необхідної їх кількості та подрібнення.
Для того, щоб розмочити рослин та вилучити з них потрібні аромати, вони поміщаються в спеціальний водно-спиртової розчин, в якому і знаходяться від 15 до 20 днів.
При чому ці ємності обертаюця для підтримання постійного контакту трав з розчином. У процесі всі потрібні ефірні масла поглинаються саме спиртовою частиною розчину.
Коли з такого розчину вилучають екстракт (рідина бурштинового кольору), то цей екстракт стає основою для створення вермутів Rosso і Bianco.
При приготуванні вермуту Dry, цей базовий екстракт додатково очищують для вилучення непотрібних гурких домішок. Для того, щоб біле вино було прозорим, а не каламутним через різні органічних субстанцій, його пропускають через целюлозні фільтри.
Тільки після подвійного очищення винороби отримують прозору основу для вина. Отримавши основу, винороби приступають до приготування самого напою.
Для цього поступово додають всі необхідні інгредієнти в необхідних дозах: спочатку кристалізований цукор, потім спирт вищого ступеня очищення, а потім ароматичні екстракти. Якщо готуют вермут сорту Rosso, то додають ще і карамель.
Всі інгредієнти вливаються в вино обережно і поступово за допомогою цілої системи з труб і помп, потрапляючи у спеціальні ємності. Там же все обережненько, легенько змішується за допомогою лез-мішалок і стає однорідною масою.
Весь цей процес проходить у замкнутій системі без доступу повітря, що дозволяє зберегти всі аромати та індивідуальність інгредієнтів.
Залишається тільки позбавити вермут домішок і правильно збалансувати смак і аромат. Цей процес називається стабілізація і складається з 3х частин.
Спочатку вермут заморожують на 10 нів до температури -9°С, потім проводять холодну фільтрацію, досягаючи кришталевої прозорості. Завершаючим етапом є ще одна, фінальна фільтрація через мікромембрани.
Сайт Antica Grapperia Montanaro, що виробляє Montanaro Barolo Chinato: http://www.grappamontanaro.com/
Інші вина від Antica Grapperia Montanaro, що виробляє Монтанаро Бароло Чінато
Фудпейрінг: дижестив, до паски (спец підбірка), до паски і ковбаски, шоколад
Відгуки
Відгуків немає, поки що.