ua|ru

Вино Болики Бікавер Егер Класік / Bolyki Egri Bikaver Classic PDO, червоне 0.75л

  • Артикул: 552998
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Вино Болики Бікавер Егер Класік / Bolyki Egri Bikaver Classic PDO, червоне 0.75л

  • Артикул: 552998
  • Об’єм: 0.75 л
459.00 грн
Доставляю від 1000 грн або 6 пляшок, самовивіз від 1 пляшки

Є в наявності

В наявності 15 пляшок* Треба більше? Маякуй!
Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Bolyki Egri Bikaver Classic – легендарний угорський купаж, який називають “бичачою кров’ю” (Bikaver ), але в дуже сучасній, більш м’якій та фруктовій стилістиці. Це вино принесло купу нагород і славу виноробу.

Аромат багатий, “жувальний”, з інтенсивним пряним профілем з нотами чорного перцю, темної вишні, чорної смородини, шоколаду та відтінком ванілі.

Смак зі щільною дубильною структурою, відчутною кислотністю, яка добре балансує насиченість та щільність смаку, і довгим мінеральним післясмаком.

Особливості виробництва Bolyki Egri Bikaver Classic

Bolyki Egri Bikaver Classic – це бленд кекфранкош (блауфранкіш), каберне фран, мерло, цвайгельт, блаубургундер, португізер.

Спонтанна ферментація в сталі.

Витримка у великих дубових бочках протягом 18 місяців.

Розлив у пляшки без фільтрації.

Про виробника Bolyki Egri Bikaver Classic

Янош Болікі (János Bolyki) — винороб нового покоління, авангардний професіонал, що пропонує молодий погляд на класичні угорські вина. Входить в список 50 найкращих угорських виноробів.

З-поміж усіх старомодних, “сонних” виноробень, що розташовані в регіоні Еґер, виноробня Яноша «Яні» Болікі виділяється як НЛО (як і його вина на полиці).

Творчий і нетрадиційний, він, здається, має більше енергії, ніж половина виноробного регіону разом узяті.

Це той хлопець, який організовує концерти та вечірки у своїй виноробні після цілого дня роботи на винограднику, і він сам і діджей до пізньої ночі, коли є настрій.

Його вина мають веселі та дивні назви та етикетки, що відповідає його легкому, доброзичливому характеру.

Проте коли справа доходить до виноробства, це серйозний бізнес для нього.

Яні — кваліфікований інженер-аграрник.

У своїй приголомшливій виноробні, вирізаній у масивній вапняковій скелі, він робить свої вина з мінімальним втручанням і дуже дбайливо ставиться до винограду.

Він ферментує свої вина використовуючи натуральні дріжджі, і розливає більшість своїх вин нефільтрованими. Працює з локальними сортами (Kékfrankos, Blauburger, Kadarka, Királyleányka) та міжнародними.

На своїй виноробні в Егері він виробляє ряд червоних і білих вин, які передають унікальний характер терруару та його багату мінеральність.

Янош почав працювати з виноградом у 1998 році і є першим виноробом в родині, хоча його батьки вирощували виноград у своєму дворі як додатковий заробіток.

Він заснував маєток, посадивши 11 гектарів винограду. Коли у 2002 році ця територія почала приносити урожай, сусіди швидко підхопили його ініціативу, заснували нові посадки та виноробство.

Сьогодні садиба Болікі займає 27 гектарів.

Коли молодий винороб почав виготовляти вино, він шукав льох і зрештою облаштував приміщення у старому кар’єрі.

Урожай 2003 року вже мав успіх. У міру зростання виробництва Янош купив підвали у 50 попередніх власників і територія тоді поступово зросла до 4,2 га, до якої входили 4 шахти та прилеглі території.

Хоча підземні кам’яні погреби досить популярні через невисоку ціну будівництва і добре розподіляють тепло, Янош завжди сріяв створити стерильне сучасне середовище для виноробства, тому він розпочав нове будівництво у 2019 році.

Будівля була закінчена вже в 2020 році, обладнанна найсучаснішою виноробною технікою і працює на енергії, яку виробляють сонячні панелі (екологічно чисті).

В цих краях особливо сприятливі умови для виноробства. Болікі мають дві різні ділянки виноградників.

У південно-західній місцевості повітря постійно переміщується, тому грибкові захворювання зустрічаються вкрай рідко. Ґрунт – розсипчастий туфовий лісовий, що добре тримає водний баланс.

Тут на площі виноградників в 12 гектарів висаджено п’ять сортів: кекфранкос, каберне фран, каберне совіньйон, блаубургер і опорто.

Друга ділянка – один із найвідоміших виноградників у виноробному регіоні Егрі, який має південну та південно-східну орієнтацію та глинистий, суглинистий бурий лісовий ґрунт.

Зараз Яношу тут належить 1,2 га плантацій піно нуара та ще 1,2 га очікують на посадку.

Вина тут виділяються своєю прекрасною кислотністю та елегантним стилем.

Виноробня розташована в десяти хвилинах від центру міста Егер, між 30-метровими стінами старого кар’єру, у справді захоплюючому місці, серед розкішного ландшафту.

Кар’єр займає 5 гектарів, розташованих на чотирьох шахтних дворах, які з’єднані тунелями. Маєток має 9 підвалів: традиційні підвали, висічені в камені, а також сучасний оглядовий підвал.

Дивіться усі вина від виробника Bolyki Egri Bikaver Classic на нашому сайті.

Офіційна сторінка виробника Bolyki Egri Bikaver Classic: bolykipinceszet.hu

Деталі

Алкоголь 13.5%
Бренд Bolyki
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Категорія Вино
Класифікація PDO
Колір червоне
Країна Угорщина
Регіон Егер
Сорт Блаубургер, блауфранкіш, каберне фран, мерло, цвайгельт

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Bolyki Egri Bikaver Classic PDO вино червоне 0.75л”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *