ua|ru

Вино Болики Егрі Чілаг / Bolyki Egri Csillag PDO, біле 0.75л

  • Артикул: 553000
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки
можуть відрізнятися від реального
вигляду товару.

Вино Болики Егрі Чілаг / Bolyki Egri Csillag PDO, біле 0.75л

  • Артикул: 553000
  • Об’єм: 0.75 л
414.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 369.00 грн

Є в наявності

В наявності 29 пляшок* Треба більше? Маякуй!
Вибери найближчий магазин
Предславинська, 47 (ст.м. Палац Україна)В наявності: 29Оболонський проспект, 26 (ст.м. Мінська)В наявності: 4Князі Острозькі 31/33В наявності: 28Олександра Олеся 4А (ЖК Варшавський)В наявності: 4Кільцева дорога, 110-А , Софіївська Борщагівка, КиївВ наявності: 3вул. Златоустівська 25, ЖК «Шевченковський»В наявності: 14Україна (крім Києва)В наявності: 29
Обробка замовлень
з 10:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта (замовлення від 600грн) - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Bolyki Egri Csillag – веселий, ароматний бленд з несподівано багатим і структурованим смаком.

Аромат квітковий, цитрусовий.

Смак освіжаючий, хрусткий, з помітною крейдяною мінеральністю та нотами персика.

Особливості виробництва Bolyki Egri Csillag

Bolyki Egri Csillag – бленд Királylényka, совіньйон блан, хершавелью та рисоінгу з виноградників Közébérc і Hajdúhegy.

Ферментація окремо кожного сорту в охолоджених стальних ємностях.

Розлив в пляшки після короткої витримки та купажування.

Про виробника Bolyki Egri Csillag

Янош Болікі (János Bolyki) — винороб нового покоління, авангардний професіонал, що пропонує молодий погляд на класичні угорські вина. Входить в список 50 найкращих угорських виноробів.

З-поміж усіх старомодних, “сонних” виноробень, що розташовані в регіоні Еґер, виноробня Яноша «Яні» Болікі виділяється як НЛО (як і його вина на полиці).

Творчий і нетрадиційний, він, здається, має більше енергії, ніж половина виноробного регіону разом узяті.

Це той хлопець, який організовує концерти та вечірки у своїй виноробні після цілого дня роботи на винограднику, і він сам і діджей до пізньої ночі, коли є настрій.

Його вина мають веселі та дивні назви та етикетки, що відповідає його легкому, доброзичливому характеру.

Проте коли справа доходить до виноробства, це серйозний бізнес для нього.

Яні — кваліфікований інженер-аграрник.

У своїй приголомшливій виноробні, вирізаній у масивній вапняковій скелі, він робить свої вина з мінімальним втручанням і дуже дбайливо ставиться до винограду.

Він ферментує свої вина використовуючи натуральні дріжджі, і розливає більшість своїх вин нефільтрованими. Працює з локальними сортами (Kékfrankos, Blauburger, Kadarka, Királyleányka) та міжнародними.

На своїй виноробні в Егері він виробляє ряд червоних і білих вин, які передають унікальний характер терруару та його багату мінеральність.

Янош почав працювати з виноградом у 1998 році і є першим виноробом в родині, хоча його батьки вирощували виноград у своєму дворі як додатковий заробіток.

Він заснував маєток, посадивши 11 гектарів винограду. Коли у 2002 році ця територія почала приносити урожай, сусіди швидко підхопили його ініціативу, заснували нові посадки та виноробство.

Сьогодні садиба Болікі займає 27 гектарів.

Коли молодий винороб почав виготовляти вино, він шукав льох і зрештою облаштував приміщення у старому кар’єрі.

Урожай 2003 року вже мав успіх. У міру зростання виробництва Янош купив підвали у 50 попередніх власників і територія тоді поступово зросла до 4,2 га, до якої входили 4 шахти та прилеглі території.

Хоча підземні кам’яні погреби досить популярні через невисоку ціну будівництва і добре розподіляють тепло, Янош завжди сріяв створити стерильне сучасне середовище для виноробства, тому він розпочав нове будівництво у 2019 році.

Будівля була закінчена вже в 2020 році, обладнанна найсучаснішою виноробною технікою і працює на енергії, яку виробляють сонячні панелі (екологічно чисті).

В цих краях особливо сприятливі умови для виноробства. Болікі мають дві різні ділянки виноградників.

У південно-західній місцевості повітря постійно переміщується, тому грибкові захворювання зустрічаються вкрай рідко. Ґрунт – розсипчастий туфовий лісовий, що добре тримає водний баланс.

Тут на площі виноградників в 12 гектарів висаджено п’ять сортів: кекфранкос, каберне фран, каберне совіньйон, блаубургер і опорто.

Друга ділянка – один із найвідоміших виноградників у виноробному регіоні Егрі, який має південну та південно-східну орієнтацію та глинистий, суглинистий бурий лісовий ґрунт.

Зараз Яношу тут належить 1,2 га плантацій піно нуара та ще 1,2 га очікують на посадку.

Вина тут виділяються своєю прекрасною кислотністю та елегантним стилем.

Виноробня розташована в десяти хвилинах від центру міста Егер, між 30-метровими стінами старого кар’єру, у справді захоплюючому місці, серед розкішного ландшафту.

Кар’єр займає 5 гектарів, розташованих на чотирьох шахтних дворах, які з’єднані тунелями. Маєток має 9 підвалів: традиційні підвали, висічені в камені, а також сучасний оглядовий підвал.

Дивіться усі вина від виробника Bolyki Egri Csillag на нашому сайті.

Офіційна сторінка виробника Bolyki Egri Csillag: bolykipinceszet.hu

Деталі

Алкоголь 12.5%
Бренд Bolyki
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Категорія Вино
Класифікація PDO
Колір біле
Країна Угорщина
Регіон Егер
Сорт рислінг, совіньйон блан, Харшлевелю

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Bolyki Egri Csillag PDO вино біле 0.75л”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *