Caiarossa 2017 – «супертосканьске» вино: червоне вино з Тоскани, яке включає використання чужорідних сортів винограду, таких як Мерло, Каберне Совіньон і Сіра.
Caiarossa – складна суміш за будь-якими мірками. Незважаючи на роль в купажі такої кількості немісцевих сортів, Кайаросса безпомилково італійська.
Повністю органічне і біодинамічне вино, розлите в пляшки з мінімальним вмістом консервантів: це чуттєвий досвід найвищого рівня.
Аромат Caiarossa 2017: сильний, з явними нотами сливи сигарного диму, відтінком землистий відтінків і безліччю екзотичних спецій.
Смак Caiarossa 2017: багатий, приємний і округлий, складний фрукт з привабливою стиглою вишнею, жвавою яскравістю і чіткою тосканською кислотністю. Тривалий приємний післясмак.
Сорти винограду Caiarossa 2017: Мерло, Каберне Фран, Каберне Совіньон, Сіра, Санджовезе, Пті Вердо, Аліканте.
Виноградник: Podere Serra all’Olio. Розташований в Валь-ді-Чечина на тосканському узбережжі, виноградник займає 16 гектарів, на яких вирощують в цілому 11 сортів винограду.
За даними виноробні, для тримання найкращого результату, кожен виноград висаджують на тому типі грунту, який йому найбільше підходить. При чому всі сорти вирощуються виключно за принципамаи біодинаміки.
Цей район знаходиться приблизно за півгодини їзди на північ від легендарного регіону Болгер, батьківщини таких чудових вин, як Сассікайя і Массет, але трохи далі вглиб країни.
Маєток виробляє дві основні марки червоного вина: Pergolaia і однойменне Caiarossa. Caiarossa- переважний.
Вирбництво Caiarossa 2017:
Врожай винограду для Caiarossa 2017 збирається виключно вручну, протягом близько 6 тижнів в період з кінця серпня до початку жовтня.
Відбір винограда проходить в декілька етапів: перший раз ще на винограднику, потім в погребі на сортувальному столі до і після видалення стебел.
Вінифікація вина: мацерація шкіри між 20 і 30 днями, перші кілька днів – холодної мацерацією.
Спиртове бродіння для кожного сорту в бетонних і дерев’яних ємностях від 10 до 80 гектолітрів (тільки корінні дріжджі). Два прокачування в день протягом приблизно 9-12 днів, потім один раз в день до кінця періоду мацерації.
Яблучно-молочна ферментація у бетонних резервуарах і дерев’яних бочках.
Старіння вина відбувається у бочках, для чого використовуються як нові бочки, так і макимум 3-х літнього віку.
Тривалість процесу старіння для кожного сорту винограду своя. Від 11 місяців для найніжніших сортів винограду: Аліканте, до 20 місяців для найсильніших: Пті Вердо і Каберне Совіньон.
Після цього воно зберігається в бетонних резервуарах ще рік, поки не буде розлито по пляшках.
Логотип компанії являє собою стародавню глиняну голову етруського походження, яка зображує грецького бога Діоніса і датується четвертим століттям до нашої ери, виявлену недалеко від міста Вольтерра. Нині належить Еріку Альбада Джелгерсма.
Назва Caiarossa було придумана як данина поваги грунтам, яким характерна наявність яшми, каменів і гальки яскраво-червоного кольору. Це творче ім’я, натхнення від імені Гайя – мати всіх богів гори Олімп, богиня родючості і природи, самої Землі.
Вперше вино було представлене у 2003 році.
Офіційна сторінка виробника Caiarossa 2017: http://www.caiarossa.com/
Всі вина від виробника Caiarossa 2017
Відгуки
Відгуків немає, поки що.