Cloudy Bay Pinot Noir – елегантний червоний Мальборо, збалансоване і живе вираження Піно Нуар з регіону Мальборо.
У смаку Cloudy Bay Pinot Noir розкриваються шари квітів, ніжних прянощів, змішаних з нотами бойзеновой ягоди і сливи доріс, в обрамленні тонко реалізованих шовковистих танинов і соковитою кислотності.
Аромат Cloudy Bay Pinot Noir: темна слива доріс, з приємними ароматами чорної вишні та ожини.
Виноградники Cloudy Bay Pinot Noir: ретельно відібрані ділянки, розташовані в південній частині долини Вайрано, включаючи виноградники Мустанг і Казарми.
Грунт Cloudy Bay Pinot Noir: грунти на гравійно-глинистої основі з глинисто-суглинкових грунтами
Збір врожаю Cloudy Bay Pinot Noir: ручний збір Піно Нуар з 15 березня по 2 квітня з відмінною концентрацією смаку і кислотним балансом.
Вініфикація Cloudy Bay Pinot Noir: у плодів Піно Нуар видаляють стебла, потім подають в бродильні чани з відкритим верхом під дією сили тяжіння. Після ферментації вина витримуються у французькому дубі протягом 11 місяців, з яких 35% були новими.
Виноград Cloudy Bay Pinot Noir: сортовий Піно-Нуар.
Вегетаційний період розпочався чудово, з стійкими умовами і відсутністю заморозків, що призвело до раннього розпускання бруньок і успішному цвітінню.
На винограднику була проведена робота по управлінню як навісом, так і врожайністю, щоб гарантувати оптимальну якість фруктів.
Така увага до деталей гарантувала, що, хоча в другій половині сезону було кілька дощів, фрукти були доставлені на виноробню в чудовому стані.
Відео виробника Клауді Бей Піно Нуар:
Про виробника Cloudy Bay Pinot Noir:
Виноробня Cloudy Bay, заснована в 1985 році, була в числі перших п’яти маєтків, які були створені в Мальборо, кращому виноробному регіоні країни. У той час це було майже неймовірне місце для створення виноградника.
Але Девід Хонен, засновник Cloudy Bay, був переконаний в його потенціалі для виробництва чудових вин і вклав кошти в кращі землі регіону. Він довів, що Нова Зеландія справжня винна країна.
Його завзятість, старання і віра принесли очікувані плоди – пройшло трохи більше чверті століття і продукція будинку «Cloudy Bay» отримала визнання не тільки на національному ринку, а й за межами.
Винокурня зуміла зайняти своє гідне місце серед знаменитих брендів, вироблених у «старожилів винного світу». З тих пір Мальборо став провідним виноробним регіоном Нової Зеландії, а також одним з кращих виноробних регіонів світу.
Покриті смарагдом лісів острова Нової Зеландії мають вулканічне походження, відповідно магматичні грунту містять велику кількість мінеральних мікроелементів.
Ці мінеральні мікроелементи дивним чином просочуютьс через кореневу систему і стовбури лоз, передаються ягодам. Таким чином і вина, вироблені з цього винограду, виходять з дивовижним мінеральним смаком.
Виноградники Cloudy Bay засаджені класичними центрально-європейськими сортами: Шардоне, Рислінг і Совіньон Блан. Ці сорта на землях на південь від Тропіка Рака придбали нові органолептичні штрихи.
Назва Cloudy Bay в перекладі з англійської мови означає «Хмарна Бухта» – так назвав невелику затоку в 1770 році капітан трищоглового барка «Індевор» Джеймс Кук, першовідкривач Австралії і Нової Зеландії.
Його відкриття збіглося з повінню в регіоні, яке змило велику кількість наносів в море. Помітивши, наскільки мутною та непрозорою стала вода, Кук і охрестив місцевість Хмарної бухтою.
Cloudy Bay не тільки відображає суть Мальборо, а й уособлює розкіш Нової Зеландії для всього світу. Розкіш простору і часу, інтимних моментів і рідкісних якостей природи.
Many people can remember their first taste of Cloudy Bay, they were captivated by the wine.
David Hohnen
На початку квітня кошики з відібраними гронами надходять виробничий цех Cloudy Bay, де відбувається щадне м’яке віджимання.
Потім сусло, інколи перемішуючись, зберігається у власному соку, після чого надходить в резервуари з нержавіючої сталі для подальшої ферментації.
Білі сухі і солодкі вина Cloudy Bay, міцністю 10,5 – 13% проходять 15 місячну витримку в бочках з французького дуба, частина яких щорічно оновлюється.
Cloudy Bay відрізняються гладким і освіжаючим смаком, в якому відчуваються квіткові, цитрусові, ягідні і фруктові аромати, переплетені з екзотичними нотками.
Офіційна сторінка виробника Cloudy Bay Pinot Noir: https://www.cloudybay.co.nz/
Всі вина від виробника Cloudy Bay Pinot Noir.
Фудпейрінг: дичина, м'ясо біле, м'ясо червоне, птиця, тверді витримані сири
Відгуки
Відгуків немає, поки що.