David Duband Nuits Saint Georges – nрадиційний, структурний і строгий піно нуар з двох різних виноградників La Charmotte та Aux Saint-Juliens, розташованих на кордоні з коммуною Vosne Romanee.
Ферментація із застосуванням гребнів, дикі дріжджі та 14-ти місячна витримка у французьких барріках.
Аромат David Duband Nuits Saint Georges: ягідний профіль з домінантою полуниці і білого перцю.
Смак багатий, насичений, з сильними танінами.
David Duband Nuits Saint Georges – складне вино, що вимагає часу.
Виробництво David Duband Nuits Saint Georges
Середній вік лоз – 50 років.
Ручний збір винограду.
Мацерація цільних ягід протягом 17 днів з регулярним піжажем.
David Duband Nuits Saint Georges витримували 14 місяців: 40% у нових бочках, 60% – у старих (1-3роки). Довитримка 3 місяці в сталі.
Бутиляція без фільтрації та оклейки.
Про виробника David Duband
Домен був заснований П’єром Дубандом в 1963 році. Він обробляв свої виноградники і продавав урожай місцевому кооперативу.
У 1991, коли David Duband приєднався до свого батька Pierre на чолі родинної виноробні, маєток складався з 15 гектарів виноградників в Chevannes, в самому центрі Hautes-Cotes de Nuits та 5 га в Nuits St. Georges. У той час виноград все ще продавався місцевому кооперативу, а маєток зосередив усі свої зусилля на вирощуванні винограду.
У 1991 році, щойно отримавши диплом школи енології в Beaune, David Duband вирішив виніфікувати свій перший урожай. Ідеальна можливість для талановитого та підприємливого духу випробувати та поекспериментувати з різними методами вініфікації.
Якість вин David Duband поліпшувалася з кожним роком. У 1999 році Девід Дубанд приймає рішення відмовитися від традиційного фермерства на користь органічного землеробства і починає процес переходу на нові методи виробництва.
Процес зайняв 7 років і у 2006 році господарство нарешті стає повністю сертифікованим. Кожен вид робіт на винограднику здійснюється з урахуванням природних циклів і з максимальною повагою до терруару та навколишнього середовища.
Наприклад, для боротьби з шкідниками виготовляються засоби з натуральних компонентів, що не містять отруйних хімікатів і не шкодять навколишньому середовищу.
А для профілактики ерозії і поліпшення екосистеми ґрунту використовуються виключно природні покривні культури.
Врожайність контролюють за допомогою ретельної обрізки лоз, тим самим створюючи інтенсивні і концентровані ягоди.
На виноградниках David Duband переважають вапнякові грунти юрського періоду, граніті і метаморфічних породи зі старвинних утворень.
Серед сортів винограду більшу частину складають традиційні в Бургундії шардоне і піно нуар. Весь урожай збирається тільки вручну.
Девід з самого початку прагнув в кожній пляшці свого вина демонструвати унікальні характеристики кожного терруара.
Для цього він обрав бургундський підхід до виноробства, що підкреслює природні органічні процеси. Заради цього у 2007 році він побудував нову будівлю виноробні з льохом, а вже рік по тому впровадив техніку цільної кластерної ферментації.
Ця техніка полягає в тому, що приблизно 30-40% виноградних грон зберігаються цілими під час мацерації.
Філософія виноробства David Duband стала плодом роботи виноградників його батька та експертних порад його наставника Robert Jayer в Magny-les-Villers.
Він слухав вчення своїх двоюрідних братів під час стажування в Domaines Arlaud та Pierre Amiot в Morey-Saint-Denis.
Але його глибока любов до бургундських вин та великі досягнення Domaine Dujac в Morey-Saint-Denis та Armand Rousseau в Gevrey-Chambertin надихнули та керували його вибором щодо вініфікації.
Вибір, який зараз широко визнаний у виноробстві.
Завдяки своїм успішним експериментам і новаторському підходу до виробництва вин, молодий енолог David Duband став однією з найбільш швидкозростаючих зірок виноробства Бургундії.
Йому вдалося створити і продемонструвати свій власний сильний і помітний стиль, що націлений на пошук чистоти вина без зменшення його інтенсивності та концентрації.
Сучасний стиль виноробства Давида Дюбана дозволяє отримувати вина з хвилюючою інтенсивністю і свіжістю, а також з чистою фруктові, не жертвуючи при цьому інтерпретацією походження кожної партії винограду.
Зараз компанія David Duband – це господарство, яке виробляє чудові червоні і білі вина з 23 престижних найменувань від Nuits-Saint-Georges до Gevrey-Chambertin.
З тих пір виноградник починає активно розширюватися, і на сьогодні він охоплює численні Premier Cru в Nuits-Saint-Georges, Chambolle-Musigny, Morey-Saint-Denis та Gevrey Chambertin.
Офіційна сторінка виробника David Duband
Більше вин від виробника David Duband знайдеш тут.
Фудпейрінг: качка, курча, паштет, печінка, птиця, телятина
Відгуки
Відгуків немає, поки що.