Domini Veneti Corvina Verona – це легке напівсухе червоне вино із лінійки Доміні Венеті La Scuola nel Vigneto (соціальний проект, інфо читай нижче).
Аромат фруктовий, з яскравою нотою вишень та відтінками спецій.
Смак м’який, свіжий та збалансований з шовковистими танінами.
Дегустація Domini Veneti Corvina Verona:
Про проект La Scuola nel Vigneto
La Scuola nel Vigneto (“Школа на винограднику”) – це міждисциплінарний соціальний освітній проект в Італії, який пропагує Вальполічеллу, її історію та виноробні традиції серед підростаючих поколінь.
З 2012 року Cantina Valpolicella Negrar та Domìni Veneti просувають та реалізують цей проект у співпраці із I. C. E. Salgari в Negrar di Valpolicella (середня школа першого класу з музичною спеціалізацією).
Знання, творчість, солідарність та сталість – це 4 цінності, на яких базується проект.
Діти беруть участь в лекціях, інтерактивах, зборі урожаю, розробці етикеток і просто екскурсіях.
Також проект допомагає школі і постраждалим від землетрусу в Абруццо.
Школа фінансується з саме з продажу лінійки La Scuola nel Vigneto, 500 пляшок Valpolicella Biologico та 500 пляшок Amarone della Valpolicella.
Виробництво Domini Veneti Corvina Verona
Domini Veneti Corvina Verona – це бленд корвіни (70%) та мерло (30%).
Виноградник розташований у передгір’ї поблизу Верони, в зоні Verona IGT.
Висота від 100 до 200 метрів над рівнем моря.
Грунт: дуже різноманітний, від вапнякового до глинистого.
Вік лоз: від 20 до 25 років.
Середня врожайність з гектара: 90 гл.
Збирають урожай вручну в 20-х числах вересня.
Температура бродіння від 25°до 28°C. Мацерація протягом 10 днів із регулярними опусканнями шапки.
Витримка в сталі до лютого. Повне малолактичне бродіння. Витримка в пляшці протягом 4 місяців.
Природна стабілізація.
Історія виробника Domini Veneti Corvina Verona:
“У 80-ті роки термін “кооперативний виноробний завод” натякав на невідоме походження вина. Ми хотіли зруйнувати цей стереотип. В нас було величезне прагнення отримати чудовий продукт, починаючи з самого винограднику.
Так ми вирішили запустити нову лінійку для ресторанів, створили торгову марку Domìni Veneti. То було початком нашої подорожі. Те, куди ми прийшли зараз, є результатом зробленого тоді вибору, який виявився далекоглядним, сміливим і виграшним: ми створили якісний проект з новими марками.
І ось, Domìni Veneti виповнюється вже 30 років!”
Даніеле Акордіні (Daniele Accordini), енолог Domìni Veneti
У 1989 році бренд Domini Veneti почався як лінійка вин для ресторанів від історичної виноробні у Вероні Кантіна Вальполічелла Неграр.
Рішення зосередитись на вищій якості ретельно відібраного винограду породило нову лінійку Domini Veneti, яка з тих пір стала визначною для Cantina Valpolicella Negrar та для регіону Вальполічелла та Верони в цілому.
Сама виноробня була заснована 23 серпня 1933 року, коли шість місцевих жителів об’єдналися в кооператив, щоб захистити територію від спекулятивних вкладень.
Його заснували Gaetano Dall’Ora, Carlo Vecchi, Giovanni Battista Rizzardi, Marco Marchi, Pier Alvise Serego Alighieri та Silvio Graziani в місті Вілла Москоні, Арбіццано ді Неграр.
Вони вирішили самі виробляти вино повністю самостійно – від вирощування винограду до бутиляції.
Сьогодні кооператив Cantina Valpolicella Negrar – це 230 фермерів та їх сімей та 700 гектарів виноградників.
За звання винахідника амароне боряться багато виноробень, але саме Cantina Valpolicella Negrar зробила перше амароне, а президент Кантіни Гаетано Далл’Ора дав йому назву
В 1936 році після дегустації речото, яке випадково було залишене і бродило протягом тривалого часу, він вигукнув: «Questo non è un Amaro, ma un Amarone!» (амаро – це гіркий на італійській).
Історія про Амароне Доміні Венеті:
В 2004 році вперше кооперативне речото отримало три бокали від Гамберо Россо – і з тих пір отримує досить регулярно.
Філософія соціальної відповідальності також не чужа для кооперативу.
Щоденна робота полягає не лише у вирощуванні винограду та виробництві вина: вони також постійно проводять дослідження разом із установами та університетами, застосовують нові технології, щоб отримати хороший результат та не нашкодити навколишньому середовищу.
Вся робота на винограднику виконується вручну з повною повагою до навколишнього середовища та його біорізноманіття, зберігаючи виноробні традиції Valpolicella Classica. Кантіна також активно бере участь у проектах, що мають як соціальні, так і спільні цілі.
Трава вільно росте між рядами виноградників, що дозволяє уникнути асфіксії коренів, стримувати ерозію, збільшувати органічні речовини та зберігати біорізноманіття виноградників.
Офіційна сторінка виробника Domini Veneti Corvina Verona: https://www.dominiveneti.it/
Всі вина виробника Domini Veneti Corvina Verona.
Фудпейрінг: закуски, ковбаси, ковбаски, лазанья з білим соусом, лазанья з м'ясним соусом, молоді сири, піца, паста, паста з білим соусом, паста з м'ясним соусом, паста з сирним соусом, паста з червоним соусом
Відгуки
Відгуків немає, поки що.