Eugenio Rosi Anisos – оранж, натюр і біодинаміка в кращих своїх проявах.
Аромат яскравий, квітково-тропічний, з нотами ананасів, персиків і слив, маслянистими відінками, ванільними, медовими.
Смак насичений, освіжаючий, округлий, структурований, пікантний та стійкий.
Вініфікація Eugenio Rosi Anisos
Бленд: нозіола (50%), піно блан (30%) та шардоне (20%).
Спонтанне бродіння на диких дріжджах.
Мацерація протягом 10-12 днів.
Витримка 12 місяці в дубі.
Без оклейки. Без фільтрації.
Про виробника Eugenio Rosi Anisos
Eugenio Rosi – маленький крафтовий винороб зі звичайною виноробною історією:
- вивчився на енолога в San Michele All’Adige,
- працював на різних виноробнях у Валгагаріні (Трентіно),
- взяв в оренду невеликий виноградник і не почав власну справу,
- став повелителем марцеміно
Марцеміно – автохтонний сорт Трентіно. Пізньостиглий, але схильний до хвороб, тому збирають його рано.
І через ранній збір у більшості місцевих виноробів марцеміно має зелені трав’янисті нотки. Це вже виділяє Еудженіо від більшості виробників Трентіно.
Євдженіо Росі збирає виноград якнайпізніше. Потім додатково підв’ялює частину урожаю на стелажах у вентильованих приміщеннях (горище) – як для амароне.
Після сушіння 15-25 днів цей виноград додають до уже ферментованого сусла, щоб підвищити рівень цукру та стиглість.
Вина Eugenio Rosi витримуються лише в славонському дубі і іноді у вишневих бочках (до речі, в орендованих підвалах із старовинних палаців міста в Кальяно, Палаццо Демартін).
Його перше вино Esergesi вийшло в 1997 році.
Виробляє на рік лише біля 18000 пляшок вина.
У Євдженіо Росі немає ні сайту, ні інстаграму, ні фейсбука. Щоб проникнутись крафтовою атмосферою можна лише глянути чужі відео з ютубу (але вони на італійській).
Інші вина від виробника Eugenio Rosi Anisos
Фудпейрінг: закуски, м'ясо біле, морепродукти, овочі, овочеве рагу, різотто
Алексей –
фантастическое вино для тех, кто любит сложные, выдержанные в бочке белые вина. очень красиво.