Kumala Chardonnay – біле сухе вино з перспективної виноробні Південної Африки.
Колір Kumala Chardonnay: світло-жовтий. Смак Kumala Chardonnay: Свіжий, добре збалансований, з нотами зеленого яблука та груші. Довгий фруктовий післясмак.
Аромат Kumala Chardonnay: не яскравий, але свіжий і чітко фруктовий.
Про виробника Kumala Chardonnay:
В самому серці південно-африканського виноробства, навколо легендарної Південно-Африканської Столової гори, поблизу міста Стелленбос і недалеко від мису Доброї Надії є місце пишної родючості та природної краси.
Саме в цьому місці, де зустрічаються два океани – Індійський та Атлантичний і стоїть виноробня Kumala, де роблять якісні вина, наповнені характером. Місце таке розмірне і спокійне, що там починає здаватись, ніби час зупинився.
Виноробство в цьому регіоні стало розвиватися ще в кінці XVII століття, в той історичний період, коли проходило активне заселення країни німецькими та голландськими колоністами.
М’які червоні, білі та фруктові вина Kumala наповнені характером, вихованим у спокійному оточенні Столової гори в Південній Африці. В них практично на кожному ковтку відчувається любов виноробів до цієї землі і їх пристрасть до виноробства.
Точно так само, як вони виділяють час, щоб дати своїм якісним винам час на розробку та вбирання теплого південноафриканського сонечка, знайдіть і ви час на Кумалу. Знайдіть час на себе.
Винороби Kumala отримують для виробництва своїх вин найкращий виноград з виноградників, розсіяних по всіх п’яти основних регіонах виноробної землі ПАР.
Виноградники розташовані по всьому Західному Капському мису від річки Оліфантс, через Парл і Стелленбош до Вустера. В тому числі у створенні приймає активну участь і ягоди, зібрані на відомих виноградниках Джорнейс Енд.
Тільки ці виноградники розташовані так, що їх лози ростуть біля самого підніжжя пагорбів Сір Лоуріс, що здіймаються над океаном.
М’який морський клімат, тепле сонячне літо, та чудова дренажна система створюють ідеальні умови для дозрівання прекрасного винограду, що є основою для цікавих сортових вин.
Тісно співпрацюючи з командою виноробства, виробники винограду спокійно чекають, спостерігають та працюють з окремими сортами винограду переконуючись, що вони отримують потрібну кількість сонячного світла та води, перш ніж їх збиратимуть в оптимальний час.
Зрештою, якісне виноробство – це те, з чим просто не можна поспішати. Kumala є відносно молодою, але дуже перспективною виноробнею. ЇЇ вина вже отримали настільки велику популярність у Великобританії, що вивели її на перше місце.
Одним зі значущих чинників успіху вина, майже таким же важливим, як і якість самого винограду, є головний винороб компанії.
Головним виноробом Kumala є Бен Джордан. Він народився в місті Стелленбос. Любов Бена до вина безумовно почалося тоді, коли за обіднім столом батько вперше познайомив його з вином.
З тих пір Бен почав активно цікавитися цією темою, займався нею і набув дивовижного відчуття смаку та запаху. Пізніше він вирішив надати своєму захопленню професійності і здобув відповідну освіту.
Крім кваліфікації виробника вина, він отримав ступінь виноградарства та енології в Університеті Стелленбоша. Всі ці якості і знання роблять Бена не тільки вражаючим талантом, а і визнаним професіоналом у виробництві вина.
Після закінчення університету Бен багато подорожував по виноробням світу, де здобув величезний досвід роботи у багатьох найбільших виноробних регіонах світу.
Крім інших він працював у відомих виноробних регіонах світу, включаючи Австралію і США. Під час збору врожаю, який триває в ПАР з січня по квітень, Джордан їздить по виноградниках, відстежуючи якість ягід.
Решту часу він проводить на виноробні, контролюючи процес виробництва і витримки вина.
Бен Джордан є одним з головних натхненників і популяризаторів виноробства в своїй країні, він цінує місцеве різноманітність грунтів, рельєфів і клімату, адже географія Західного Кейпа дозволяє виробляти по-справжньому якісні і дивно різноманітні вина.
Додатково до своїх відмінних професійних якостей, Бен ще є і турботливим і відданим чоловіком. Він визнає, що йому приготування смачної їжі для своєї дружини та друзів подобається не менше, ніж виготовлення вина.
“Я проводжу багато вихідних із друзями. Як і я, вони не можуть протистояти товстому маринованому стейку або свіжим ракам, приготованим на грилі на або барбекю. Я люблю подавати його зі склянкою Кумала Пінотаж або Кумала Ченін Блан. Ідеально! “
Відео Кумала Шардоне
Всі вина виробника Kumala Chardonnay
Офіційна сторінка вироника Kumala Chardonnay: https://kumalawines.co.za/
Фудпейрінг: аперитив, закуски, легкі салати, морепродукти, риба біла, суші
Відгуки
Відгуків немає, поки що.