Mandrarossa Cavadiserpe – одне з топових вин терруарної лінійки Mandrarossa з типовою для Сицилії щільністю в смаку і відтінками стиглих фруктів, ягід і спецій в ароматі.
Аромат має ноти варення зі слив, чорносливу, ароматних трав та спецій.
На смак Mandrarossa Cavadiserpe густе, насичене, але гармонійне і збалансоване.
Виробництво Mandrarossa Cavadiserpe
Mandrarossa Cavadiserpe – це бленд 60% мерло, 40% алікан буше. Час збору врожаю: аліканте буше – 1 тиждень вересня, мерло – 2 тиждень серпня.
Територія походження і терруар Mandrarossa Cavadiserpe: Менфі, виноградники розкинулись уздовж пагорбів, що виходять на південно-захід, на вапнякових ґрунтах середньої фактури, 150 метрів над рівнем моря.
Вініфікація Mandrarossa Cavadiserpe: алікант буше мацерується протягом 2-3 днів при 16-18°C, мерло протягом 6-8 днів при 22-25 ° C.
Бродіння відбувається в сталевих резервуарах.
Витримка прохожить в баріках протягом 6 місяців, потім у пляшці протягом 3 місяців.
Про виробника Mandrarossa Cavadiserpe:
Mandrarossa – це особливий проект великого італійського кооперативу Settesoli.
Вина Mandrarossa народились в результаті ретельного дослідження Сицилії. Перед випуском першого вина протягом 20 років на території Менфі велись картографування земель, дослідження ґрунтів, вибір виноградників та сортів, які відображали б місцеву теруарну індивідуальність.
Науковий підхід досить швидко приніс свої плоди.
Виноробня Mandrarossa офіційно була заснована в 1999 році, в 2000 на Vinitaly були представлені її перші 7 вин. У 2004 – вже 6 вин Mandrarossa були відзначені “бокалами” Gambero Rosso.
Через 5 років з моменту заснування виноробні вино Cartagho Mandrarossa (зроблене із неро ді аволи) вже називали знаковим для Сицилії.
У 2010 році бренд кардинально змінив імідж, а разом із ним і логотип: від банального виноградного листа до карликової пальми, символу біорізноманіття та самобутності регіону Менфі.
У 2012 році народилася Brigata di Cucina Mandrarossa – об’єднання із 25 місцевих жінок з Менфі, які є носіями простих сільських гастрономічних традицій цього району. Ціль – збереження локальної кухні.
У 2014 році Santannella (нетрадиційний бленд фіано та шенен блану) отримав 90 балів від Роберта Паркера, що додало популярності бренду вже за межами Італії.
В 2019 році Mandrarossa відсвяткувала своє 20-річчя випуском нової лінійки вин Storie Ritrovate, які також народились після 5 років наукових досліжень місцевих ґрунтів. Їх проводили Mimmo De Gregorio та Filippo Buttafuoco (енолог та експерт з виноробства Mandrarossa).
Робота велась за підтримки консультанта з питань енології Alberto Antonini та спеціаліста з вивчення мікротеруарів Pedro Parra . Також були залучені геологи з Палермського університету.
Результати аналізу та тести електропровідності показали великий виноробний потенціал схилів з вапняковими материнськими породами морського походження. Після кількох років експериментальної вініфікації, було вибрано дві найкращі ділянки, з яких зробили “історичні” Vini di Contrada.
В рамках цього ж проекту створено і вулканічні вина Sentiero delle Gerle.
Офіційна сторінка виробника Mandrarossa Cavadiserpe: https://www.mandrarossa.it/
Виноградники Mandrarossa
Menfishire – лінія пагорбів вздовж південно-західного узбережжя Сицилії.
Ця територія історично живе сільським господарством: виноградники та оливкові сади висаджені аж до самого моря. Тут також вирощують артишоки, дині та інші овочі та фрукти.
Важлива особливість – “дивом” незабруднена екологія та численне біорізноманіття.
Мандраросса почала тут виробництво вина в 1999 році. Виноградники займають 500 га на висоті 440 метрів над рівнем моря.
У них південна експозиція та ідеальні умови для вирощування лози: сухий клімат, інтенсивне сонячне світло, вплив моря, теплі південні вітри, морські бризи, перепади температури.
Грунти 5 типів: піщані, глинисті, вапнякові, мулисті та змішані (піщано-глинисті).
На території Менфі вирощують місцеві сорти (греканіко та неро д’аволу), міжнародні (сіра, мерло, каберне совіньйон і шардоне), інноваційні та експериментальні сорти (фіано, віоньє, пті вердо, алікан буше, шенен блан і совіньон блан).
Mons Gebel – схили Етни у північно-східній частині острова.
Тут місцеве населення історично займається землеробством та тваринництвом, а тисячолітня присутність людини на вулкані залишила свій слід: тераси, виноробні, виноградники, оливкові гаї, фісташкові, фундукові та інші фруктові сади оточують підніжжя «Гори», як місцеві називають вулкан.
Вулканічний ґрунт, перепади температури, вітер, старі виноградники, оточені кам’яними стінами дозволяють робити елегантні вина.
У Мандраросси тут в підніжжі Етни (в Лінгуаглоссі) знаходяться 4 гектари виноградників, засаджені карріканте і нерелло маскалезе.
Cossyra – територія на острові Пантеллерія, між Сицилією та Тунісом.
Тут у Мандаросси всього 2 гектари виноградників на трьох ділянках: Karuscia, Bukkuram та Monastero, де вирощуютьу зібіббо. З нього робиться традиційне для цих місць солодке вино – Passito di Pantelleria Doc.
Про кооператив Settesoli
Виноробня Mandrarossa була заснована виробничим кооперативом Settesoli – об’єднанням 2000 виноградарів, що існує з 1958 року.
Ці фермери вірять у цінність громади, якість своїх вин, а також в економічний, соціальний та екологічний добробут, створений спільною роботою.
Вони вирощують на Сицилії 30 різних сортів на шести тисячах гектарів землі, що становить 7% всіх виноградників на острові.
Settesoli сприяє економічному розвитку на всій території від Менфі та залучає до співпраці 70% сімей, які проживають у цій частині Південно-Західної Сицилії.
Компанія приділяє особливу увагу інноваціям та молодим співробітникам, які подорожували світом і повернулися на Сицилію, щоб розвивати місцеве виноградарство.
Компанія Settesoli є піонером в наукових дослідженнях виноробного процесу та завжди інвестує в технології та співпрацює з престижними університетами та дослідниками з усього світу.
Інновації у випадку Settesoli – не просто красиве слово: агрономи, виноградарі та наукові дослідники постійно співпрацюють на всіх етапах польових робіт, щоб отримати найкращий можливий результат від винограду та ґрунтово-кліматичних умов.
Цей процес захищає виноградарів і їх вина, а також і територію, на якій вони живуть. Settesoli була першою італійською винною компанією, яка забезпечила прозорість усього виробничого ланцюга – від виноградників до виноробних підприємств.
На виноградниках контролюється кожна сільськогосподарська фаза для захисту навколишнього середовища, а на підприємствах для енергоефективносі встановлено одну з найбільших фотоелектричних установок у виноробному секторі Італії.
Стійкість – це ДНК кооперативу: разом члени допомагають одне одному, підтримують один одного і разом же сприяють збереженню якості виноградної лози.
Вина кооперативу продаються в Італії та за кордоном під брендами Settesoli, Mandrarossa та Inycon.
Офіційна сторінка Mandrarossa Cavadiserpe: https://www.mandrarossa.it/en/innovative-wines/cavadiserpe
Інші вина від виробника Mandrarossa Cavadiserpe.
Фудпейрінг: гриль, дичина, м'ясо червоне, молоді сири, тверді витримані сири
Відгуки
Відгуків немає, поки що.