ua|ru

Вино Мандраросса Етна Россо / Mandrarossa Etna Rosso, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 25838
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки
можуть відрізнятися від реального
вигляду товару.

Вино Мандраросса Етна Россо / Mandrarossa Etna Rosso, червоне сухе 0.75л

(3 відгуків)
  • Артикул: 25838
  • Об’єм: 0.75 л
879.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 758.00 грн

Немає в наявності

Вибери найближчий магазин
Предславинська, 47 (ст.м. Палац Україна)Немає в наявностіОболонський проспект, 26 (ст.м. Мінська)Немає в наявностіКнязі Острозькі 31/33Немає в наявностіОлександра Олеся 4А (ЖК Варшавський)Немає в наявностіКільцева дорога, 110-А , Софіївська Борщагівка, КиївНемає в наявностівул. Златоустівська 25, ЖК «Шевченковський»Немає в наявностіУкраїна (крім Києва)Немає в наявності
Обробка замовлень
з 10:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта (замовлення від 600грн) - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Mandrarossa Etna Rosso – це нерелло маскалезе із вулканічних ґрунтів Етни із лімітованої лінійки від Мандраросси Sentiero delle Gerle.

Аромат Mandrarossa Etna Rosso насичений та складний, з нотами смородини, ожини, чорносливу, спецій та кави.

Смак Mandrarossa Etna Rosso насичений і збалансований, таніни елегантні, кислотність не випирає.

Особливості вініфікації Mandrarossa Etna Rosso

Mandrarossa Etna Rosso – це 100% нерелло маскалезе.

Тривала мацерація, яка триває і під час ферментації, протягом 10-12 днів при температурі 25-27С.

Після цього шкірки винограду відділяють від вина (без пресування).

Mandrarossa Etna Rosso витримується 10-12 місяців у бочках з французького дуба 50 гл.

Про лінійку Sentiero delle gerle

Лінійку Sentiero delle Gerle випустили в 2019 році як частину проекту Storie Ritrovate (Віднайдені історії) і повинні були презентувати на щорічній виставці Vinitaly 2020.

Але через епідемію коронавірусу виставка була скасована і Роберта Урсо (Roberta Urso) презентувала їх у прямому ефірі на ютуб-каналі.

В лінійці Sentiero delle Gerle є два вина: Mandrarossa Etna Rosso DOC 2016 та Mandrarossa Etna Bianco DOC 2018. Вони присвячені історії найбільш автентичної частини Сицилії та її місцевим сортам.

Вийшли тиражами всього в кілька тисяч пляшок кожна.

Це моносортові вина (100% нерелло маскалезе та 100% каріканте) з 4 гектарів в Лінгуаглоссі, північно-східного схилу вулкану.

Висота та експозиція, нижчі середні температури порівняно з рештою острова. Процесом вініфікації керує провідний енолог Мандраросси  Mimmo De Gregorio, команда на чолі з Alberto Antonini.

Етикетки Storie Ritrovate розробляла художниця Ненсі Россіт (Nancy Rossit): на них зображені сицилійські жінки біля підніжжя вулкану під час збору врожаю, в синіх хустках і червоних фартухах. Часом вони перервають працю танцями та традиційними співами.

Про виробника Mandrarossa Etna Rosso:

Mandrarossa – це особливий проект великого італійського кооперативу Settesoli.

Вина Mandrarossa народились в результаті ретельного дослідження Сицилії. Перед випуском першого вина протягом 20 років на території Менфі велись картографування земель, дослідження ґрунтів, вибір виноградників та сортів, які відображали б місцеву теруарну індивідуальність.

Науковий підхід досить швидко приніс свої плоди.

Виноробня Mandrarossa офіційно була заснована в 1999 році, в 2000 на Vinitaly були представлені її перші 7 вин. У 2004 – вже 6 вин Mandrarossa були відзначені “бокалами” Gambero Rosso.

Через 5 років з моменту заснування виноробні вино Cartagho Mandrarossa (зроблене із неро ді аволи) вже називали знаковим для Сицилії.

У 2010 році бренд кардинально змінив імідж, а разом із ним і логотип: від банального виноградного листа до карликової пальми, символу біорізноманіття та самобутності регіону Менфі.

У 2012 році народилася Brigata di Cucina Mandrarossa – об’єднання із 25 місцевих жінок з Менфі, які є носіями простих сільських гастрономічних традицій цього району. Ціль – збереження локальної кухні.

У 2014 році Santannella (нетрадиційний бленд фіано та шенен блану) отримав 90 балів від Роберта Паркера, що додало популярності бренду вже за межами Італії.

В 2019 році Mandrarossa відсвяткувала своє 20-річчя випуском нової лінійки вин Storie Ritrovate, які також народились після 5 років наукових досліжень місцевих ґрунтів. Їх проводили Mimmo De Gregorio та Filippo Buttafuoco (енолог та експерт з виноробства Mandrarossa).

Робота велась за підтримки консультанта з питань енології Alberto Antonini та спеціаліста з вивчення мікротеруарів Pedro Parra . Також були залучені геологи з Палермського університету.

Результати аналізу та тести електропровідності показали великий виноробний потенціал схилів з вапняковими материнськими породами морського походження. Після кількох років експериментальної вініфікації, було вибрано дві найкращі ділянки, з яких зробили “історичні” Vini di Contrada.

В рамках цього ж проекту створено і вулканічні вина Sentiero delle Gerle.

Офіційна сторінка виробника Mandrarossa Etna Rosso: https://www.mandrarossa.it/

Виноградники Mandrarossa

Menfishire – лінія пагорбів вздовж південно-західного узбережжя Сицилії.

Ця територія історично живе сільським господарством: виноградники та оливкові сади висаджені аж до самого моря. Тут також вирощують артишоки, дині та інші овочі та фрукти.

Важлива особливість – “дивом” незабруднена екологія та численне біорізноманіття.

Мандраросса почала тут виробництво вина в 1999 році. Виноградники займають 500 га на висоті 440 метрів над рівнем моря.

У них південна експозиція та ідеальні умови для вирощування лози: сухий клімат, інтенсивне сонячне світло, вплив моря, теплі південні вітри, морські бризи, перепади температури.

Грунти 5 типів: піщані, глинисті, вапнякові, мулисті та змішані (піщано-глинисті).

На території Менфі вирощують місцеві сорти (греканіко та неро д’аволу),  міжнародні (сіра, мерло, каберне совіньйон і шардоне), інноваційні та експериментальні сорти (фіано, віоньє, пті вердо, алікан буше, шенен блан і совіньон блан).

Mons Gebel – схили Етни у північно-східній частині острова.

Тут місцеве населення історично займається землеробством та тваринництвом, а тисячолітня присутність людини на вулкані залишила свій слід: тераси, виноробні, виноградники, оливкові гаї, фісташкові, фундукові та інші фруктові сади оточують підніжжя «Гори», як місцеві називають вулкан.

Вулканічний ґрунт, перепади температури, вітер, старі виноградники, оточені кам’яними стінами дозволяють робити елегантні вина.

У Мандраросси тут в підніжжі Етни (в Лінгуаглоссі) знаходяться 4 гектари виноградників, засаджені карріканте і нерелло маскалезе.

Cossyra – територія на острові Пантеллерія, між Сицилією та Тунісом.

Тут у Мандаросси всього 2 гектари виноградників на трьох ділянках: Karuscia, Bukkuram та Monastero, де вирощуютьу зібіббо. З нього робиться традиційне для цих місць солодке вино – Passito di Pantelleria Doc.

Про кооператив Settesoli

Виноробня Mandrarossa була заснована виробничим кооперативом Settesoli – об’єднанням 2000 виноградарів, що існує з 1958 року.

Ці фермери вірять у цінність громади, якість своїх вин, а також в економічний, соціальний та екологічний добробут, створений спільною роботою.

Вони вирощують на Сицилії 30 різних сортів на шести тисячах гектарів землі, що становить 7% всіх виноградників на острові.

Settesoli сприяє економічному розвитку на всій території від Менфі та залучає до співпраці 70% сімей, які проживають у цій частині Південно-Західної Сицилії.

Компанія приділяє особливу увагу інноваціям та молодим співробітникам, які подорожували світом і повернулися на Сицилію, щоб розвивати місцеве виноградарство.

Компанія Settesoli є піонером в наукових дослідженнях виноробного процесу та завжди інвестує в технології та співпрацює з престижними університетами та дослідниками з усього світу.

Інновації у випадку Settesoli – не просто красиве слово: агрономи, виноградарі та наукові дослідники постійно співпрацюють на всіх етапах польових робіт, щоб отримати найкращий можливий результат від винограду та ґрунтово-кліматичних умов.

Цей процес захищає виноградарів і їх вина, а також і територію, на якій вони живуть. Settesoli була першою італійською винною компанією, яка забезпечила прозорість усього виробничого ланцюга – від виноградників до виноробних підприємств.

На виноградниках контролюється кожна сільськогосподарська фаза для захисту навколишнього середовища, а на підприємствах для енергоефективносі встановлено одну з найбільших фотоелектричних установок у виноробному секторі Італії.

Стійкість – це ДНК кооперативу: разом члени допомагають одне одному, підтримують один одного і разом же сприяють збереженню якості виноградної лози.

Вина кооперативу продаються в Італії та за кордоном під брендами Settesoli, Mandrarossa та Inycon.

Офіційна сторінка Mandrarossa Etna Rosso: https://www.mandrarossa.it/

Інші вина від виробника Mandrarossa Etna Rosso

Фудпейрінг: м'ясне рагу, м'ясо червоне, піца, паста з м'ясним соусом, паста з червоним соусом, птиця


Деталі

Алкоголь 13.5%
Бренд Mandrarossa, Settesoli
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Класифікація Etna Rosso DOC
Колір червоне
Країна Італія
Фудпейринг м'ясне рагу, м'ясо червоне, піца, паста з м'ясним соусом, паста з червоним соусом, птиця
Тип тихе
Рік 2016
Регіон Сицилія
Cтиль легке
Цукор сухе
Сорт нерелло маскалезе
Особливості Sentiero delle Gerle
Категорія Вино
Міцність 13-17%

3 відгуки для Mandrarossa Etna Rosso вино червоне 0.75л

  1. Алексей

    солидная Этна с мощной структурой, танинами и кислотностью. удивительно молодая, как для 2016го года.

  2. Олена

    Смакота. Ожина, чорнослив і спеції. Нерелло маскалезе в кращих проявах. Лайк

  3. Андрій

    Сподобалось. В ароматі чорнослив та спеції, таніни на рівні!

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *