Paraschos Noir 2011: 100% піно нуар з невеликого 25-ти річного виноградника, особливості якому надає високий відсоток вмісту блакитної глини в грунті. Тривала ферментація і витримка в старих 500-літрових бочках з французького дуба.
Вино Paraschos Noir 2011 з нехарактерною для піно нуару стуктурою і типовою для місцевих ґрунтів мінеральністю та кислотністю.
Винороби Paraschos з 2005 року обробляють невеликий виноградник Піно Нуар, що знаходиться біля підніжжя Монте-Саботіно, на крайньому кордоні виноградарства.
На цьому рідкісному «родовищі» блакитного мергелю відчувається свіжий вплив безпосереднього контакту з Альпами.
Колір Paraschos Noir 2011: червоний гранат.
Аромат Paraschos Noir 2011: червона смородина і лісові ягоди, ноти засохлих квітів, землисті аромати перегною, східні спеції, бальзамічний аромат з лікарських трав.
СмакParaschos Noir 2011: елегантний і насичений, свіжий з гладкою м’якістю, щільними та ніжними дубильними речовинами, довгим бальзамічним покриттям.
Виноградник: Ославія (мергелисто-глиниста) на висоті 50 м
Виноград: 100% піно неро з 25-річних лоз
Бродіння: бродіння в дубових чанах зі шкірками протягом 21 дня без примусового охолодження та без посіву вибраних дріжджів
Старіння: у 500-літрових бочках із дуба та французького дуба протягом 60 місяців на його осаді
Розлив у пляшки: самопливом без додавання діоксиду сірки та без фільтрації
Про виробника Paraschos Noir 2011:
Виноробня Paraschos знаходиться в регіоні Friuli Venezia Giulia. Завдяки своєму географічному положенню та цікавій історії, регіон Friuli Venezia Giulia пропонує безліч сценаріїв та культурний плавильний котел, який є унікальним у Європі.
Адріатичне море, пляжі, карстові скелі навколо Трієста, природні заповідники та лагуни в Градо та Марано.
Через кілька кілометрів пейзаж повністю змінюється. Ви відчуваєте, як він вирушає дорогою через романтичні рівнини Фріулі, проходячи повз кривих колоритних пагорбів Колліо і за одну годину подорожі прибуваючи на снігову вершину Альп.
Цей сюжет з різними кліматичними умовами та культурами сприяв багатству традицій та гастрономії регіону Фріулі Венеція Джулія. Тут Середземномор’я зустрічається з Міттелевропою та Балкананами.
Колишня латинська культура розвинулася в римських містах Аквілея та Чівідале (Форум Юлії), об’єднавшись з ломбардською, слов’янською, германською та османською мовами під час турецького вторгнення.
Трієст як єдиний морський порт і Горіція як місце відпочинку для багатих купців, обидва пережили великий економічний розвиток за імперії Габсбургів.
Виноробня Paraschos виробляє Парашос Нор 2011 та інші свої високоякісні вина без використання хімічних речовин.
Виноградники Paraschos завжди вирощують сім’я з надзвичайною повагою до здоров’я споживача та довкілля. Не застосовується хімічних добрив, гербіцидів та токсичних пестицидних обробок.
Ряди вкриті травою, а місцевість заорюється лише взимку, якщо це необхідно. Підживлення вносять зрідка і виключно органічним витриманим гноєм.
На виноробні Paraschos надають надзвичайне значення віку лоз. Тут звикли залишати їх рости, дотримуючись власних біологічних ритмів, досягаючи набагато більш похилого віку, поширюючи своє коріння дуже глибоко.
Для Paraschos Not 2012, як і для всіх інших вин, на виноробні відбирають тільки здоровий виноград і збирають його тільки вручну в невеликих кількостях, поступово, коли він досягає потрібної стиглості.
Його позбавляють від стеблів і злегка подрібнюють перед тим, як поставити у великі чани з відкритим верхом. Ця процедура дозволяє витягти антиоксиданти з виноградних шкірок.
Для Paraschos Noir 2011, як і для всіх інших вин, на виноробні використовуют лише дикі дріжджі. Через кілька днів сусло пресують і залишають менш ніж за два роки на осаді у великих дубових бочках.
У новому виноробному заводі, побудованому в 2003 році виробники ніколи не представляли промислові дріжджі. Після деяких урожаїв їм вдалося відібрати штам корінних дріжджів, які щороку виділяють вина і роблять їх унікальними.
Коли говорять про Paraschos Noir 2011, мають на увазі вино, виготовлене зі здорового та відібраного винограду з виноградарства, що сприяє довкіллю, з дотриманням природної рівноваги виноградників та врахуванням клімату, рельєфу, географічного положення та віку лоз.
Офіційний сайт Paraschos Noir 2011: https://www.paraschos.it/
Всі вина від виноробні Paraschos
Фудпейрінг: дичина, м'ясо червоне, птиця, стейк, тверді витримані сири
Алексей –
фантастический пино нуар в классическом стиле, который похож на хорошую старую Бургундию