Paraschos Skala 2007: потужне і насичене вино з сорту мерло, яке випускають тільки в кращі роки з ділянки віком 90 років.
Селекція винограду, тривала мацерація, спонтанна ферментація на диких дріжджах і 5-ти річна витримка в старих бочках зі славонського дуба. Серйозне і глибоке вино, яке відображає в собі характер місцевого терруару.
Виноград для Paraschos Skala 2007 збирають з виноградників, яким вже виповнилося 90 років.
Після цього виноград залишають для бродіння зі стеблем та шкіркою в дубовій каді протягом 30 днів, використовуючи лише місцеві дріжджі і без примусового охолодження.
Після легкого пресування вино переноситься на нижній рівень підвалу, де воно залишається на осаді протягом п’яти років у дубових бочках різного розміру до розливу в пляшки.
Виноградник: Сант’Андреа (глина, мул та гравій), Лучініко та Ославія (мергелиста глиниста)
Виноград: відбірний виноград Мерло у віці від 30 до 90 років
Бродіння: Спиртове бродіння в дубових чанах зі шкірками протягом принаймні 28 днів без примусового охолодження та без посіву вибраних дріжджів
Старіння: у різних бочках з славонського та французького дубу різного розміру протягом щонайменше 60 місяців на його осаді.
Розлив у пляшки: самопливом без додавання діоксиду сірки та без фільтрування
Із 90-літніх лоз Мерло вибирають виноград для цієї спеціальної кювеї, яка бродить разом зі шкірками протягом 30 днів у відкритому дубовому чані та витримує в бочках до 5 років на дрібних осадах.
Виноградник: Сант’Андреа та Лучініко на гравії та глині
Виноград: Мерло
Бродіння: 30 днів зі шкірками в дубовій каді
Старіння: великі бочки із дуба славонського або менші тонни французького дуба та/або баріки на 5 років
Розлив у пляшки: самопливом, без фільтрації та без добавок
Про виробника Paraschos Skala 2007:
Виноробня Paraschos знаходиться в регіоні Friuli Venezia Giulia. Завдяки своєму географічному положенню та цікавій історії, регіон Friuli Venezia Giulia пропонує безліч сценаріїв та культурний плавильний котел, який є унікальним у Європі.
Адріатичне море, пляжі, карстові скелі навколо Трієста, природні заповідники та лагуни в Градо та Марано.
Через кілька кілометрів пейзаж повністю змінюється. Ви відчуваєте, як він вирушає дорогою через романтичні рівнини Фріулі, проходячи повз кривих колоритних пагорбів Колліо і за одну годину подорожі прибуваючи на снігову вершину Альп.
Цей сюжет з різними кліматичними умовами та культурами сприяв багатству традицій та гастрономії регіону Фріулі Венеція Джулія. Тут Середземномор’я зустрічається з Міттелевропою та Балкананами.
Колишня латинська культура розвинулася в римських містах Аквілея та Чівідале (Форум Юлії), об’єднавшись з ломбардською, слов’янською, германською та османською мовами під час турецького вторгнення.
Трієст як єдиний морський порт і Горіція як місце відпочинку для багатих купців, обидва пережили великий економічний розвиток за імперії Габсбургів.
Виноробня Paraschos виробляє Парашос Скала 2007 та інші свої високоякісні вина без використання хімічних речовин.
Виноградники Paraschos завжди вирощуються з надзвичайною повагою до здоров’я споживача та довкілля. Не застосовується хімічних добрив, гербіцидів та токсичних пестицидних обробок.
Ряди вкриті травою, а місцевість заорюється лише взимку, якщо це необхідно. Підживлення вносять зрідка і виключно органічним витриманим гноєм.
На виноробні Paraschos надають надзвичайне значення віку лоз. Тут звикли залишати їх рости, дотримуючись власних біологічних ритмів, досягаючи набагато більш похилого віку, поширюючи своє коріння дуже глибоко.
Для Paraschos Skala 2007, як і для всіх інших вин, відбирають тільки здоровий виноград і збирають його вручну в невеликих кількостях, поступово, коли він досягає потрібної стиглості.
Його позбавляють від стеблів і злегка подрібнюють перед тим, як поставити у великі чани з відкритим верхом. Ця процедура дозволяє витягти антиоксиданти з виноградних шкірок.
Для Paraschos Skala 2007 використовуються лише дикі дріжджі. Через кілька днів сусло пресують і залишають менш ніж за два роки на осаді у великих дубових бочках.
У новому виноробному заводі, побудованому в 2003 році виробники ніколи не представляли промислові дріжджі. Після деяких урожаїв їм вдалося відібрати штам корінних дріжджів, які щороку виділяють вина і роблять їх унікальними.
Коли говорять про Paraschos Skala 2007, мають на увазі вино, виготовлене зі здорового та відібраного винограду з виноградарства, що сприяє довкіллю, з дотриманням природної рівноваги виноградників та врахуванням клімату, рельєфу, географічного положення та віку лоз.
Офіційний сайт Paraschos Skala 2007: https://www.paraschos.it/
Всі вина від виноробні Paraschos
Фудпейрінг: дичина, м'ясо червоне, птиця, стейк, тверді витримані сири
nadia –
насичене, дуже красиве, густе мерло
Алексей –
очень классное мерло – элегантное, сочное и не отяжеленное дубом.