ua|ru

Вино Барбадільо Пасада Пастора Мансанілья Херес / Barbadillo Pasada Pastora Manzanilla Jerez, біле сухе 0.375л

  • Артикул: 1424
  • Об’єм: 0.375 л
Фото пляшки та дизайн етикетки
можуть відрізнятися від реального
вигляду товару.

Вино Барбадільо Пасада Пастора Мансанілья Херес / Barbadillo Pasada Pastora Manzanilla Jerez, біле сухе 0.375л

(2 відгуків)
  • Артикул: 1424
  • Об’єм: 0.375 л
539.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 489.00 грн

Є в наявності

В наявності 16 пляшок* Треба більше? Маякуй!
Вибери найближчий магазин
Предславинська, 47 (ст.м. Палац Україна)В наявності: 16Оболонський проспект, 26 (ст.м. Мінська)В наявності: 1Князі Острозькі 31/33В наявності: 1Олександра Олеся 4А (ЖК Варшавський)В наявності: 4Кільцева дорога, 110-А , Софіївська Борщагівка, КиївВ наявності: 5вул. Златоустівська 25, ЖК «Шевченковський»Немає в наявностіУкраїна (крім Києва)В наявності: 16
Обробка замовлень
з 10:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта (замовлення від 600грн) - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Barbadillo Pasada Pastora Manzanilla Jerez – історичний реліз від Bodegas Barbadillo, який був відроджений в 2015-му році і являє собою Manzanilla з додатковою витримкою в льохах Bodegas Las Pastoras і відсутністю фільтрації перед бутилюванням.

Barbadillo Pasada Pastora Manzanilla Jerez – нетипово насичене вино з відтінками ромашки, трав і випічки в ароматі і типово глибоке, як для вин категорії En Rama, в смаку.

Зовсім непростий херес Barbadillo Pasada Pastora Manzanilla Jerez для цінителів андалуських вин.

Про виробника Barbadillo Pasada Pastora Manzanilla Jerez

На сьогоднішній день Барбаділло є одним з найбільш шанованих у світі виробників хересу, з багатим асортиментом різноманітних вин, лікерів та коньяків різного віку.

Історія народження хересу

Якщо коротко, то Херес, в тому числі і Barbadillo Pasada Pastora Manzanilla Jerez – це біле кріплене солодке вино. Але якщо серйозно, то це обов’язково іспанське вино і є контрольованим за походженням.

Вино носить назву регіону, в якому народилось: назву міста Херес-де-ла-Фронтера в Андалузії. З’явилося воно в 1100 році до н.е., коли фінікійці завезли виноград на територію сучасної Іспанії.

Саме тоді вони завоювали південно-східну Андалусію і заснували тут декілька своїх міст, в тому числі і Херес. Фінікійці були більш розвинені ніж місцеве населення і привезли з собою алфавіт та методи виробництва скла, кераміки та одягу.

Для своїх потреб вони привезли з собою саджанці оливкових дерев і винограду. Крім інших досягнень, фінікійці вміли виробляти вино. На щастя, клімат для привезеного винограду, виявився дуже сприятливим і вина виходили чудовими.

В якийсь щасливий момент винороб, що залишився невідомим, ризикнув і не прибрав з шумуючого вина бахромисту плівку, що утворилася на ньому. Саме так і з’явився перший херес.

Пізніше Андалусією заволоділи маври, щ були правовірними мусульманами. Мусульмани не поважають вино і халіф Алхакен II навіть наказав знищити виноградники.

На щастя для нас, ніякими вказівками правителя не можна знищити любов до гарного вина.

Не зважаючи на те, що посли халіфамали навіть право призначати смертну кару за виноробство, місцеве населення знаходило способи захистити свої виноградники. а з ними і вино.

Деякі пояснювали необхідність вирощування винограду постачанням ізюму для харчування воїні. А деякі просто давали посланцям хабарі своїм же вином чи грошима.

Крім Корану, у вина у ще один ворог: клімат. Настільки сонячний клімат Андалусії був сприятливим до винограду, настільки він був нещадним до вина.

Вино дуже швидко псувалося, що завдавало виноробам  значні збитки. Вино врятував випадок: хтось випадково чи навмисно хлюпнув у бочонок з вином винного спирту. І саме цей бочонок пережив спекуче літо.

Коли ж вино скуштували, воно виявилось на диво смачним. З тих пір при приготуванні хереса, в молоде вино додають спирт. Доданий до вина перед витримкою, він зупиняє процес бродіння. Завдяки цьому оновлений херес став міцнішим і не таким кислим.

Згодом маврів з території Хересу вигнали і виноробство вже не мало факторів стримування і почало стрімко розвиватись. С тих пір виноробство залишається значною галуззю економіки. В тому числі, вино почали активно експортувати.

Коли Херес нарешті потрапив в Англію, його там сразу полюбили і так же швидко перейменували. В Англії херес називають Шеррі, бо і саме місто Херес вони на свій лад називають так само.

Саме всесвітньо відомий Магеллан придбав у генуезьких торговців значну кількість вина і взяв його з собою у всесвітню подорож. Так херес вперше потрапив до Америки, де отримав багато шанувальників і започаткував новий напрямок експорту.

Херес настільки збагатшував королівство, що стосовно винограду знову випустили урядовий наказ. Але в цей раз, виноградники наказом захищались. Виноградні лози заборонялося викорінювати і навіть розводити поряд з ними бджіл.

З тих пір, як херес почали масово експортувати, почалися певні розбіжності і підробки серед постачальників.

Тому, щоб встановити порядок, міський уряд в серпні 1483 році випустило “Врегулювання гільдії видобувачів родзинок і винограду” – перше керівництво, вказувало деталі виробництва, типи нирок, систему витримки і комерційного використання.

Для приготування хересу виноград збирають тільки вручну в першій половині вересня. Потім дають виноградному сок бродити в бочці протягом 6 місяців. У січні бочки розкривають. За цей час в деяких з них утворюється цвіль – шар дріжджових бактерій.

Саме цим бактеріям херес зобов’язаний своїм дивовижним і неймовірним смаком. Отримане таким чином вино містить 12-13% спирту. Далі херес розділяється на кілька сортів з різними способами приготування і різним вмістом спирту.

  • “Фіно” виготовляється тільки з допомогою дріжджовий плівки. Так отримують легке сухе вино світло-золотистого кольору з ледве помітним мигдальним ароматом.
  • “Мансанілья” – це той же Фіно, але виготовлений виключно в місті Санлукар-де-Баррамеда, де через близькість моря flor може жити цілий рік. Це вино славиться своїм легчайшим гірко-солоним присмаком, що пояснюють близькістю Середземного моря.
  • “Амонтильядо” спочатку живе як «Фіно», але потім flor із загадкових причин зникає і вміст бочок продовжує дозрівати, окислюючись повітрям. Представник: Зерей де Барбадийо Амонтильядо Херес

В результаті виходить м’яке вино бурштинового кольору з ароматом лісових горіхів.

Відео виробника Barbadillo Pasada Pastora Manzanilla Jerez:

Інші вина від виробника Barbadillo Pasada Pastora Manzanilla Jerez

Офіційна сторінка виробника Barbadillo Pasada Pastora Manzanilla Jerez: https://barbadillo.com/

Фудпейрінг: аперитив, морепродукти

Деталі

Бренд Barbadillo
Рік
Літраж 0.375
Привід на вихідні
Колір біле
Країна Іспанія
Фудпейринг аперитив, морепродукти
Тип кріплене
Регіон Херес
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт паломіно фіно
Класифікація D.O. Manzanilla - Sanlucar de Barrameda
Вид кріплене, херес
Алкоголь 15%
Категорія Вино
Міцність 13-17%

2 відгуки для Barbadillo Pasada Pastora Manzanilla Jerez вино біле 0.375л

  1. Володимир

    Пушка

  2. Ігор

    Такий, як має бути справжній херес. Сольоноватий, кислотний, хлібний, ромашковий чай, руккола. Прекрасний на дежестив!

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *