Produttori di Carema Carema Selezione – єдиний і дуже лімітований реліз, випущений на честь 60-річчя однієї з небагатьох виноробень із найменшого апеласьйону Італії.
Знайти щось більш рідкісне та виняткове буде непросто.
Це характерне гірське неббіоло різерва, але в більш яскравій і насиченій стилістиці, завдяки частковій витримці у французькому дубі.
Аромат Produttori di Carema Carema Selezione досить інтенсивний, з нотами ванілі, каштанового варення, какао, кавової гущі та тютюну.
Смак – структурований, соковитий та округлий.
Потенціал витримки в пляшці – понад 10 років.
Виробництво Produttori di Carema Carema Selezione
Вина Produttori di Carema Carema Selezione виготовляються зі 100% неббіоло, згідно зі специфікаціями, затвердженими з урожаю 2010 року.
Виноградники розташовані на дуже крутих терасах на схилах пагорбів з видом на долину Дора Балтеа (Dora Baltea).
Carema Selezione зроблене з відбірного винограду з окремих ділянок.
Ручний збір.
Ферментацію на диких дріжджах проводили в сталі. Мацерація – приблизно 12 днів.
Витримка – 3 роки, з яких принаймні 12 місяців у старих великих дубових бочках та часткова витримка у французькому дубі.
Коротко про Nebbiolo di Carema
Карема – невелика гірська альпійська субзона в П’ємонті поряд із населеним пунктом Carema всього на 750 жителів.
Отримала статус DOC у 1967 році.
Це найменший апеласьйон Італії. Загальна площа виноградників – лише 18 га (станом на 2019 рік). Виробництво: 430 гл або 4780 ящиків вина.
Виноградники розташовані терасами на дуже крутих схилах на висоті 300-600м над рівнем моря, тому місцеве виноробство часто називають “героїчним”.
Карема розташована на межі з Valle d’Aosta. Клімат тут холодний і дуже вітряний, тому виноград дозріває довго, а вина дає легкотіліші, ніж, наприклад, Бароло.
Стиль небіоло із Кареми за своєю плотністю та насиченістю можна умовно поставити як середній варіант між Бароло та Вальтеліною.
Carema DOC включає два найменування червоних вин:
- rosso – мінімум 85% небіоло, мінімум 24 місяці витримки, з яких 12 місяців – в дубі.
- riserva – 100% небіоло, мінімум 36 місяців витримки, з яких 12 місяців – в дубі.
Місцевий неббіоло називають Picotener (Picutener).
Карема має стилістику північного небіоло – олд-фешн, вишуканий, з характерним трояндовим ароматом та м’яким, гладким, насиченим смаком. Рівень алкоголю невисокий: 12-13,5%
Потенціал витримки місцевого небіоло – 20-30 років за умов правильного зберігання: в темряві в підвалі або в місці зі постійною регуляцією температур.
Александре Фарнезе (Alexandre Farnèse), автор винного путівника 1539 року, який обирав вина для папи Павла III, описував це вино як «чудовий напій, ідеальний для князів і лордів».
В 16 столітті De Vinis Italiae згадує Карему як вино, яке подавалося до столу пап, герцогів Савойських і служило як «вино для смаженого м’яса» французьким королівським особам.
Маріо Солдаті (Mario Soldati) називав місцеве небіоло «сильним і приємним, як сонце і камінь».
Між сусідами ходять чутки, що сучасний успіх небіоло із Кареми частково пояснюється тим, що компанія Olivetti в 1950-х роках любила роздавати пляшки Carema як подарунок постачальникам та клієнтам.
Про виробника Produttori di Carema Carema Selezione
Produttori del Carema – це кооператив, який був заснований у 1960 році та налічував лише 10 виноградарів та виноробів.
На 2015 рік кооператив вже налічував 101 члена, з яких 71 – виноградарі, більшості з яких належить менше 1 га виноградників.
У 2013 році був відремонтований погреб для витримки вин.
Тоді багато старих бочок було утилізовано та замінено новими зі славонського дуба. На даний момент бочки можуть містити до однієї тисячі гектолітрів.
Офіційний сайт виробника Produttori di Carema Carema Selezione: caremadoc.it
Інші вина від виробника Produttori di Carema Carema Selezione.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.