Roland Lavantureux Bougros Chablis Grand Cru – насичене, глибоке і стигле по своїй текстурі вино з одного з 7-ми виноградників рівня Chablis Grand Cru.
Фірмова для цього виноградника міць, яку підкреслює ферментація і витримка у французькому дубі.
Roland Lavantureux Bougros Chablis Grand Cru – для серйозної гастрономії і тривалої витримки в колекції.
Аромат Roland Lavantureux Bougros Chablis класичний, з нотами цитрусових і білих квітів, відтінками дубу і мінералів.
Смак прекрасно балансований, насичений, з хорошою кислотністю, тривалою інтенсивністю.
Vinous про Roland Lavantureux Bougros Chablis Grand Cru 2016 (92 бали):
The 2016 Chablis Bougros Grand Cru, which sees 20% new oak over 12 months, has one of the better aromatics amongst its peers, clean and precise with apple blossom and light peach skin notes, the new oak present but simpatico with the fruit.
The palate is fresh and detailed on the entry, well balanced and yes, showing some reduction towards the finish, although it is much better handled than many of its peers. Superb. Tasted blind at the BIVB Chablis tasting.
Wine Spectator про Roland Lavantureux Bougros Chablis Grand Cru 2016 (96 балів):
Vanilla and toast aromas and flavors signal a good dose of new oak, while the lemon and apple flavors take a back seat for now. The bright acidity lingers, with an aftertaste of smoke and clove. Drink now through 2025.
Історія виробника Roland Lavantureux Bougros Chablis:
Володіючи гострим оком, природним чуттям і твердим бургундським прагматизмом, Ролан Лавантюр зробив собі ім’я, створивши серйозне Шаблі.
Саме Шаблі його виробництва став одним з найнадійніших старовинних лотів у виноторгівлі Керміта Лінча.
Перед тим, як у 1978 році заснувати свою виноробню, Роланд закінчив винну школу в Боні.
Для своєї виноробні він обрав в містечко Ліньорель приблизно в чотирьох милях на північний захід від Бордо. Ролан Лавантюро, приступивши до управління сімейним будинком, знайшов нові землі для виноградників і розширив володіння з 7 до 20 га.
З самого початку засноване підприємство було саме сімейним будинком: йому активно допомагала дружина. Бріжит перебрала на себе всю адміністративну роботу.
Разом вони працювали відразу в трьох напрямках: продавали своє вино приватним клієнтам, доставляли його ресторанам Франції і відправляли на експорт.
З 2010 року на чолі господарства стали сини Ролана та Бріджит: Давид і Арно. Вони майже повністю замінили батьків, продовжуючи сімейну справу.
Арно стежить за лозою, вініфікацією та за всіма іншими виробничими процесами. Давид же займається всім, що стосується менеджмента та комерційних питань.
Не дивлячись на свій почесний вік, Ролан не покинув справу свого життя і допомагає на виноградниках і виноробні.
Крім створення приголомшливого Шаблі за час свого існування і наполегливої праці, сім’я Lavantureux також створила перелік інших визначних вин.
Наприклад, під ім’ям Roland Lavantureux розливається в пляшки Petit Chablis, який, в залежності від врожаю, може легко конкурувати з більш високошляхетними розливами.
Це ще раз доводить непохитну послідовність сім’ї Lavantureux, яка підтримує свої традиції виноробства та розливу чудових вин понад тридцять п’ять років.
З моменту приєднання до сімейної справи молоді брати Арно і Давид проявили свої амбіції, точність у своїх розрахунках та далекогля́дність. Саме вони збільшили сімейні володіння до 21 гектара, додавши кюве з окремих виноградників. При цьому вони постійно прагнули до більшої складності і багатошарової текстури вин, які вони виробляють.
Вина Lavantureux демонструють вражаючу мінеральність. Гарним прикладом цього є і вино Roland Lavantureux Chablis Premier Cru Fourchaume. Ними можна насолоджуватися перед вечерею так само легко, як і зі шматочком смаженої риби або устрицями.
Domaine Roland Lavantureux виробляє вина: Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru Fourchaume, Chablis Grand Cru Vaudesir, Chablis Grand Cru Bougros і Chablis Premier Cru Vau de Vey.
Виноград для Petit Chablis вирощується на 5 га виноградників з віком лоз близько 25-30 років. Бродіння проходить при низьких температурах в чанах з нержавіючої сталі. З метою збереження фруктових ароматів, свіжості і минеральністі, вино витримується на осаді протягом 6 місяців.
Виноград для Chablis вирощується на 13 га виноградників з віком лози близько 25-30 років. Витримка вина здійснюється на 80% в чанах з нержавіючої сталі, а на 20% в старих дубових бочках (від 4 до 15 років). Це наділяє вино незвичайною структурою, елегантністю і збалансованістю.
Chablis Grand Cru Vaudesir на 100% витримується в дубових бочках (20% нових). Подібна вініфікація виділяє потужність вина і інтенсивну мінеральність терруара Гран Крю Водезір.
У 2016 та 2017 роках Арно і Давид стали переможцями знаменитого бургундського конкурсу «Молоді таланти Бургундії» (Jeunes Talents de Bourgogne) в категорії «Кращі вина регіону».
Всі вина від виробника Roland Lavantureux Bougros Chablis.
Офіційна сторінк виробника Roland Lavantureux Bougros Chablis Grand Cru: chablis-lavantureux.fr
Фудпейрінг: аперитив, легкі страви, морепродукти, устриці
Відгуки
Відгуків немає, поки що.