Sassicaia 2018
Sassicaia 2018 — відоме італійське вино з регіону Болгері, Тоскані. Воно є улюбленцем поціновувачей великих вин та належить до категорії так званих “супертосканських” вин.
Це саме те італійське вино, що найчастіше за всіх отримує високі оцінки від міжнародних винних критиків та експертів і воно є одним із небагатьох італійських вин, які отримали статус “DOC” (Denominazione di Origine Controllata).
Його виготовляють з сорту винограду Каберне Совіньйон (85%), з додаванням Каберне Фран (15%) та витримують протягом 24 місяців в дубових барріках, що надає вину глибину смаку та складний букет.
Sassicaia 2018 має глибокий рубіновий колір з фіолетовим відтінком. Аромат багатий, з нотами стиглої чорної смородини, темних вишень, малини та ожини, з відтінками спецій, шкіри, тютюну і ванілі. Та повнотілий, елегантний смак з чудовою структурою. Вино має добре виражені, але водночас м’які таніни, яким характерні свіжі фруктові ноти та довгий, гармонійний післясмак.
Це вино може зберігатись до 30-30 років, все більше набуваючи смаку та цінності.
Врожай 2018 року отримав широке визнання серед критиків. Зокрема, відомі винні експерти, як Джеймс Саклінг (James Suckling) і Wine Advocate, оцінили його на рівні 97-99 балів зі 100.
Фудпейрінг: дичина, м'ясо червоне, птиця, стейк, тверді витримані сири
Tenuta San Guido розташоване в регіоні Болгері, Тоскана. яке є одним із найвідоміших і найвпливовіших виноробних домів в Італії. Саме тут було створено перше вино, яке згодом отримало класифікацію “супертосканське”.
Господарство було засновано у 1940-х роках маркізо Маріо Інчіза делла Рокетта, коли той вирішив поекспериментувати вирощування французьких сортів винограду на тосканських грунтах.
На цих землях віками виробляли чудові вина, але саме Маріо Інчіза був першим, хто усвідомив потенціал цього регіону для виробництва вин світового класу, що могли б конкурувати з найкращими французькими винами.
Перший врожай Sassicaia був виготовлений у 1948 році, але довгі роки це вино лишалось крафтовим сімейним проєктом. І тільки в 1968 році Tenuta San Guido вперше представила Sassicaia на ринку. І, як бачиш, вино швидко завоювало прихильність найбільших поціновувачей та колекціонерів.
Унікальність Sassicaia полягала в інноваційному для того часу підході – поєднанні французьких виноробних традицій з тосканськими умовами. Це стало початком так званої “революції супертосканців”.
Виноградники Tenuta San Guido розташовані на висоті близько 100-300 метрів над рівнем моря, на південно-західних схилах, що забезпечує оптимальне поєднання сонячного світла і прохолодних бризів з Тірренського моря.
Виробництво Sassicaia передбачає використання традиційних методів вирощування винограду, з великою увагою до екології. Виноград збирається виключно вручну, а витримка вина відбувається в дубових барріках, які ретельно відбираються для кожного врожаю.
Сьогодні Tenuta San Guido справжня ікона виноробства Болгері.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.