Рейтингове вино: одне з трьох вин цієї культової виноробні і чергові 100 балів від Роберта Паркера. Каліфорнійський Помероль і одне з найвідоміших червоних вин регіону.
Verite La Muse 2008 – рейтингове вино: одне з трьох вин цієї культової виноробні і чергові 100 балів від Роберта Паркера. Каліфорнійський Помероль і одне з найвідоміших червоних вин регіону.
Verite La Muse 2008 – видатне вино, створене у важкий рік. 2008 рік був саме таким: часом було жарко, часом було прохолодно, а часом було волого. Ці три конфліктуючих елемента привели до створення чудового вина зі збалансованими кислотністю, фруктовістю, консистенцією та алкоголем.
Збір врожаю винограду для Verite La Muse 2008 проходив з 4 по 25 вересня. Сорти винограду для Verite La Muse 2008: 90% Мерло, 7% Каберне Фран, 3% Мальбек.
Аромат Verite La Muse 2008: інтенсивний, з нотами спецій, фіалок, бузку та гвоздики, чорниці, спілих слив, суниць, малини, з витонченими трав’яними тонами
Смак Verite La Muse 2008: неймовірно глибоке і елегантне вино, оксамитове
Роберт Паркер, WINE ADVOCATE, травень 2011:
Still young and unformed, it exhibits phenomenal richness and equilibrium as well as a finish that lasts nearly a minute. Its dense plum / purple color is accompanied by notions of black fruits, forest floor, truffles and spring flowers. It should age for 25-30+ years.
Про виробника Verite La Muse 2008:
Власне, винороб П’єр Сейлан (Pierre Seillan) провів останні п’ять десятиліть удосконалюючись у своїй філософії мікро-крю: відтворенні в вині унікальних теруарних то сортових особливостей. Попрацювавши з різними сортами в різних регіонах (Сонома, Бордо, Тоскана, Луара), П’єр навчився будувати вишукану і складну архітекруру своїх вин.
Зараз, маючи 50 мікро-крю в різних апеласьйонах він складає як конструктор кожен бленд Verite.
Кар’єра Сейлана в виноробній промисловості почалася в Бельвю, в маєтку його сім’ї в Гасконі. Там він навчився вирощувати Каберне Совіньон, Мерло, Каберне Фран і кілька білих сортів. Пізніше він зосередився на Каберне Фран в Шато де Таржі в долині Луари.
Потім Сейлан провів два десятиліття в Бордо, виготовляючи вино в декількох замках для Рауля і Жана Куанкара. Працюючи над вісьмома різними найменуваннями, він швидко виявив безліч нюансів на різних ділянках виноградників. Це стало основою його філософії мікрокрю і дозволило йому створити елегантну і складну архітектуру своїх вин.
Джесс Джексон (1930-2011) вже був засновником однієї з найуспішніших сімейних виноробних компаній в Сполучених Штатах, коли він зустрів П’єра Сейлана під час візиту до Франції в 1990-х роках. Довга кар’єра Джексона, яка тривала понад 30 років, була обумовлена пристрастю до виробництва екстраординарних вин з кращих виноградників Каліфорнії.
Джексон прагнув створити вино, яке було б не гірше кращих світових вин, і був упевнений, що терруар округу Сонома має такий потенціал. Між сім’єю Джексонів в Каліфорнії і сім’єю Сейлан в Бордо зав’язалася дружба.
Коли П’єр Сейлан відвідав Каліфорнію в 1997 році, він теж оцінив потенціал і, не вагаючись, запросив Джексона приїхати в округ Сонома, щоб разом здійснити цю мрію. Так народилися вина Verite.
П’єр Сейлан створює вина Чи вірите з 1998 року. Під керівництвом П’єра, роль помічника винороба в маєтку взяла на себе його дочка Елен Сейлан. Таким чином вона поклала початок родинності в Verite.
Елен Сейлан народилася в 1987 році і своє дитинство провела в оточенні родини і друзів, для яких виноробство було не тільки професією, але і пристрастю. Елен отримала ступінь в області виноградарства і енології в Сільському інституті Вайр в Бордо.
Слідуючи по стопах батька, Елен зробила кар’єру в виноробстві і почала ділити свій час між округом Сонома і Сент-емільон. Починаючи з 2006 року, вона працює помічником винороба у свого батька в сімейному маєтку Бордо, де курує виноробнею, демонструючи той же талант, пристрасть і здібності, що і її батько.
Всі вина від виробника Verite La Muse 2008
Офіційна сторінка виробника Verite La Muse 2008: https://www.veritewines.com/
Аромат: інтенсивний, з нотами спецій, фіалок, бузку та гвоздики, чорниці, спілих слив, суниць, малини, з витонченими трав’яними тонами
Смак: неймовірно глибоке і елегантне вино, оксамитове
Фудпейрінг: дичина, м'ясо червоне, птиця, стейк, тверді витримані сири
Особливості вініфікації: Чудові вина часто створюються у важкі роки. Таким був 2008-ий: часом було спекотно, часом прохолодно, а часом - волого. Але ці три суперечливі елементи разом дали вину збалансовану кислотність, фруктовість, тіло і високий алкоголь. Сортовий склад: 90% мерло, 7% каберне фран, 3% мальбек
Відгуки
Відгуків немає, поки що.