Bere bene spendendo poco, - кажуть італійці, що на українську перекладається як "Пий добре, витрачаючи мало, тому бери одразу магнум за оптовою ціною (переклад довільний).
Serena 1881 Prosecco Spumante Magnum – просекко, яке ми заслужили: велика пляшка об’ємом 1,5 л.
Тонке, ніжне, дуже питке – охолодженим непомітно випивається як аперитив, але цілком впорається і з їжею.
Любимо Serena 1881 Prosecco Spumante Magnum за те, що це просекко прекрасно поєднується і з легкими літніми стравами (салатами і овочами), і навіть з фаст-фудом.
Це стає особливо доречно під час тривлих застільних новорічних свят.
А формат пляшки 1, 5л робить Serena 1881 Prosecco Spumante Magnum помітним подарунком.
Особливості Serena 1881 Prosecco Spumante Magnum:
Serena 1881 Prosecco Spumante Magnum – просекко із географічної зони Тревізо.
Найбазовіші та доступні зразки просекко, як правило, роблять в рамках апеласьйону Prosecco DOC або Prosecco Treviso DOC.
Другий вважається дещо престижнішим, так як призначений виключно для вин, зроблених на території провінції Тревізо і виключно з винограду в Тревізо (як, наприклад, це вино Terra Serena Prosecco Spumante Magnum).
На практиці це не завжди означає більш високу якість, але все ж це можна використовувати як певний орієнтир, якщо ти не знайомий з вмістом пляшок, які стоять перед тобою на полиці в магазині.
Сортовий склад Serena 1881 Prosecco Spumante Magnum – 100% глери (на відміну від фрізанте, у якої 15% – це бленд шардоне, піно б’янко та піно гріджіо).
Serena 1881 Prosecco Spumante Magnum – сухе просекко категорії extra dry, яка вважається найпопулярнішою для просекко.
Це означає, що в ному вміст цукру 12-17 г/л (в найсухішому просекко категорії Extra Brut 0-6 грамів цукру на літр, в найменш сухому варіанті dry – 17-32 г/л).
Аромат TSerena 1881 Prosecco Spumante Magnum інтенсивний, з нотами білих квітів та зелених яблук.
Смак свіжий, м’який, не надто сухий, з прємним тонким перляжем.
Чим відрізняється Serena 1881 Prosecco Spumante від Frizzante?
Головне, що відрізняє дві категорії “фрізанте” та “спуманте” між собою – це рівень газації.
У Frizzante це максимум 2.5 атмосфери, а у Spumante мінімум 3.
Чи варто думати, що Spumante смачніше? Наврядчи. Це залежить від індивідуальних смаків і від кожного окремого виробника і вмісту кожної пляшки.
На практиці різниця в газації виражається в тому, що в пляшках може бути дуже схоже за стилістикою вино, але Frizzante завжди п’ється трохи легше і “виглядає” більш легким (лише за рахунок того, що в ньому менша кількість бульбашок).
Іноді виробник навіть називає фріззанте – “напів ігристим” вином.
У спуманте – більш стійкий та тривалий перляж. Простіше кажучи, більше бульбашок.
Фрізанте часто закорковують звичайним корком і укріплюють його мотузочкою (часто її позначають в назві італійським словом Spago) або закруткою Screw Cap. Рівень тиску дозволяє, а собівартість цих корків менша.
Prosecco Spumante легко впізнати за класичною пляшкою та традиційним корком в стилі “шампанського”.
Основний обсяг виробництва просекко і, відповідно просекко, яке трапляється в магазинах найчастіше – Prosecco Frizzante.
В лінійці Серени є і frizzante, і spumante (власне, це вино).
Про виробника Serena 1881 Prosecco Spumante Magnum
Улюблений опис виноробень про традиції і інновації (с) дуже пасує Terra Serena.
Це історія роду, яка сягає 1390 року і в 1881 році стає “винною” історією, коли Pietro Serena почав продавати своє вино в дерев’яних кегах.
Наступні покоління теж вносили в сімейний бізнес свої інновації, які в основному стосувались форми продажу (експерименти з різними ємностями).
Але справжні прорив стався в 70-80х роках 20 століття.
Брати Giorgio та Gerardo Serena (які були за освітою хіміком та економістом) зосередились на сегменті ХоРеКа і почали для закладів продавати просекко в металічних кегах.
Це вирішило питання оксидації та “вивітрювання” бульбашок ігристого вина після відкриття пляшки в ресторані.
Інновації щодо бережливого ставлення до екології в Terra Serena теж практикують.
Наприклад, разом з Ca’ Foscari University в Венеції розпочали науково-дослідний проект по видобутку енергії із відходів вініфікації. Так-ось винна sustainable energy.
Сьогодні Серена – один з головних виробників просекко.
Гарно ілюструє це все два наступних відео: романтика і краса виноградників + високотехнологічний завод Serena.
Офіційний сайт Serena: terra-serena.it
Фудпейрінг: аперитив, апероль, креветки, легкі салати, легкі страви, морепродукти, овочі, суші
Особливості вініфікації: метод Шарма (друга ферментація в великих стальних ємностях)
Відгуки
Відгуків немає, поки що.