Angostura Reserva
Ром «Angostura» – це лінійка преміальних карибських ромів, які виробляються на заводі House of Angostura на острові Триніда.
Під брендом Angostura виробництво ромів було запущено ще в 1875 році, але свою дистилерію компанія відкрила в 1945 році.
На сьогоднішній день лінійка ромів Angostura є найтитулованішою лінійкою ромів у світі та продається у більш ніж 140 країнах.
Завод, що належить House of Angostura, розташований у містечку Лавентиль. Щорічно випускається 600 тисяч ящиків рому, що поставляється до 140 країн світу (включаючи Велику Британію, США та майже всі європейські держави).
Вперше ром “Angostura” був випущений в 1824 році в містечку Ангостура (Венесуела). Йохан Готліб, винахідник напою, був німецьким військовим хірургом і прагнув розробити ефективні ліки для акліматизації європейців у Південній Америці. Напій швидко набув популярності серед матросів, які страждають на морську хворобу. Народні хвилювання у Венесуелі призвели до того, що сини Готліба перебралися разом із батьковим підприємством на карибський острівець Тринідад. Там було закладено нову винокурню. У 1921 виникло АТ «Angostura Bitters Limited». Вдосконалення рецептури напою тривало у 1936-1946 роках. Відомо, що меляса для «Ангостури» виготовлялася у чотирьох регіонах.
У 1949 і 1973 компанія розширила виробництво за рахунок купівлі двох заводів – Trinidad Distillers і Fernandes Distillers. Ром «Angostura» став поставлятися королівським дворам Швеції і Великобританії.
Смак: Ром наділений свіжим і гармонійним смаком з ніжною пряністю, кокосовими тонами, солодкими ванільними інтонаціями, шовковистим післясмаком
Аромат: Свіжий, збалансований, має вершково-ванільний аромат, з яскравими фруктовими та цитрусовими нюансами, ніжними банановими нотками.
Гастрономічні поєднання: Ром створювався спеціально для фруктових коктейлів, також може вживатися в чистому вигляді або з льодом.
Колір: Прозорий, безбарвний
Регіон: Тринідад та Тобаго
Виробник: House of Angostura
Міцність: 37.5%
Тип: Білий ром
Витримка: Angostura Reserva є сумішшю легкого і важкого рому. Його виготовляють за допомогою зброджування та перегонки з патоки та очеретяного сиропу. Дистилят, що вийшов, піддають подвійний фільтрації, потім витримують протягом трьох років у бочках з американського дуба
Відгуки
Відгуків немає, поки що.