Під час дегустації вишуканого французького лікеру “Куантро” виникає відчуття, що це не міцний алкоголь, а легкий коктейль. І це, незважаючи на міцність 40%. Секрет такого відчуття полягає в легкому свіжому смаку з яскраво вираженими нотами апельсина. При цьому він вишукано поєднується з ніжним квітково-фруктовим ароматом.
Апельсиновий лікер був винайдений кондитерами братами Едуар-Жаном і Адольфом Куантро. Власне, на честь них він і отримав свою назву. Вони відкрили винокурню 1849 року. Спочатку їхня справа переслідувала одну єдину мету – виготовлення солодкого алкоголю для кондитерської. Спочатку було налагоджено виробництво вишневого лікеру. Потім лінійку було розширено іншими смаками. У свій час асортимент налічував кілька десятків найменувань.
Лікер “Куантро” в нинішньому вигляді було випущено 1875 року. Він завоював велику популярність, тому винокурня обмежилася випуском тільки цього сорту. Зараз бренд належить компанії Remy Martin.
Технологія виробництва та особливості “Куантро”
Рецепт і спосіб приготування лікеру тримається в секреті. Так роблять багато виробників ексклюзивного алкоголю. Напій має низку відмінних особливостей:
- Висока міцність. Вона становить 30-40%, що сміливо можна назвати рекордом для цієї категорії напоїв. Як правило, лікери менш міцні.
- Кришталево прозора текстура. Виробники ретельно видаляють залишки плодів. Рідина стає ідеально прозорою.
- Вміст великої кількості ефірних олій. Про це свідчить каламутно-білий відтінок, якого набуває “Куантро” при додаванні льоду.
Технологія виробництва лікеру ділиться на п’ять етапів:
- Збір урожаю. Для приготування “Куантро” використовується два види апельсинів. Солодкі – збирають на плантаціях Іспанії та Франції. А гіркі апельсини привозять з Антильських островів.
- Підготовка апельсинів. З них вручну знімається шкірка. Потім цитруси висушуються під сонцем. Таким чином, збережено консервативну технологію підготовки апельсинів для приготування “Куантро”.
- Настоювання і перегонка спиртового розчину. Висушена апельсинова цедра настоюється на спирті з буряка. Потім настоянка піддається подвійній перегонці в мідних кубах.
- Додавання джерельної води та цукру. Вони додаються, щоб довести “Куантро” до потрібної міцності.
- Розлив. Готовий напій розливають у фірмові пляшки.
Види лікеру “Куантро”
У колекції бренду представлено три позиції:
- “Original” – його міцність 40%. Це перший напій у лінійці “Куантро”, приготований за класичним рецептом і технологією. У лікері дивовижним чином поєднується солодкість і гіркота двох сортів апельсинів. Він залишає після себе післясмак прянощів.
- “Noir” – цей сорт “Куантро” було випущено 2012 року. Напій також має міцність 40%. Його головна відмінність від “Original” – наявність у складі віскі. Завдяки цьому лікер набуває приємних нот ванілі та горіха. В ароматі яскраво відчуваються фрукти та білі квіти.
- “Blood Orange” – особливість цього виду “Куантро” полягає у зменшеній кількості обертів. Вона залишається в межах 30%. Цей напій обирають поціновувачі неміцного алкоголю. Він вирізняється насиченим смаком, який залишає після себе приємну перчинку.
Коротко про покупки алкоголю на сайті WineWine
В інтернет-магазині WineWine можна купити оригінальний лікер “Куантро” за лояльними цінами. Доставка виконується по всій Україні. У Києві продукцію можна забрати самостійно з магазину-складу.