3404 Tinto - це шанс купити вино з несподіваною якістю за невисоку ціну .
Назва вина 3404 походить від найвищої точки Піренеїв – Піко-де-Ането (3404 м).
Виноградники Сомонтано знаходиться дуже близько до Піренеїв. Через високі перепади температур (день-ніч та весна-осінь) вина тут дуже свіжі, з хорошою збалансованою кислотністю.
Це молоде вино, бленд традиційних іспанських сортів (гарнача та морістель) з каберне совіньйоном.
Аромат 3404 Tinto – стійкий, насичений, з фруктово-ягідним профілем, нотами полуниці, малини, солодких спецій, відтінками перцю
Смак 3404 Tinto: виразний, експресивний, соковитий з фруктовою свіжістю, стійкий, з відчутними танінами та досить високим рівнем алкоголю.
Виробництво 3404 Tinto
100 гектарів виноградників знаходяться між Barbastro і Salas.
Середній вік лоз 10 років. Урожайність 4500 кг/га.
Машинний збір урожаю.
Традиційна вініфікація з нетривалою мацерацією, вініфікацією при невисоких температурах.
Про вина із Сомонтано
Somontano знаходиться на північ від Барселони (в сторону Франції).
Це досить гірський регіон, тому місцеві вина відрізняються непоганою кислотністю на фоні типової для Іспанії яскравості і насиченості.
В цьому апеласьйоні роблять і червоні, і білі, і рожеві вина. При цьому дозволено використовувати досить багато сортів.
Так як Сомонтано все ще досить маловідомий регіон, тутешні винороби намагаються робити яскраві вина в привабливому ціновому діапазоні.
Білі часто роблять з використанням ароматичних сортів (як наприклад, бленд шардоне та гевюрцтрамінеру), червоні – типово іспанські з високим рівнем алкоголю і насиченою структурою.
Виробник 3404 Tinto
Bodega Pirineos заснована в 1993 році як кооператив зі 150 виноробів із 20 міст, які обробляли близько 700 гектарів виноградників.
В 2007 році Bodega Pirineos ввійшов до складу Barbadillo.
Енолог Jesús Astrain Losilla (Хесус Астрайн Лозілла) почав працювати в Сомонтано з часів зародження першого кооперативу Сомонтано, який дав поштовх створенню DO Somontano.
Хесус постійно експериментує з місцевими винами і технологіями, що вписується в концепт всього Barbadillo.
“Наші вина є результатом ідеального балансу між постійними дослідженнями та інтерпретацією земель Сомонтано” – каже, Хесус.
Фудпейрінг: гриль, закуски, ковбаси, молоді сири, піца, паста з м'ясним соусом, паста з сирним соусом, паста з червоним соусом, птиця, тверді витримані сири, хамон
Gold Medall – Mundus Vini 2020 (Germany)
nadia –
С красным нужно быть осторожным, алкоголь в 14,5% – это существенно. Но это понравится тем, кто хочет получить насыщенное и мощное вино за не очень дорого. Также достаточно ощутимо с танинами, это нужно учитывать