Apulo Salento Primitivo-Malvasia – ароматне сухе червоне вино, виготовлене з традиційних італійських сортів винограду, вирощених в провінції Бріндізі.
Виноград Apulo Salento Primitivo-Malvasia: 75% Primitivo 25% Malvasia Nera. Вініфікація Apulo Salento Primitivo-Malvasia: сусло бродить у нержавіючій сталі при контрольованій температурі близько 1 тижня.
Після цього відбувається 7-денна мацерація на шкірці, що гарантує повне вилучення кольору, аромату та поліфенольних речовин, що містяться всередині. Вино витримується близько 3 місяців у сталі та протягом наступного періоду в пляшці.
Колір Apulo Salento Primitivo-Malvasia: насичений червоний, підсилений блискучими фіолетовими відблисками.
Букет Apulo Salento Primitivo-Malvasia: інтенсивні ноти червоних фруктів, сливового і чорного вишневого варення у супроводі відтінків ванілі та кориці.
Смак Apulo Salento Primitivo-Malvasia: м’який та обволікаючий на смак, смак інтенсивний та стійкий, підбадьорюючий задовільною кислотністю.
Apulo Salento Primitivo-Malvasia ідеально поєднується із смачними першими стравами, смаженим або смаженим червоним м’ясом та м’якими сирами. Оптимальна температура подачі: 16° – 18°C.
Про виробника Apulo Salento Primitivo-Malvasia
Вино Apulo Salento Primitivo-Malvasia родом з виноробні Masseria Altemura. Саме тут поєднують магію півострова Саленто з середземноморським чуттям для створення унікальний вибір вин, приготованих з корінних сортів винограду.
Розташована виноробня на мальовничому півострові Саленто, в районі з давньою історією, який тепер рішуче дивиться в майбутнє. Місією Masseria Altemura Estate є запропонувати новий погляд на вина з південноіталійського регіону Апулія.
Географічно виноробня розташована в центрі Апулії, між Іонічним та Адріатичним морями. Тут їй належать землі площею 300 га, половина з яких відведена під виноградні лози. Грунт виноградників це суміш глини та крейдяного гравію.
Клімат характеризується теплими днями, прохолодними ночами та північними вітрами, а температура коливається в середньому від 9° C взимку та 27° C влітку.
Цей унікальний морський клімат і рясне сонячне світло забезпечують Masseria Altemura дуже сприятливі умови для вирощування винограду. Сорти винограду Masseria Altemura: Primitivo, Negroamaro, Aglianico і Fiano.
Історія Masseria Altemura почалася у 4 столітті до нашої ери з будівництва вежі Санта-Сусана. Masseria Altemura, була укріпленим фермерським будинком в Апулії, який служив для захисту землі та її ресурсів від іноземних загарбників.
У 2000 році родина Зонін придбала власність та повернула їй первісну пишність. Сім’я доклала всіх зусиль, щоб зберегти підземну річку садиби, столітні оливкові гаї та традиції виноробства в регіоні для майбутніх поколінь.
Саме до родини Casa Vinicola Zonin виноробня належить і сьогодні.
Садиби родини Зоніних загалом займають понад 4000 гектарів землі, з яких близько 2000 засаджено виноградною лозою. Ще 500 гектарів, з яких 90 – під виноградною лозою, знаходяться в США на виноградниках Барбурсвілл у штаті Вірджинія.
Садиби розташовані в семи найкращих виноробних регіонах Італії: Венето, Фріулі, П’ємонті, Ломбардії, Тоскані, Сицилії та Апулії.
Вони є зразковими сферами, бастіонами якості та сільської цивілізації, що мають вагому цінність з точки зору свого ландшафту та архітектури, а також ідеально інтегровані в своє середовище та призначені для його збереження: це оазиси традицій, що йдуть рука об руку з інноваціями і сучасністю.
Casa Vinicola Zonin, найбільша приватна компанія з виноградарства та виноробства в Італії. Zonin UK була створена в 2006 році як засіб для підвищення контролю якості та розподілу вин Zonin, Zonin Family Brand & Estate Wines у Великобританії.
Це важливо для родини Zonin, оскільки основною метою Zonin UK є підтримка якості вина “від виноградника до келиха”. Zonin UK працює як незалежний бізнес-підрозділ і виконує всі основні функції, починаючи від продажів і закінчуючи маркетингом.
Вона займається всім: від імпорту до розподілу італійських вин на ринку Великобританії з метою досягнення провідної ролі в сценарії торгівлі шляхом безпосереднього надання винних рішень.
Відстежує шлях вина “від винограднику до келиха” та забезпечує найвищу якість для всіх любителів вина у всіх сегментах клієнтів. Zonin UK ефективно контролює та постійно покращує свою ефективність у всьому ланцюжку поставок.
Копнія приймає стратегію органічного зростання шляхом реінвестування всього отриманого прибутку в людські ресурси та маркетингову діяльність.
Ця унікальна бізнес-модель дозволяє Zonin UK зосередитися на своєму основному бізнесі, пропонуючи повний асортимент італійських вин для британського каналу On-Trade.
“Кожен регіон має свої традиції; кожен регіон має свої вина”
Всі вина, в тому числі і Апуло Саленто Фіано Мускат Бьянко, вироблені Casa Vinicola Zonin за цим принципом. Кожне з вин представляє свій власний район і яскраво виражає свою особистість.
Численні нагороди, отримані за останні кілька десятиліть, є нагородою за справедливість цієї корпоративної філософії.
Офіційна сторінка виробника Apulo Salento Primitivo-Malvasia: https://www.zonin.co.uk/
Всі вина від виробника Apulo Salento Primitivo-Malvasia
Аромат: інтенсивний, фруктовий, з нотами сливи та вишні, відтінками ванілі та кориці.
Смак: м'який, стійкий, фруктовий
Фудпейрінг: барбекю, гриль, м'ясо біле, м'ясо червоне, молоді сири, паста з м'ясним соусом
Особливості вініфікації: 75% прімітіво та 25% мальвазії тиждень ферментують в сталі протягом 1 тижня, мацерація 7 днів. Витримка в сталі 3 місяці.
Denys –
Слащавое, компотное, вишневое. Не кислотное и не танинное.
Надя –
Кампотік.