Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013 через несприятливий рік вийшло в світ майже втричі менше пляшок, ніж зазвичай.
Загалом Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013 дещо слабше за 2012 вінтаж, наприклад, і має менший потенціал витримки. Але все ж – це один з кращих представників Сен-Емільйону. Бордо, яке в своїй якості перестрибує свою класифікацію і могло б коштувати значно більше.
Консультантами були Jean-Luc Thunevin та Michel Rolland’s.
Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013 рекомендується декантувати 2 години перед подачею.
Оптимальний період, щоб відкоркувати Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013: з 2017 по 2025 рік.
Антоніо Галлоні про Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013 (89-92 бали):
The 2013 Fleur Cardinale is a huge wine. Blood orange, pomegranate, white pepper and bright red cherries all explode from the glass. Unapologetically rich and intense, the 2013 is beautifully layered and voluptuous to the core. All the elements fall into place effortlessly. The 2013 has been impressive on all three occasions I have tasted it so far.
Роберт Паркер про Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013 (89-91 бал):
The wine, a final blend of 80% Merlot, 15% Cabernet Franc and the rest Cabernet Sauvignon, produced just over 4,000 cases, which is almost half the winery’s normal production. Their brilliant duo of consultants was Jean-Luc Thunevin and Michel Rolland’s assistant Jean-Philippe Fort.
Natural alcohol comes in at 13.5% and the wine is soft, round, opulent and elegant with sweet blackcurrant and black raspberry fruit, a hint of cherries, dusty, loamy soil undertones, tobacco leaf, licorice and a touch of background oak.
It is medium-bodied, very attractive and can be drunk early on or cellared for 7-10 years. This is, once again, a sleeper of the vintage. This has been one of the outstanding buys in all of Bordeaux for well over a decade.
The Decoster family has done a remarkable job in consistently producing some of the most enjoyable as well as complex and delicious wines of St. Emilion.
Джеймс Саклінг про Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013 (89-90 бал):
Attractive cool berry character with chalk undertones. Medium to full body, firm tannins and a silky-textured finish.
FALSTAFF про Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013 (89 балів):
Глибокий темно-рубіновий гранат, чорна серцевина, фіолетові відблиски, стиглі сливи, тонке варення з ожини, натяк на інжир, ніжна апельсинова цедра. Середнє тіло, червоні ягоди та свіжі, добре інтегровані таніни, післясмак із червоних ягід, оживляючий супутник з мінеральними відтінками.
Виробництво Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013
Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013 – бленд 65% мерло, 25% каберне франу та 10% каберне совіньйону.
Початок 2013 року був дощовий і вологий, порушив цвітіння і призвів до значного зниження врожайності. Потім гаряче літо виправило ситуацію.
Урожай проходив за складних погодних умов, що вимагало ретельної точності та відбору.
Урожайність: 17 гл/га
Збір урожаю тривав з 15 до 23 жовтня.
Ферментація в сталі.
Витримка в дубі (шато працює з 7 різними виробниками бочок і рідним дубом: Bercé-Jupilles (Sarthe), Bertranges (Burgundy) та Tronçay (Allier).
В світ вишйшло 32 800 пляшок Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013.
Виноградники Chateau La Fleur Cardinal
Географічне розташування, висота виноградника, сорти винограду та клімат дозволяють виробляти вина у Fleur Cardinale з хорошою структурою та помітною свіжістю.
Маєток розташований в Saint-Etienne-de-Lisse, у східній частині апеласьйону Сент-Емільйон. Садиба межує з Château Valandraud (Premier Grand Cru Classé B).
Всього шато має 23,5 га виноградників, які розділені на 29 ділянок.
Chateau La Fleur Cardinale розташоване на північному краю глинисто-вапнякового плато. Тому має 7 різних типів ґрунтів. Більшість цих ґрунтів з точки зору класифікації абсолютно однакові з тими, що знайдені в самому серці Сен-Емільйону.
Рельєф дуже різноманітний: більшість схилів схилів досить круті, а експозиція виноградніків орієнтована у всіх можливих напрямках.
Отже, методи виноградарства адаптовані на різних ділянках відповідно до фенологічних стадій винограду та різних типів теруару, щоб дозволити їм повною мірою виразити свій потенціал.
Середній вік виноградних лоз становить 40 років, а сорти винограду складаються з 76% мерло, 20% каберне франу та 4% каберне совіньйону.
Про виробника Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013
Документ земельної книги, датований 1819 роком, свідчить про існування виноградних ділянок та будівель у місці під назвою „Тібо”, де знаходиться нинішня виноробня Chateau La Fleur Cardinale.
Перші свідчення того, що цей маєток виробляв власне вино, відносяться до 20-30-х років минулого 19 століття після одруження Pierre Sarthou-Moutengou та Jeanne Marie Grue, нащадків двох виноробних сімей. Замок в ті часи називали Clos Bel-Air.
Своєю нинішньою назвою Шато Флер Кардинале завдячує Жану Луї Обіссьє (Jean Louis Obissier), сину мера Villerouge-Termenes, який придбав Клос Бель-Ейр в 1975 році.
Кажуть, що сім’я Обіссьє на той час мала двох улюблених скакових коней з іменами Fleur та Cardinale. Після смерті своїх коней Обіссьє змінив назву маєтку на їх честь – Château Fleur Cardinale.
Зображений на етикетці герб належить сім’ї Decoster, яка придбала шато в 2001 році.
Домінік Декостер раніше займався порцеляною і був власником кількох компаній в Limoges (включаючи Haviland). Але вирішив продати весь свій бізнес у 2000 році.
У травні 2001 року Домінік та його дружина Флоренція вирішили придбати Chateau La Fleur Cardinale у сім’ї Ассео (Asséo), який їм належав з 1982 року.
Щоб досягти успіху в цьому новому винному проекті, вони відчули, що найкраще буде жити в маєтку, тому вони оселилися на постійному місці в Шато Флер Кардинале разом зі своїми трьома дітьми: Людовиком, Метью та Люсі.
Окрім своєї виноробної діяльності, шато тепер також стало їх сімейним будинком.
Розмістити герб на етикетку було ідеєю Флоренції. Це геральдичні символи. Герб належав сім’ї Декостер з часів античності, як підтверджує Pierre Jacques De Coster Sieur de Teteghem.
Як тільки сім’я прибула в 2001 році, Флоренція та Домінік вирішили зберегти команду, яка працювала там кілька років.
І оточили себе знаючими “порадниками”: сільськогосподарським інженером, енологом та їх сусідом Жаном-Люком Туневіном (Jean-Luc Thunevin), власником Château Valandraud, який зараз є головним консультантом їх шато.
Деякі виноградники було викорчувано і оновлено, виробничі приміщення було побудовано нові (в 2002 році), обладнання повністю оновлено.
Завдяки всій цій роботі Chateau La Fleur Cardinale отримало статус Saint-Emilion Grand Cru Classé в 2006 році.
У 2012 році статус шато було підтверджено.
Того ж року їхня невістка Кароліна вирішила долучитися до сімейної справи.
Випускниця KEDGE Wine and Spirits Management Masters programme з університетським дипломом з дегустації вин у 2013 році, зараз вона відповідає за продажі та маркетинг.
У 2015 році приєднався до команди син Людовик, провівши майже десять років роботи в торговому домі SOBOVI на посаді менеджера з продажу, а потім директора з продажу на експорт. Сьогодні Людовик є менеджером з нерухомості.
Соціальна відповідальність Chateau La Fleur Cardinale
З 2013 року шато інтегрує Bordeaux Wines Environmental Management System (яка базується на ISO 14001 standard), а з 2016 року має сертифікацію High Environmental Value.
На виноградниках не застосовують хімічних способів боротьби зі шкідниками (за винятком продуктів проти донорської дефектації, які законодавчо вимагаються законодавством Франції.).
Наприклад, з виноградною моллю тут боряться, використовуючи органічно сертифіковані системи розриву зв’язків парування, що дозволяє виключити всі інсектициди.
Окрім заходів, які зменшують впливу на навколишнє середовище і допомагають зберегти та сприяти біорізноманіттю, шато також прагне взяти ще більш тверде зобов’язання зі зменшення свого вуглецевого сліду.
Також команда долучилась до Reforest’Action – соціальної компанії, першою місією якої є підвищення обізнаності щодо світових лісів та дії в їх інтересах.
Тому з урожаю 2019 року, кожен проданий ящик вина Chateau La Fleur Cardinale дозволить висаджувати одне дерево, тобто в середньому це 10 000 дерев, висаджуваних на рік.
Ці дерева будуть висаджені в Танзанії в рамках програми, яка сприяє відновленню біорізноманіття в горах Усамбара, одній із світових гарячих точок біорізноманіття.
Упаковка також максимально екологічна: етикетка на 95% складається з волокна цукрового очерету та 5% конопляного та лляного волокна; фарби рослинні; більше не використовується золота фольга та лаи на етикетках; полегшені скляні пляшки, які економлять до 8 тонн сировини на рік і зменшують вплив на навколишнє середовище під час транспортування.
Офіційний сайт виробника Chateau La Fleur Cardinale Saint-Emilion 2013: fleurcardinale.com
Дивись також вінтаж 2012 року.
Фудпейрінг: лазанья з м'ясним соусом, м'ясо червоне, стейк, тверді витримані сири
Відгуки
Відгуків немає, поки що.