Chozas Carrascal Las Dosces Tinto – органічне і веган френдлі вино із місцевого сорту бобаль.
Як і інші вина від Chozas Carrascal – не фільтроване, не освітлене (лише іноді застосовується органічна мембрана). Для його виробництва не використовують продукти тваринного походження.
Аромат Las Dosces Tinto інтенсивний, свіжий, з нотами стиглих червоних фруктів, тостів та легкими трав’янистими відтінками.
Смак свіжий, інтенсивний, округлий, з добре збалансованою кислотністю, з м’якими танінами, з фруктовим профілем та відтінками диму, спецій та трав.
Las Dosces Tinto рекомендується зберігати не більше ніж 2-5 років.
Про виробництво Las Dosces Tinto
Las Dosces Tinto – це сорт бобаль із Utiel-Requena (Валенсія), один з найстаріших місцевих сортів.
Виноград для Las Dosces Tinto – з одного вноградника на висоті від 750 до 800 м над рівнем моря.
Склад ґрунтів: спочатку глинистий шар, який забезпечує свіжість, потім вапняк на рівні коренів, який забезпечує мінерали, та піщані грунти знизу, що значно працюють як дренаж.
Вініфікація в в кубічних бетонних резервуарах на 10 000, 15 000 та 20 000 літрів.
Мацерація до початку ферментація – від 14 до 18 днів.
Тричі поводиться делестаж, перекачування двічі на день.
Ферментація при температурі до 25°C.
Малолактика у французькому дубі (225л). Потім вино повертають на деякий час в бетонні резервуари.
Витримка – 6 місяців в старому французькому дубі (3-го та 4-го використання) та 2 місяці в пляшці.
Енолог: Julian Lopez.
Реліз Las Dosces Tinto – 120 тисяч пляшок.
Про виноробню Chozas Carrascal
Досить молода виноробня (заснована в 1990 році), але вже одна із найпрестижніших іспанських виноробень зі статусом DO Vino de Pago.
Від моменту заснування до першого вина минуло 13 років: за цей час проводилась робота з виноградниками і дослідження місцевих сортів, теруару, клімату (лише в 2002 побудували саму виноробню).
В 2010 році Chozas Carrascal отримали екологічну сертифікацію, а в 2012 – категорію Vino de Pago.
Знаходиться ця сімейна виноробня в Utiel-Requena, в Валенсії і має 14 ділянок виноградників, які мають південну та південно-східну експозицію, тому виноград тут переважно має тривалий цикл дозрівання.
До цього треба додати висоту виноградників і близькість до гір Juan Navarro (це один з найхолодніших регіонів).
Все це робить дозрівання ще повільнішим, тому урожай Chozas Carrascal в середньому затримується на 15 днів від середнього показника по регіону.
Це фактор дозволяє робити дуже свіжі вина, які мають хороший потенціал витримки.
Окрім власних виноградників, Chozas Carrascal дбають про навколишнє біорізноманіття:
від каррасок (місцевих дубів), що ростуть у маєтку та в його околицях, до трав (чебрець, лаванда, і інші рослини із циклами цвітіння, які приваблюють комах).
Їх вплив прямо видно на винах Chozas Carrascal.
У Chozas Carrascal намагються максимально наблизитись до найбільш екологічного і шанобливого виноробства.
І це той випадок, коли мова йде не просто про комерційно вигідний лейбл “органік” на етикетці.
Наприклад, у 2002 році на виноробні вирішили припинити використовувати гербіциди і дозволили частину “очисної” роботи виконувати ластівкам.
У 2004 році почали використовувати овече органічне добриво.
Клімат та теруар Chozas Carrascal
Клімат району середземноморсько-континентальний. Середньорічна кількість опадів низька, коливається близько 350-400 літрів на рік, причому більша частина з них концентрується у вересні.
Сонце дуже інтенсивне, майже 3000 годин на рік, з помітною тепловою різницею між днем і ніччю у вересні та жовтні, коли дозріває виноград.
Кліматичні умови виноградника відрізняються від решти регіону та прилеглих районів сильними поривами вітру та нижчими мінімальними температурами через вплив північного вітру, але вищими мінімальними температурами завдяки захисту, який забезпечують природні бар’єри.
На відміну від тренду на моносорт, Chozas Carrascal робить бленди (хоча всі сорти завжди ферментуються окремо).
За кількістю сортів і називаються вина (як, наприклад Las Ochos – “вісім”).
Виключення -їх каберне фран.
Сорти, що вирощуються на виноградниках Chozas Carrascal:
- Бобаль: це найрепрезентативніший і найдавніший рідний місцевий сорт, який вперше згадується ще у п’ятнадцятому столітті.
- Гренаш: найчастіше використовується у місцевому виноробстві. Його цикл бутонізації, цвітіння та дозрівання ідеально підходить для цього тетуару.
- Каберне фран: відомий, перш за все, в Луарі та Роні. Але чудово показує себе тут.
- Сіра: фруктовий і виразний сорт, що чудово поєднується з місцевим гренашем та монастрелем.
- Каберне совіньйон та мерло (наврядчи потребують додаткової ознайомчої інформації).
- Темпранільо: мабуть, найвідоміший іспанський сорт. Він дає дуже свіжі та фруктові вина, але тут має невелику здатність до витримки, тому він все рідше зустрічається в блендах Chozas Carrascal.
- Монастрель: разом з бобалем один з найрепрезентативніших сортів теруару Chozas Carrascal. Це інтенсивний та “заряджений” (велика кількість танінів та поліфенолів, хороша кислотність).
- Шардоне: у Chozas Carrascal 6,5 га цього сорту, розташовані на різних ділянках виноградниів, з яких отримують різні органолептичні профілі.
- Совіньйон блан: приїхав до Chozas Carrascal у 1992 році спочатку для експериментів, зараз займає 3,5 га.
Інші вина від виробника Chozas Carrascal.
Офіційний сайт виробника: chozascarrascal.com
Фудпейрінг: барбекю, гриль, ковбаси, ковбаски, лазанья з м'ясним соусом, м'ясо червоне, пікнік, піца, паелья, паста з м'ясним соусом, птиця, стейк, хамон
Відгуки
Відгуків немає, поки що.