Cloudy Bay Sauvignon Blanc – один з кращих Совіньон Blanc Cloudy Bay за багато років за визнанням самого виробника. У своєму 34-м врожаї Cloudy Bay Sauvignon Blanc підтвердив свою видатну якість.
Cloudy Bay заробив репутацію вишуканого, елегантного Совіньон Блан, і вінтаж 2018 року не став винятком завдяки стабільній погоді під час збору врожаю.
Теплі і посушливі умови протягом грудня і більш прохолодна погода з січня дозволили домогтися більш стабільного дозрівання.
Смак Cloudy Bay Sauvignon Blanc концентрований і апетитний, з соковитими кісточковими фруктами і тонкими тропічними нотами, підкріпленими тонкою мінеральною і мейеровскою лимонною кислотністю.
Аромат Cloudy Bay Sauvignon Blanc: свіжий і яскравий, з нотами цитрусових, каффір лайма, квітів фруктового саду і маракуї.
Виноград Cloudy Bay Sauvignon Blanc: сортовий Совіньон блан.
Виноградники Cloudy Bay Sauvignon Blanc розташовані в субрегіонах Рапора, Ферхолл, Ренвік і Бранкотт долини Вайрано. Грунти: вільно дренажуються, на гравійної основі з неглибокими супіщаними горизонтами.
Збір врожаю Cloudy Bay Sauvignon Blanc: розпочався 21 березня і був завершений 5 квітня. Фрукти були зібрані зі стиглим смаком, хорошою концентрацією і відмінним кислотним балансом.
Вініфікація Cloudy Bay Sauvignon Blanc: після збору врожаю, перед переливанням сік відстоювали в холодному стані протягом 48-72 годин. Ферментація в основному проводилася в резервуарах з нержавіючої сталі.
При цьому приблизно 7% суміші ферментовано при більш високих температурах в старих барріках з французького дуба і в чанах великого формату. Як завжди, Клауді Бей Совіньон Блан був ретельно перемішаний, щоб включити тільки кращі порції.
Оптимальна температура для споживання: 8 – 10 ° C
Розлив: липень 2018 р.
Відео виробника Клауді Бей Совіньон Блан:
Про виробника Cloudy Bay Sauvignon Blanc:
Виноробня Cloudy Bay, заснована в 1985 році, була в числі перших п’яти маєтків, які були створені в Мальборо, кращому виноробному регіоні країни. У той час це було майже неймовірне місце для створення виноградника.
Але Девід Хонен, засновник Cloudy Bay, був переконаний в його потенціалі для виробництва чудових вин і вклав кошти в кращі землі регіону. Він довів, що Нова Зеландія справжня винна країна.
Його завзятість, старання і віра принесли очікувані плоди – пройшло трохи більше чверті століття і продукція будинку «Cloudy Bay» отримала визнання не тільки на національному ринку, а й за межами.
Винокурня зуміла зайняти своє гідне місце серед знаменитих брендів, вироблених у «старожилів винного світу». З тих пір Мальборо став провідним виноробним регіоном Нової Зеландії, а також одним з кращих виноробних регіонів світу.
Покриті смарагдом лісів острова Нової Зеландії мають вулканічне походження, відповідно магматичні грунту містять велику кількість мінеральних мікроелементів.
Ці мінеральні мікроелементи дивним чином просочуютьс через кореневу систему і стовбури лоз, передаються ягодам. Таким чином і вина, вироблені з цього винограду, виходять з дивовижним мінеральним смаком.
Виноградники Cloudy Bay засаджені класичними центрально-європейськими сортами: Шардоне, Рислінг і Совіньон Блан. Ці сорта на землях на південь від Тропіка Рака придбали нові органолептичні штрихи.
Назва Cloudy Bay в перекладі з англійської мови означає «Хмарна Бухта» – так назвав невелику затоку в 1770 році капітан трищоглового барка «Індевор» Джеймс Кук, першовідкривач Австралії і Нової Зеландії.
Його відкриття збіглося з повінню в регіоні, яке змило велику кількість наносів в море. Помітивши, наскільки мутною та непрозорою стала вода, Кук і охрестив місцевість Хмарної бухтою.
Cloudy Bay не тільки відображає суть Мальборо, а й уособлює розкіш Нової Зеландії для всього світу. Розкіш простору і часу, інтимних моментів і рідкісних якостей природи.
Many people can remember their first taste of Cloudy Bay, they were captivated by the wine.
David Hohnen
На початку квітня кошики з відібраними гронами надходять виробничий цех Cloudy Bay, де відбувається щадне м’яке віджимання.
Потім сусло, інколи перемішуючись, зберігається у власному соку, після чого надходить в резервуари з нержавіючої сталі для подальшої ферментації.
Білі сухі і солодкі вина Cloudy Bay, міцністю 10,5 – 13% проходять 15 місячну витримку в бочках з французького дуба, частина яких щорічно оновлюється.
Cloudy Bay відрізняються гладким і освіжаючим смаком, в якому відчуваються квіткові, цитрусові, ягідні і фруктові аромати, переплетені з екзотичними нотками.
Офіційна сторінка виробника Cloudy Bay Sauvignon Blanc: https://www.cloudybay.co.nz/
Всі вина від виробника Cloudy Bay Sauvignon Blanc.
Фудпейрінг: аперитив, морепродукти, устриці
Denys –
Будет тоньше по сравнению с более бюджетными позициями в этом магазине.
Надя –
Навiщо платити бiльше