David Duband Gevrey Chambertin 2016 – піно нуар з різних виноградників, розташованих в місцевості Brochon, по сусідству з Gevrey-Chambertin і має право вказувати ім’я відомої комуни на етикетках.
Місцеві вина завжди вирізняються елегатностью і витонченістю, що дуже добре простежується в цьому вині від Давида Дюбана.
Аромат David Duband Gevrey Chambertin 2016: складний, з нойтами спецій, квітів та полуниці, відтінком ментолу
Смак потужний, з відчутними танінами, кислотністю та вираженою мінеральністю
Виробництво David Duband Gevrey Chambertin 2016
Середній вік лоз – 65 років.
Ручний збір винограду.
Мацерація цільних ягід протягом 17 днів з регулярним піжажем.
David Duband Gevrey Chambertin 2016 витримували 14 місяців: 40% у нових бочках, 60% – у старих (1-3роки).
Довитримка 3 місяці в сталі. Бутиляція без фільтрації та оклейки
Офіційна сторінка виробника David Duband Gevrey Chambertin 2016
Про виробника David Duband Gevrey Chambertin 2016
Домен був заснований П’єром Дубандом в 1963 році. Він обробляв свої виноградники і продавав урожай місцевому кооперативу.
У 1991, коли David Duband приєднався до свого батька Pierre на чолі родинної виноробні, маєток складався з 15 гектарів виноградників в Chevannes, в самому центрі Hautes-Cotes de Nuits та 5 га в Nuits St. Georges. У той час виноград все ще продавався місцевому кооперативу, а маєток зосередив усі свої зусилля на вирощуванні винограду.
У 1991 році, щойно отримавши диплом школи енології в Beaune, David Duband вирішив виніфікувати свій перший урожай. Ідеальна можливість для талановитого та підприємливого духу випробувати та поекспериментувати з різними методами вініфікації.
Якість вин David Duband поліпшувалася з кожним роком. У 1999 році Девід Дубанд приймає рішення відмовитися від традиційного фермерства на користь органічного землеробства і починає процес переходу на нові методи виробництва.
Процес зайняв 7 років і у 2006 році господарство нарешті стає повністю сертифікованим. Кожен вид робіт на винограднику здійснюється з урахуванням природних циклів і з максимальною повагою до терруару та навколишнього середовища.
Наприклад, для боротьби з шкідниками виготовляються засоби з натуральних компонентів, що не містять отруйних хімікатів і не шкодять навколишньому середовищу.
А для профілактики ерозії і поліпшення екосистеми ґрунту використовуються виключно природні покривні культури.
Врожайність контролюють за допомогою ретельної обрізки лоз, тим самим створюючи інтенсивні і концентровані ягоди.
На виноградниках David Duband переважають вапнякові грунти юрського періоду, граніті і метаморфічних породи зі старвинних утворень.
Серед сортів винограду більшу частину складають традиційні в Бургундії шардоне і піно нуар. Весь урожай збирається тільки вручну.
Девід з самого початку прагнув в кожній пляшці свого вина демонструвати унікальні характеристики кожного терруара.
Для цього він обрав бургундський підхід до виноробства, що підкреслює природні органічні процеси. Заради цього у 2007 році він побудував нову будівлю виноробні з льохом, а вже рік по тому впровадив техніку цільної кластерної ферментації.
Ця техніка полягає в тому, що приблизно 30-40% виноградних грон зберігаються цілими під час мацерації.
Філософія виноробства David Duband стала плодом роботи виноградників його батька та експертних порад його наставника Robert Jayer в Magny-les-Villers.
Він слухав вчення своїх двоюрідних братів під час стажування в Domaines Arlaud та Pierre Amiot в Morey-Saint-Denis.
Але його глибока любов до бургундських вин та великі досягнення Domaine Dujac в Morey-Saint-Denis та Armand Rousseau в Gevrey-Chambertin надихнули та керували його вибором щодо вініфікації.
Вибір, який зараз широко визнаний у виноробстві.
Завдяки своїм успішним експериментам і новаторському підходу до виробництва вин, молодий енолог David Duband став однією з найбільш швидкозростаючих зірок виноробства Бургундії.
Йому вдалося створити і продемонструвати свій власний сильний і помітний стиль, що націлений на пошук чистоти вина без зменшення його інтенсивності та концентрації.
Сучасний стиль виноробства Давида Дюбана дозволяє отримувати вина з хвилюючою інтенсивністю і свіжістю, а також з чистою фруктові, не жертвуючи при цьому інтерпретацією походження кожної партії винограду.
Зараз компанія David Duband – це господарство, яке виробляє чудові червоні і білі вина з 23 престижних найменувань від Nuits-Saint-Georges до Gevrey-Chambertin.
З тих пір виноградник починає активно розширюватися, і на сьогодні він охоплює численні Premier Cru в Nuits-Saint-Georges, Chambolle-Musigny, Morey-Saint-Denis та Gevrey Chambertin.
Більше вин від виробника David Duband Gevrey Chambertin 2016 знайдеш тут.
Фудпейрінг: качка, курча, паштет, печінка, птиця, телятина
Відгуки
Відгуків немає, поки що.