Diane de Belgrave Haut-Medoc 2013 – друге вино від одного з найвідоміших шато О-Медока, яке завжди вирізнялося своєю елегантною стилістикою, схожою на вина сусідньої комуни Saint-Julien.
Назване в пам’ять про ті часи, коли землі цього шато були мисливськими угіддями короля Франції Людовіка 15го.
Незвично великий відсоток мерло в складі. Море фруктових відтінків з нюансами сливи і фіалки в цьому вині.
Колір Diane de Belgrave Haut-Medoc 2013: дуже щільний з фіолетовим відбиттям.
Аромат Diane de Belgrave Haut-Medoc 2013: розвиває складні аромати фруктів, спецій з нотками м’яти та великої кількості свіжості.
Смак Diane de Belgrave Haut-Medoc 2013: повний, круглому смак з м’якоттю та шовковистою дубильною структурою. Добре збалансований післясмак.
Бленд Diane de Belgrave Haut-Medoc 2013: Мерло: 65%; Каберне Совіньйон: 30%; Франк Каберне: 2%; Petit Verdot: 3%. Врожай: Мерло: 27 вересня – 7 жовтня; Каберне Совіньйон: з 4 по 10 жовтня; Каберне Фран: 4 жовтня; Petit Verdot: 9 і 10 жовтня.
Старіння: у дубових бочках від 1-2 вин, на дрібних осадах, протягом 12 місяців. Розлив по пляшках: червень 2015 року.
Історія виробника Diane de Belgrave Haut-Medoc 2013:
1840 рік. П’єр Дурт, готельєр у Lit-et-Mixe в Ландах, починає бізнес у Бордо. Тоді він не мав уявлення про те, що його нащадки збираються асоціювати ім’я Дурт з великими винами Бордо по всьому світу.
1870 рік. Старший син Жан спочатку став його наступником, а згодом і оселився в Бордо.
1929 рік. Четверте покоління, Роджер та Андре, купили замок Моукайо в Мулісі і дали Палату справжні основи для його розвитку з оригінальною культурою, пов’язаною з теруаром.
Насправді, на відміну від будинків Бордо, більшість з яких розташовані на набережній Шартрон, Дурт вирішив розвивати свою діяльність у самому серці винограднику, в Медоці.
Роджер та Андре Дарте пов’язують прізвище Dourthe з репутацією, де постійний пошук якості та смак до інновацій поєднуються зі скромністю людей на землі.
1950 рік. Dourthe відомий у всьому світі своїм престижним асортиментом ексклюзивів. Жан-Поль Жафре стає головою та генеральним директором CVBG-Dourthe
1967 рік. Дружні стосунки з відомими енологами та динамічна роль у професії в Бордо дозволяють йому значно розвинути діяльність Будинку.
1979 рік. Dourthe утверджує свій інноваційний характер, створюючи чудовий Бордо: Бо Мейн, який сьогодні став одним з улюблених вин ресторанного бізнесу. Того ж року він взяв в оренду замок Belgrave Grand Cru Classé Haut-Médoc.
1988 рік. Dourthe створив Dourthe Bordeaux Blanc № 1, який швидко зарекомендував себе як велике нововведення та зразок Grand Bordeaux Blanc Sec.
1990 рік. Dourthe придбав замок Шато Пей Ла Тур, Бордо Супер’єр та Шато Ла Гард, Пессак-Леонан, і таким чином, за допомогою своїх виноградників, розвив професію виробника.
1993 рік. Dourthe створює Dourthe Bordeaux Rouge № 1 і будує перший великий льох для витримки в бочках Бордо в Паремпуйрі.
1995 рік. Dourthe запускає свій висококласний бренд Dourthe La Grande Cuvée і бере в оренду замок Le Boscq, Cru Bourgeois Saint-Estèphe.
1998 рік. Maison заволоділи трьома менеджерами, Жан-Марі Шадроньє, Патріком Жестіном та Ксав’є Гуваром, які підтверджують сімейний вимір компанії та починають рухати Dourthe на ринок.
2002 рік. Dourthe створює Essence de Dourthe, шедевр Vignobles Dourthe, кульмінацію всіх якісних зусиль, що докладаються до властивостей.
2005 рік. Dourthe бере в оренду замок Grand Barrail Lamarzelle Figeac, Saint-Emilion Grand Cru.
2007 рік. За ініціативи своїх менеджерів, Dourthe приєднався до сім’ї шампанських Maison Alain Thiénot, яка стала її мажоритарним акціонером.
Ця нова структура акціонерів підтверджує основні стратегічні рішення Dourthe та ставить їх у довгострокове планування, важливе для винного бізнесу. Патрік Джестін призначається головою Dourthe.
Створений в Бордо з 1840 року, Dourthe швидко був визнаний виробником еталону в Бордо, надійним та інноваційним. Цей новаторський дух є на кожному етапі нашої історії.
Ми зрозуміли, що в Бордо можна було рухатись лініями і створювати нові стандарти в 1987 році за допомогою проекту Dourthe № 1 і створення нового стилю сухого білого вина в Бордо.
Ми підібрали вмотивованих партнерів-виноградарів, орієнтували їх на їхні практики вирощування, впровадили нові принципи виноробства.
Dourthe № 1 мав негайний успіх і зарекомендував себе як справжнє нововведення, еталон для сухого білого вина в Бордо. Тоді ми також розуміли, що якщо ми хочемо йти далі, то повинні розвивати власні виноградники.
Це було відправною точкою для нашого зростаючого залучення до виноградарства. Після замку Белграв у 1979 році ми за останні двадцять п’ять років придбали вісім нових об’єктів.
Кожне помешкання було особливою пригодою, але протягом цього періоду у нас наростала пристрасть до наших виноградних лоз та наших вин, і ми впровадили необхідний план вдосконалення у всіх об’єктах.
У 2000 році ми отримали великі знання про наші виноградники, ми знали, що деякі наші ділянки були винятковими, на рівні найбільших.
Тому ми хотіли піти далі і створити нову, іншу оригінальну роботу, яка б ілюструвала наше бачення великих вин Бордо: Essence de Dourthe.
Тож ми попросили менеджерів наших виноградників Dourthe визначити найкращі їх теруари. Їм не було накладено жодних інших обмежень, крім досягнення найбільшої чистоти вин, найвірнішого вираження теруару.
Результат перевершив усі наші очікування: Essence de Dourthe є частиною пантеону Великих Вин.
Всі ці успіхи стали можливими лише завдяки великій пристрасті, наполегливій праці та смаку до інновацій, що штовхає нас перевершувати себе щодня.
Патрік Джестін, голова Дурта
Відео про виробника Діана Де Белгрейв О-Медок 2013:
Офіційна сторінка виробника Diane de Belgrave Haut-Medoc 2013: http://www.dourthe.com/
Інші вина від виробника Diane de Belgrave Haut-Medoc 2013
Фудпейрінг: м'ясо біле, м'ясо червоне, стейк, тверді витримані сири
Мойсеенко Ирина –
Дуже сподобалось!) сушені трави, вишнева кісточка, шкіра та табак… дуже мякі таніни, довгий, обволікуюючий післясмак…
Serhii –
Бомба за свою ціну. Щільне, бархатне вино з ароматом підліску, топленого вершкового масла та червоних ягід та довгим післясмоком
Надя –
Соковито, з дубком. Непогано