Gino Pedrotti l’Auro Rosso – натюр від маленької виноробні в Трентіно.
Випускається мікро релізами (всього кілька тисяч пляшок), тому його важко знайти навіть в Італії.
При цьому цінник залишається дуже гуманним.
Аромат інтенсивний, густий, фруктовий, з трав’янистими відтінками.
Смак стійкий, округлий, з гарно інтегрованим дубом, збалансованою кислотністю.
Виробництво Gino Pedrotti l’Auro Rosso
Бленд мерло та каберне франу.
Виноградники на висоті 250-320 метрів над рівнем моря.
Ручний збір винограду.
Спонтанна повільна ферментація на диких дріжджах у французькому дубі.
Витримка 24 місяці в дубі, довитримка у пляшці.
Без фільтрації та оклейки.
Про виробника Gino Pedrotti l’Auro Rosso
Azienda Agricola Pedrotti – малесенька сімейна виноробня в Трентіно-Альто Адідже, якій в 2012 виповнилось 100 років.
Настільки малесенька, що їх важко знайти і купити навіть в Італії (випускають на рік лише біля 25000 пляшок).
Gino Pedrotti практикує органічний підхід, мінімальне втручання в природні процеси та застосовує біодинамічні методи виноградарства.
Дикі дріжджі, спонтанне бродіння – це натуральні вина в кращих їх проявах: чисті, гарно зроблені, без оксидації та без пороків, які видаються за особливості.
Вони про себе кажуть, що не родина визначає, як житиме лоза і вино, а навпаки: лоза і вино визначають ритми життя родини.
Започаткував виноробню дідуся Джузеппе після Першої світової війни. Дружина Тулія підхопила його заняття і тут же відкрила невеличку таверну.
Тато Джино взяв на себе справи і за підтримки своєї матері Розанні розвинув бізнес, придбав нові виноградники та зміцнив виноробню.
Зараз виноробить Джузеппе Молодший.
Все тут досі робиться власними сімейними силами.
Крім виноробні, родина також досі займається власним “баром”, де крім власного вина, подає локальні продукти (салямі, форель, сири і тд).
Виноградники (Vigneti Delle Dolomiti IGT) розташовані навколо виноробні та на схилах, прилеглих до озера Cavedine, на невеликих сонячних ділянках, які постійно провітрюються з Ora del Garda.
Озеро Гарда знаходиться на відстані 15 кілометрів, а навколо виноградників височіють Доломіти.
Вього родині належи 13 ділянок.
Висота – 250-320 метрів над рівнем моря.
Грунти піщані та кам’янисті.
Виноградники сертифіковані ICEA як органічні.
Gino Pedrotti акцентують увагу на локальні маловідомі сорти: нозіола, ск’ява нера, ребо (виведений сорт, який походить від мерло та торольдего).
Особливо пишаються своїм Він Санто.
Інші вина від виробника Gino Pedrotti l’Auro Rosso.
Офіційний сайт виробника ginopedrotti.it
Фудпейрінг: барбекю, витримані сири, гриль, лазанья з м'ясним соусом, м'ясо червоне, паста з червоним соусом, стейк
Dmitry –
Натуральное вино в лучшем его проявлении. <3