Легке, ніжне і виключно фруктове біле вино на основі сорту гренаш блан від легенди виноробства долини Рони - Мішеля Шапутье. Відмова від використання дуба для збереження свіжості робить це вино максимально універсальним.
M. Chapoutier Luberon La Ciboise Blanc: Свіже сухе біле вино з виноградників Регіонального природного парку Люберон, який охоплює 36 комун на південному сході Воклюза.
Місце вважається Середземномор’ям, але тут відчувається сильний вплив континентального клімату з Альп і долини Рони. Люберон одне із найсонячніших місць Франції – приблизно 2600 сонячних годин на рік.
Сорти винограду: суміш гренаш-блан, Верментіно, Віоньє та Руссан.
Збирання врожаю: збір врожаю здійснюється вночі машинним способом, щоб обмежити окислення та зберегти ароматичні якості.
Грунт: оскільки вибрані виноградні лози висаджують у міоценових пісках та вапнякових осипах висотою 200 на 450 метрів, вони піддаються широкому діапазону температур протягом дня, що надає вину свіжості.
Вініфікація : повна дестемінг з наступним тихим натисканням. Холодне статичне осідання. Низькотемпературне спиртове бродіння в чанах з нержавіючої сталі. Вино захищене від кисню, щоб зберегти свій ароматичний потенціал.
Старіння: 5 місяців витримки на дрібних осадах у чанах з нержавіючої сталі.
Колір M. Chapoutier Luberon La Ciboise Blanc: блідий, із зеленими та жовтими відтінками. Аромат M. Chapoutier Luberon La Ciboise Blanc: виразні аромати білих квітів (жасмин), персика та екзотичних фруктів.
Смак M. Chapoutier Luberon La Ciboise Blanc: багате та збалансоване з великим обсягом та цинковим, солоним покриттям
Про Мішеля Шапутьє, виробника M. Chapoutier Luberon La Ciboise Blanc
Унікальний, нетрадиційний, цікавий усьому, розум Мішеля Шапутьє ніколи не був статичним. Мішель завжди в русі, в нових ідеях. “Якщо я залишаюся на місці, я падаю”.
Мішель Шапутьє – людина, близька до землі, він постійно пошуках розкриття теруарів та пошуку вираження ґрунтів через Смаквин.
“What is important is to be able to enjoy a wine without having to like alcohol. I am myself a good food and wine lover and it’s the taste of a wine that I love the most.”
Він ділиться своїми переконаннями з молодими виноробами. Він вважає, що вино призначене для обміну і робота винороба базується на концепції спільного використання.
З 1996 року на всіх етикетках Maison M. Chapoutier є інформація про вино, написана шрифтом Брайля. Такий надпис є іна пляшці М. Шапутьє Люберон ла Цибуаз Блан.
Це вшанування Моріса Моньє де ла Розмерана, винахідника першої скороченої версії брайля та засновника асоціації Валентина Хаюя, який допоміг вивести сліпих та людей із вадами зору з ізоляції. Існує навіть вино, яке носить його ім’я, за сюжетом, що належав його родині. Це спосіб повернути щось тому, хто зробив реальний внесок.
Ці символи на етикетках пляшок залишаються символом особистості Мішеля Шапутьє та його “піонерського духу”. Мішель – «шукач шляхів», вільна людина у вільному світі … він невтомно досліджує.
Мішель Шапутьє стверджує, що він фудур. Він створює теруари там, де ніхто не наважиться, де ніхто не зробив би жодної копійки. У долині Рони, колисці Мезону, потім у Руссійоні, Австралії та Португалії, теруари чекали слушного часу, щоб розкритися.
Створення теруару – це відкриття регіону, грунту та клімату, де певний сорт винограду зможе проявити себе. Мішель Шапутьє любить розшифровувати безплідні, занедбані або важкі грунти. Він хоче дати їм тлумачення.
Всі ці ґрунти мають що сказати. Вислухавши їх і тісно співпрацюючи з ними, вони надають винам M. Chapoutier характер і вираз.
Терруар – це поєднання ґрунту, клімату та людського ноу-хау. Неможливо зробити найкраще вино. Спроба отримати найкращий можливий знімок теруару – це мистецтво винограда. Йдеться не про виготовлення технічних вин, а про обслуговування теруару.
Якість сировини походить від виноградної лози, а не від виноробства. Відкриття біодинаміки – це перш за все спостереження, помічання та дія.
Деякі сільськогосподарські методи розмивають ґрунти та послаблюють їх, вони задушують біологічне життя незалежно від того, наскільки це важливо.
У 1991 році Мішель Шапутьє зробив вирішальний вибір застосувати ці біодинамічні методи до виноградної лози.
У той час багато хто ставив його під сумнів, але Мішель залишався впевненим в одному: він розкриє правду теруарів. Біо означає «життя». Динамічний означає «дія».
Битва, підсумована цими двома словами: життя в дії. Битва людини, яка хоче затвердити свої переконання, не звертаючи уваги на тенденції.
“Я завжди сумнівався в класичній та форматованій освіті”. Битва природних стихій, які працюють разом. Хімічні пестициди та гербіциди заборонені. Для збереження природного балансу вводяться природні елементи (мінерали, рослини, тварини).
Грунт живиться органічними речовинами, таким чином, в ньому зберігаються бактерії, які є справжньою «матір’ю» виноградної лози і перетворюють мінерал у рослинний. Ця дорогоцінна бактерія передає особистість теруару винограду та вину.
Часто можна спостерігати, як Мішель Шапутьє уважно вивчає небо. Біодинаміка – це також розуміння циклів Землі, Сонця та Місяця.
Повний перелік вин від виробника M. Chapoutier Luberon La Ciboise Blanc
Офіційна сторінка виробника M. Chapoutier Luberon La Ciboise Blanc: https://www.chapoutier.com/
Аромат: ніжний, з нотами білих квітів, лимона і екзотичних фруктів.
Смак: свіжий, але добре збалансований
Фудпейрінг: аперитив, легкі салати, легкі страви, м'ясо біле, птиця, риба біла
Особливості вініфікації: Грунти: осип глинистого піску. Після пресування сусло настоюється при низькій температурі протягом 24 годин. Ферментація протягом 3 тижнів при температурі 14-18C. Витримка в сталі на осаді. Без малолактики
Відгуки
Відгуків немає, поки що.