Produttori di Carema Carema – це все те, за що ми любимо північний небіоло: елегантне, ароматне і винятково соковите у смаку вино.
Це база і класика одночасно від однієї з лише кількох виноробень найменшого апеласьйону Італії.
Аромат Produttori di Carema Carema інтенсивний, фруктовий з тонами ягід та сухофруктів, з характерними нотами троянд, а також пряними відтінками кориці та кави, мускатного горіха.
М’який смак, але структурований та стійкий, з приємними танінами та вібруючою кислотністю, доповнений солодкими дубовими нотками. Насичений післясмак з пряними нотами.
Потенціал витримки в пляшці – понад 10 років.
Виробництво Produttori di Carema Carema
Вина Produttori di Carema Carema виготовляються зі 100% неббіоло, згідно зі специфікаціями, затвердженими з урожаю 2010 року.
Виноградники розташовані на дуже крутих терасах на схилах пагорбів з видом на долину Дора Балтеа (Dora Baltea).
Ручний збір.
Ферментацію на диких дріжджах проводили в сталі. Мацерація – приблизно 12 днів.
Витримка – 2 роки, з яких принаймні 12 місяців у старих великих дубових бочках.
Коротко про Nebbiolo di Carema
Карема – невелика гірська альпійська субзона в П’ємонті поряд із населеним пунктом Carema всього на 750 жителів.
Отримала статус DOC у 1967 році.
Це найменший апеласьйон Італії. Загальна площа виноградників – лише 18 га (станом на 2019 рік). Виробництво: 430 гл або 4780 ящиків вина.
Виноградники розташовані терасами на дуже крутих схилах на висоті 300-600м над рівнем моря, тому місцеве виноробство часто називають “героїчним”.
Карема розташована на межі з Valle d’Aosta. Клімат тут холодний і дуже вітряний, тому виноград дозріває довго, а вина дає легкотіліші, ніж, наприклад, Бароло.
Стиль небіоло із Кареми за своєю плотністю та насиченістю можна умовно поставити як середній варіант між Бароло та Вальтеліною.
Carema DOC включає два найменування червоних вин:
- rosso – мінімум 85% небіоло, мінімум 24 місяці витримки, з яких 12 місяців – в дубі.
- riserva – 100% небіоло, мінімум 36 місяців витримки, з яких 12 місяців – в дубі.
Місцевий неббіоло називають Picotener (Picutener).
Карема має стилістику північного небіоло – олд-фешн, вишуканий, з характерним трояндовим ароматом та м’яким, гладким, насиченим смаком. Рівень алкоголю невисокий: 12-13,5%
Потенціал витримки місцевого небіоло – 20-30 років за умов правильного зберігання: в темряві в підвалі або в місці зі постійною регуляцією температур.
Алессандро Фарнезе (Alexandre Farnèse), автор винного путівника 1539 року, який обирав вина для папи Павла III, описував це вино як «чудовий напій, ідеальний для князів і лордів».
В 16 столітті De Vinis Italiae згадує Карему як вино, яке подавалося до столу пап, герцогів Савойських і служило як «вино для смаженого м’яса» французьким королівським особам.
Маріо Солдаті (Mario Soldati) називав місцеве небіло «сильним і приємним, як сонце і камінь».
Між сусідами ходять чутки, що сучасний успіх небіоло із Кареми частково пояснюється тим, що компанія Olivetti в 1950-х роках любила роздавати пляшки Carema як подарунок постачальникам та клієнтам.
Про виробника Produttori di Carema Carema
Produttori del Carema – це кооператив, який був заснований у 1960 році та налічував лише 10 виноградарів та виноробів.
На 2015 рік кооператив вже налічував 101 члена, з яких 71 – виноградарі, більшості з яких належить менше 1га виноградників.
У 2013 році був відремонтований погреб для витримки вин.
Тоді багато старих бочок було утилізовано та замінено новими зі славонського дуба. На даний момент бочки можуть містити до однієї тисячі гектолітрів.
Офіційний сайт виробника Produttori di Carema Carema: caremadoc.it
Інші вина від виробника Produttori di Carema Carema.
Фудпейрінг: барбекю, гриби, гриль, дичина, м'ясо червоне, полента, різотто, равіолі, стейк
Владислав –
Сочне , зі смаком лісових ягід , середньої танниності, гарний варіант, рекомендую
Олена –
Хороше небіоло, соковите, ягідне,трохи сухофруктів в ароматі.округлі таніни
алексей –
красивое неббиоло из необычного региона. достаточно тонкое, очень элегантное, много цветов и ягод в аромате. отличная кислотность и структура. очень интересно.