Sokolin Dosset Dolcetto d’Alba - другий реліз дольчетто від Мітчелла Соколіна.
Ricetta originale 👌
Ультра мікро реліз всього в 1973 пляшки.
Виноград для Sokolin Dosset Dolcetto d’Alba росте на виноградниках Vigna Chiesa на білих грунтах північних схилів Монфорте на стороні Dogliani.
Ферментація починалась в сталі (приблизно половина винограду – цільні ягоди). Після двох тижнів сусло пресували та перемістили у старі бочки по 300л для завершення бродіння.
Витримка – 22 місяці в дубі.
Вино розливали без оклейки, фільтрації (але з додаванням сірки).
Sokolin Dosset Dolcetto d’Alba – соковите, фруктове, з м’якими танінами, приємною кислотністю. Аромат з нотами вишень, солодких спецій, квітів та землянистими відтінками.
Онлайн дегустація дольчетто Енотеки з Соколіним в інстаграмі.
Історія Sokolin Dosset Dolcetto d’Alba
Попрацювавши сомельє в зіркових ресторанах Майкла Міни та Акварелло в Сан-Франциско, Мітчелл Соколін вирішив подорожувати.
Він навчався робити вино в обох півкулях землі на таких виноробнях, як Mac Forbes в Австралії.
Потім вирішив робити власне вино і поселився для цього в південній частині Кастилії-і-Леон в Сьєрра-де-Саламанка. Це його “основний проект”.
А це дольчетто робиться в П’ємонті на потужностях іншої виноробні (La Bioca в Монфорте д’Альба).
Мітчел надихнувся винами Vajra, Olek Bondonio, Chionetti та Abonna, знайшов потрібні ділянки дольчетто і вважає, що в умілих руках дольчетто може давати справді цікаві вина з характером.
Посилання на офіційний сайт немає (бо немає сайту), є лише на сторінку Мітчела в інсті (такі часи).
Інші дольчетто.
Фудпейрінг: лазанья з білим соусом, лазанья з м'ясним соусом, м'ясне рагу, м'ясо червоне, овочеве рагу, піца, паста, паста з білим соусом, паста з м'ясним соусом, паста з сирним соусом, паста з червоним соусом
Serhii –
Виразне, надзвичайно соковите вино з тонами чорносливу, червоних ягід, чорного чаю та осіннього лісу. Довгий збалансований післясмак
Andrii –
Дуже багата та соковите ароматика в цьому дольчетто. Стиглі червоні ягоди, палена земля, спеції та табак. Гарні таніни та кислотність
Art –
Грамотное, нескучное ягодное, с долей подлеска в аромате. Если дать подышать, то вообще шик.
Микола –
Суперсоковито – ягоди, пряність.
Класна кислотність, пити легко і хорошо
Олена –
Соковите,фруктове. Аромат вишні,солодких спецій та землянистих відтінків. Реліз лише в 1973 пляшки
Max –
Натюр без дрожжей, серы и т.д. Яркое, пряное.
Denys –
Великолепно сделанное, яркое и сочное дольчетто.
Алексей –
классное нишевое дольчетто – сочное, свежее с яркой ароматикой и хорошей структурой. совсем не водичка.