Ardeche Syrah Basalte du Coiron – піно нуар із базальтових грунтів, утворених після виверження вулканів.
Аромат виразний, яскравий, з нотами спецій, перцю та мускатного горіха.
Смак насичений, повнотілий, зі структурованими танінами. Це потужне і щедре вино
Нагороди:
2018 : 16,5/20 – Jancis Robinson
2018 : Dégustation Forbes – Superlative Value
2017 : Argent – Prix plaisir Bettane & Desseauve 2019
2016 : Prix des Vinalies 2018
Ardeche Syrah Basalte du Coiron рекомендовано відкоркувати протягом 3-5 років (від року урожаю).
Особливості виробництва Uvica Ardeche Syrah Basalte du Coiron
Uvica Ardeche Syrah Basalte du Coiron – це 100% сіра із особливого теруару, розташованого на південному сході Ардеш у місті Альба-ла-Ромен (Alba la Romaine).
Базальт, отриманий із охолодженої лави, що утворилася в результаті вивержень стародавніх вулканів на масиві Койрон (Massif du Coiron), вважається кращим теруаром для сорту сіра в Ардеші.
Ділянки для виноградників суворо відбираються на неглибоких ґрунтах з обмеженою врожайністю 30-40 гл/га.
Збір врожаю відбувається в середині вересня при оптимальній зрілості винограду, після чого йде тривалий період витримки приблизно від 15 днів до 3 тижнів, щоб отримати красиву дубильну структуру, зберігаючи при цьому шовковистість.
Про виробника Ardeche Syrah Basalte du Coiron:
Вино Ardeche Syrah Basalte du Coiron виробляється Асоціацією виноробів регіону Ардеш, також відомої як U.V.I.C.A (Union des Vignerons des Coteaux de l’Ardeche).
Ця асоціація створена в 1967 році і є унікальним пулом з 12 виноробів, розташованих в Південному Ардеш. Зараз площа виноградників Асоціації налічує 6000 га, що розкинулися на мозаїці терруарів. На цих виноградниках працюють тисячі сімей, об’єднані ентузіазмом і турботою про природу.
Головною метою компанії є просування вин регіону, а також впровадження єдиних стандартів в області модернізації виробництва і маркетингу. Вина, які виробляються асоціацією, характеризуються як зрозумілі, яскраві, з розумним ціноутворенням.
Покоління за поколінням, знання і досвід виноробів регіону Ардеш передаються наступникам.
Використовуючи всі накопичені незліченними поколіннями знання, винороби методично обрізають виноград в суворі зими, озеленюють виноградники для збереження життя грунту, збирають виноград зеленим для збереження невеликих урожаїв і роблять все необхідне для того, щоб кожна бухта могла повністю розкрити свій потенціал.
Потім йде ретельне змішування, лоза за лозою. Знову і знову шукаючи цей прекрасний баланс між результатом дій людини і виразом грунту, вони створюють вино, що втілює всі грані терруару Ардеш.
Кожен працівник асоціації розділяє пристрасть до Ардешу – землі, яка їх годує, до свого ремесла винороба і до своїх вин. Вони поважають грунт і природу, чоловіків і жінок, свою вікову історію і свої традиції, свої ноу-хау і свою культуру, свою спадщину і свої села.
З 1967 року ці сім’ї працюють разом, щоб розвивати свою колективну силу і постійно покращувати виноградник Ардеш. Вони поділяють одну і ту ж цінність і готові передати їх своїм дітям.
Винороби Асоціації не тільки вирощують виноград і виробляють вино, але і готові розкрити свої двері і свої серця перед тими, хто хоче дізнатися нюанси їх ремесла, відкрити його для себе і, може бути, захотіти стати виноробом Ардеш.
У Ардеш природа багата і різноманітна, а біорізноманіття є наріжним каменем балансу виноградників Асоціації. Сім’ї, які працюють на виноградниках Ардеш, розуміють, що цей баланс ненадійний і знаходиться під загрозою, усвідомлюють свою відповідальність і необхідність бути громадянами, діяти спільно, щоб захищати і поважати його.
З 2016 екологічний підхід Ardèche Par Nature® дозволяє Асоціації реалізовувати безліч дій для захисту багатства спадщини Ardèche.
Добриво і догляд за грунтом: добрива на 100% є органічними, щоб зберегти якість грунту і зберегти біорізноманіття. Заохочується висів рослин між рядами виноградних лоз для збереження біорізноманіття, боротьби з парниковими газами та обмеження ерозії грунту.
Зниження використання агрономічної продукції: щоб не тільки дбати про навколишнє середовище, але і зберегти здоров’я виноградарів, Асоціація розробляє механічні та ручні методи для збереження біорізноманіття на виноградниках. Це допомагає природним чином боротися зі шкідниками та хворобами і підтримувати екологічний баланс виноградника.
Управління водою і відходами: для того, щоб забезпечити необхідне кількості води, і захистити природні запаси води, дощова вода збирається і встановлюються водосберегающие системи зрошення, щоб забезпечити необхідну кількість води.
Навчання виноградарів: Винороби Ардеш підтримують кожного в прагненні до більш шанобливого ставлення до людей і навколишньому середовищу за допомогою проведення навчальних занять.
Для підтримки біорізноманіття і захисту навколишнього середовища, винороби взяли під захист і інших мешканців виноградників: кажанів, бджіл, видр і сов.
Кажани: “Кажани – природні захисники виноградника; полюючи на паразитів з лози, вони допомагають нам природним чином боротися зі шкідниками” Патріс Рау, виноградар з Sauveplantade.
Бджоли: Фактичні показники здоров’я нашого довкілля, бджоли відіграють життєво важливу роль в підтримці біорізноманіття рослин. Без комах-запилювачів більше 70% видів рослин, вирощуваних в їжу (включаючи майже всі фрукти, овочі, олійні та білкові культури, спеції, кава і какао), опиняються під загрозою.
Видра: ця непомітна і маловідома тварина пристосовується до навколишнього середовища, але також отримує користь від дуже широкої дієти, що дає їй статус тварини-парасольки: її прямий захист приносить користь його середовищу проживання.
Сова: сова Scops, як і європейська сова, є найменшим з нічних хижаків в Європі. Занесений до числа видів, що знаходяться в серйозній небезпеці, він присутній в Ардеш в сільськогосподарських зонах і на скелястих рельєфах.
Інші вина від виробника Ardeche Syrah Basalte du Coiron.
Сайт виробника Ardeche Syrah Basalte du Coiron: https://www.vignerons-ardechois.com/en/
Фудпейрінг: барбекю, гриль, закуски, ковбаски, м'ясо червоне
Відгуки
Відгуків немає, поки що.