ua|ru

Вино Зерех де Барбаділльо Пало Кортадо Херес / Zerej de Barbadillo Palo Cortado Jerez, біле сухе 0.5л

  • Артикул: 1417
  • Об’єм: 0.5 л
Фото пляшки та дизайн етикетки
можуть відрізнятися від реального
вигляду товару.

Вино Зерех де Барбаділльо Пало Кортадо Херес / Zerej de Barbadillo Palo Cortado Jerez, біле сухе 0.5л

(1 відгук)
  • Артикул: 1417
  • Об’єм: 0.5 л
Творіння керуючого Bodegas Barbadillo Армандо Гуерри та головного енолога Монтсе Моліни, головною ідеєю якого було показати, як впливає оксидація на стиль і еволюцію місцевих вин.
1411.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 1147.00 грн

Немає в наявності

Вибери найближчий магазин
Предславинська, 47 (ст.м. Палац Україна)Немає в наявностіОболонський проспект, 26 (ст.м. Мінська)Немає в наявностіКнязі Острозькі 31/33Немає в наявностіОлександра Олеся 4А (ЖК Варшавський)Немає в наявностіКільцева дорога, 110-А , Софіївська Борщагівка, КиївНемає в наявностівул. Златоустівська 25, ЖК «Шевченковський»Немає в наявностіУкраїна (крім Києва)Немає в наявності
Обробка замовлень
з 10:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта (замовлення від 600грн) - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Творіння керуючого Bodegas Barbadillo Армандо Гуерри та головного енолога Монтсе Моліни, головною ідеєю якого було показати, як впливає оксидація на стиль і еволюцію місцевих вин.

Zerej de Barbadillo Palo Cortado Jerez напевно, найелегантніше і найскладніше вино з обмеженого релізу серії Zerej.

Zerej de Barbadillo Palo Cortado Jerez – це 25-ти річний Palo Cortado із солери Obispo Gascon, з якої розливають топовий Palo Cortado виноробні Barbadillo.

Відтінки різних стилів (від Manzanilla до Oloroso) з типовою для Palo Cortado свіжістю і кислотністю. Якщо ви цінуєте характер в винах, то Zerej de Barbadillo Palo Cortado Jerez просто не можна пропускати.

Неймовірно глибоке і пронизливе вино Zerej de Barbadillo Palo Cortado Jerez для тих цінителів хересу, хто ставить кислотність і мінеральність на перший план.

Про виробника Zerej de Barbadillo Palo Cortado Jerez

На сьогоднішній день Барбаділло є одним з найбільш шанованих у світі виробників хересу, з багатим асортиментом різноманітних вин, лікерів та коньяків різного віку.

Історія народження хересу

Якщо коротко, то херес – це біле кріплене солодке вино. Але якщо серйозно, то це обов’язково іспанське вино і є контрольованим за походженням.

Вино носить назву регіону, в якому народилось: назву міста Херес-де-ла-Фронтера в Андалузії. З’явилося воно в 1100 році до н.е., коли фінікійці завезли виноград на територію сучасної Іспанії.

Саме тоді вони завоювали південно-східну Андалусію і заснували тут декілька своїх міст, в тому числі і Херес. Фінікійці були більш розвинені ніж місцеве населення і привезли з собою алфавіт та методи виробництва скла, кераміки та одягу.

Для своїх потреб вони привезли з собою саджанці оливкових дерев і винограду. Крім інших досягнень, фінікійці вміли виробляти вино. На щастя, клімат для привезеного винограду, виявився дуже сприятливим і вина виходили чудовими.

В якийсь щасливий момент винороб, що залишився невідомим, ризикнув і не прибрав з шумуючого вина бахромисту плівку, що утворилася на ньому. Саме так і з’явився перший херес.

Пізніше Андалусією заволоділи маври, щ були правовірними мусульманами. Мусульмани не поважають вино і халіф Алхакен II навіть наказав знищити виноградники.

На щастя для нас, ніякими вказівками правителя не можна знищити любов до гарного вина. Не зважаючи на те, що посли халіфамали навіть право призначати смертну кару за виноробство, місцеве населення знаходило способи захистити свої виноградники. а з ними і вино.

Деякі пояснювали необхідність вирощування винограду постачанням ізюму для харчування воїні. А деякі просто давали посланцям хабарі своїм же вином чи грошима.

Крім Корану, у вина у ще один ворог: клімат. Настільки сонячний клімат Андалусії був сприятливим до винограду, настільки він був нещадним до вина.

Вино дуже швидко псувалося, що завдавало виноробам  значні збитки. Вино врятував випадок: хтось випадково чи навмисно хлюпнув у бочонок з вином винного спирту. І саме цей бочонок пережив спекуче літо.

Коли ж вино скуштували, воно виявилось на диво смачним. З тих пір при приготуванні хереса, в молоде вино додають спирт. Доданий до вина перед витримкою, він зупиняє процес бродіння. Завдяки цьому оновлений херес став міцнішим і не таким кислим.

Згодом маврів з території Хересу вигнали і виноробство вже не мало факторів стримування і почало стрімко розвиватись. С тих пір виноробство залишається значною галуззю економіки. В тому числі, вино почали активно експортувати.

Коли Херес нарешті потрапив в Англію, його там сразу полюбили і так же швидко перейменували. В Англії херес називають Шеррі, бо і саме місто Херес вони на свій лад називають так само.

Херес настільки збагатшував королівство, що стосовно винограду знову випустили урядовий наказ. Але в цей раз, виноградники наказом захищались. Виноградні лози заборонялося викорінювати і навіть розводити поряд з ними бджіл.

З тих пір, як херес почали масово експортувати, почалися певні розбіжності і підробки серед постачальників. Тому, щоб встановити порядок, міський уряд в серпні 1483 році випустило “Врегулювання гільдії видобувачів родзинок і винограду” – перше керівництво, вказувало деталі виробництва, типи нирок, систему витримки і комерційного використання.

Для приготування хересу виноград збирають тільки вручну в першій половині вересня. Потім дають виноградному сок бродити в бочці протягом 6 місяців. У січні бочки розкривають. За цей час в деяких з них утворюється цвіль – шар дріжджових бактерій.

Саме цим бактеріям херес зобов’язаний своїм дивовижним і неймовірним смаком. Отримане таким чином вино містить 12-13% спирту. Далі херес розділяється на кілька сортів з різними способами приготування і різним вмістом спирту.

  • “Фіно” виготовляється тільки з допомогою дріжджовий плівки. Так отримують легке сухе вино світло-золотистого кольору з ледве помітним мигдальним ароматом.
  • “Мансанілья” – це той же Фіно, але виготовлений виключно в місті Санлукар-де-Баррамеда, де через близькість моря flor може жити цілий рік. Це вино славиться своїм легчайшим гірко-солоним присмаком, що пояснюють близькістю Середземного моря.
  • “Амонтильядо” спочатку живе як «Фіно», але потім flor із загадкових причин зникає і вміст бочок продовжує дозрівати, окислюючись повітрям. В результаті виходить м’яке вино бурштинового кольору з ароматом лісових горіхів.

Відео виробника Zerej de Barbadillo Palo Cortado Jerez (Зерей де Барбадийо Пало Кортадо Херес):

Інші вина від виробника Zerej de Barbadillo Palo Cortado Jerez

Офіційна сторінка виробника Zerej de Barbadillo Palo Cortado Jerez : https://barbadillo.com/

Фудпейрінг: азіатські страви, випічка, горіхи, гострі страви, десерти, сухофрукти

Деталі

Бренд Barbadillo, Zerej
Літраж 0.5
Привід на свято
Колір біле
Країна Іспанія
Фудпейринг азіатські страви, випічка, горіхи, гострі страви, десерти, сухофрукти
Тип кріплене
Регіон Херес
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт паломіно фіно
Вид кріплене, херес
Рік
Алкоголь 20%
Категорія Вино
Міцність 17-22%

1 відгук для Zerej de Barbadillo Palo Cortado Jerez вино біле 0.5л

  1. Алексей

    офигенный херес – тонкий, яркий, минеральный и почти соленый во вкусе.

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *