ua|ru

Ром Закапа Цент 23 роки / Zacapa Cent 23 YO, 40% 0.7л

  • Артикул: 2976
  • Об’єм: 0.7 л
Фото пляшки та дизайн етикетки
можуть відрізнятися від реального
вигляду товару.

Ром Закапа Цент 23 роки / Zacapa Cent 23 YO, 40% 0.7л

  • Артикул: 2976
  • Об’єм: 0.7 л
2719.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 2640.00 грн

Є в наявності

В наявності 4 пляшок* Треба більше? Маякуй!
Вибери найближчий магазин
Предславинська, 47 (ст.м. Палац Україна)В наявності: 4Оболонський проспект, 26 (ст.м. Мінська)В наявності: 10Князі Острозькі 31/33В наявності: 9Олександра Олеся 4А (ЖК Варшавський)В наявності: 17Кільцева дорога, 110-А , Софіївська Борщагівка, КиївВ наявності: 5вул. Златоустівська 25, ЖК «Шевченковський»В наявності: 6Україна (крім Києва)В наявності: 4
Обробка замовлень
з 10:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта (замовлення від 600грн) - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Ром Zacapa Cent 23YO – супер преміальний ром з Гватемали, купаж спиртів 6-23-річної витримки.

Колір ром Zacapa Cent 23YO: легке червоне дерево з тонами довгого старіння. Аромат ром Zacapa Cent 23YO: солодка багатошарова суміш карамелі, ванілі, какао та ірисок.

Смак ром Zacapa Cent 23YO: складний, повнотілий, збалансований з нотами меду, ірисок, пряного дуба і сухофруктів складний, шкіри, кориці та імбиру. Довгий теплий пряний післясмак.

Ром Zacapa Cent XO створений на честь 100 річчя рідного міста Zacapa і є яскравим взірцем майстерності та терпіння. Витримується ром Zacapa Cent 23YO у бочках з-під бурбона і хересу Педро Хіменес на складах високогір’я Кецальтенанго на висоті близько 2300 метрів над рівнем моря в містичному “Будинку над хмарами”.

Повітря тут розріджене, а температура в складських приміщеннях в середньому не перевищує + 17 ° C. Саме під час цього процесу витримки ром Zacapa Cent 23YO розвиває свої знамениті смак та аромат.

Найкраще подавати ром Zacapa Cent 23YO як дижестив, або з льодом.

Точний рецепт Zacapa – комерційна таємниця, однак відомо, що ром виготовляється з чистого збродженого соку першого віджиму цукрової тростини (без додавання меляси). Цей сік ще називають «незайманим медом».

Переганяють ром в нерухомих кубах, а далі застосовують систему витримки «Кріадера і Солера». Система полягає в тому, що бочки вибудовують в ряди або пірамідою, в найпершому ряду (Солера) міститься найбільш витриманий спирт. В кожному наступному ряду (Кріадера) зберігається наймолодший спирт.

Приблизно раз на рік з бочок з самим настояним спиртом розливають по пляшках 10-15% рідини, а простір, що звільнився заповнюють вмістом наступного “поверху”. Це забезпечую високу якість рому, незалежно від врожаю.

За всіма процесами ретельно стежить купажист зі стажем Лорена Васкес.

Бочки для витримки рому виготовляють у місті Закапанека з американського білого дуба, а потім відправляють в Кесальтенанго. Ром настоюється в сухому і нежаркому кліматі, в якому випаровування відбувається дуже повільно.

Історія виробника ром Zacapa Cent 23YO

У 1930-х роках брати Ботран створили власну компанію з виробництва рому і назвали її Industrias Licoreras de Guatemala. Компанія успішно випускала і продавала ром під назвою Botran, швидко зайнявши почесне місце серед провідних гватемалських виробників рому.

У 70-і роки XX століття ром Botran вважався найкращим ромом країни.

Але у 1976 році купажист компанії Алехандро Бургалета перевершив сам себе і створив новий напій, який отримав назву Zacapa. Це стало визначною подією як для братів, так і для всесвітньої історії рому в цілому.

Популярність нового рому швидко випередила ром Botran, що до цього не вдавалось конкурентам. Найперши ромом в лінійці Zacapa був ром Ром Закапа Цент 23, в а потім вже зявився ром Закапа Цент ХО

Крім виняткових смаку та аромату, суто зовнішньо його вирізняла упаковка з пальмової рогожі petate. Але після низки збройних конфліктів в Гватемалі та прилеглих територіях, дістати цю упаковку стало неможливим.

Бажаючи зберегти індивідуальність своєї продукції, один з братів знайшов ще краще рішення. Домовившись з місцевими дівчатами про виготовлення пальмової тасьми, вони вирішили для себе питання упаковки, одночасно підтримавши населення заробітком у важкі часи Громадянської війни.

Пізніше брати Ботран продовжували допомагати простим людям навколо себе, розвиваючи за свй рахунок медичну сферу місцевості і побудувавши школу.

На сьогодні Industrias Licoreras de Guatemala – найбільший гватемальський виробник алкоголю. У 2013 році половина акцій компанії була придбана міжнародним концерном Diageo.

Це дозволило значно прискорити розвиток, швидше виходити на нові міжнародні ринки, розширяти зону постачання і збільшувати обсяги продажу. Але друга частка компанії і досі належить нащадкам братів Ботран.

Коли організатори щорічної виставки International Rum Festival створювали Зал Слави, першим експонатом став гватемальський ром преміум-класу Zacapa 23 Centenario.

Протягом 4 років (з 1998 по 2001 рік) напій завойовував перше місце на цьому конкурсі. З початку XXI століття більшість престижних видань щорічно включає хоча б один з продуктів лінійки Zacapa в десятку кращих ромів.

Всі напої від виробника ром Zacapa Cent 23YO

Офіційна сторінка виробника ром Zacapa Cent 23YO: https://www.zacaparum.com/

 

Деталі

Вид ром
Країна Гватемала
Літраж 0.7
Бренд Zacapa
Алкоголь 40%
Міцність 37-43%
Категорія Міцний

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Zacapa Cent 23 YO ром 0.7л”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *