Chateau Lilian Ladouys Saint-Estephe 2014 - один з найкращих урожаїв, зроблених від моменту, коли шато придбали Jacky та Françoise Lorenzetti.
Chateau Lilian Ladouys Saint-Estephe 2014 має відкритий аромат з нотами червоних ягід та апельчинової цедри, відтінки кедру та пороху.
Смак виразний, структурний, дубовий, з нотами кави та мигдалю.
James Suckling про Chateau Lilian Ladouys Saint-Estephe 2014 (91-92 бали):
This is a very serious and structured wine from here. Best ever? Full, chewy and structured. Plenty of fruit. Chewy.
Robert Parker 90-92 бали:
The palate is medium-bodied with tobacco infused black fruit, masculine in style with good backbone and impressive precision on the finish.
This Saint Estèpe cru has seen a rapid improvement in recent years and this is another fine wine to add to their roster. I expect the bottle sample to land at the upper end of the band and continue the upswing in fortunes since its acquisition by Jacky Lorenzetti.
Wine Spectator 87-90 бали:
A bright, high-pitched style, with bitter cherry, Campari and pomegranate fruit, followed by an iron hint and a floral finish. Shows good purity, but needs to fill in a bit.
Виробництво Chateau Lilian Ladouys 2014:
Консультант-енолог: Eric Boissenot.
Площа виноградників: 46 га. Щільність посадки: від 8 500 до 10 000 лоз/га.
Середній вік лоз: 35 років.
Бленд: 56% мерло, 40% каберне-совіньйон, 2% каберне фран, 2% петі вердо.
Збір урожаю з 30 вересня по 17 жовтня.
В цілому 2014 рік був одним з найтепліших років з 1900 року. Але надлишок опадів і нижча за норму сезонна температура з травня по серпень компенсують скоростиглість цього урожаю.
Справжнє літо настало лише у вересні та жовтні: ці спекотні сонячні дні дозволили винограду досягти оптимальної зрілості та концентрації.
Холодна мацерація. Гравітаційний делестаж. Витримка 15 місяців в дубі (30% нових бочок).
Обсяг виробництва: 220 000 пляшок.
Про Chateau Lilian Ladouys
20 лютого 2020 року Chateau Lilian Ladouys отримало статус Cru Bourgeois Exceptionnel (сюди входять 249 виноробень).
Це заслуга сім’ї Лоренцетті та їх команди: з 2008 року вони почали пересадку та розширення виноградників, впроваджувати еко підхід до виноробничого процесу, модернізувати виробнчі потужності.
Для Шато Луліан Ладуі це також певне відродження своєї давно минулої слави: перша згадка про вина цього шато як про визначні для Сент-Естефу від Cocks & Féret сталася в 1850 року (саме шато засноване в 1564 році).
Також в 2020 році Chateau Lilian Ladouys заявила, що взялась за переведення виноргадників на органічний процес обробки (на той момент органічними були 20% їх виноградників).
Виноробний процес побудований на гавітаційній основі.
Вина Lilian Ladouys завжди мають багату і чітку структуру зі стиглими танінами та вишуканою інтегрованим дубом у яскраво фруктовий профіль. Завдяки вапняково-глинистим грунтам апеласьйону їх потужність врівноважується чудовою свіжістю.
Chateau Lilian Ladouys витримується в середньому 14 місяців (40-60% нового дуба). Каберне совіньйон і мерло завжди основа бленду, їх доповнюють пті вердо та каберне фран.
Дивись також бордо від інших шато.
Сайт виробника: chateau-lilian-ladouys.com
Фудпейрінг: дичина, м'ясо червоне, стейк
Відгуки
Відгуків немає, поки що.