Clos Lunelles Castillon Cotes de Bordeaux 2011 – нефільтрований бленд на основі мерло із маленького шато в Côtes de Castillon від Жерара Перса, однієї з найбільш визнаних та суперечливих фігур у Бордо.
Аромат яскравий, вибуховий, з нотами чорних фруктів, соку чорної смородини, вишні, з нотками нової деревини.
Смак потужний, щедрий, таніни дуже щільні протягом тривалого часу, але будуть ставати тоншими зі старінням.
Рекомендований період, коли варто відкоркувати Clos Lunelles 2011 – протягом 5-20 років.
Виробництво Clos Lunelles Castillon Cotes de Bordeaux 2011:
Виноградники знаходяться в Saint-Magne de Castillon.
Площа виноградників: 8,50 га.
Грунти: глинисто-вапнякове плато.
Середній вік лоз – 41 рік.
Як і у всіх інших володіннях Gerard Perse, зроблено все, щоб отримати низький урожай (20 гектолітрів з гектара).
Кажуть, що Clos Lunelles – одне з найбільш трудомістких вин апеласьйону.
Бленд мерло 80%, 10% каберне совіньйон, 10% каберне фран.
Зелений збір.
Ручний збір винограду та ручне сортування.
Ферментація в цементі, 5 тижнів мацерації. Малолактика в дубі.
Витримка в нових бочках від 18 до 24 місяців.
Купажування перед розливом.
Без оклейки та без фільтрації.
Виробництво: 21600 пляшок.
Про Clos Lunelles та Жерара Перса
Шато площею 9 гектарів, розташоване на схилі пагорба Sainte-Colombe, глинисто-вапняковому плато, засадженому на 80% мерло, 10% каберне совіньйоном та 10% каберне франом.
Раніше маєток мав назву Chateau Lapeyronie. Але історія злету цього невеличкого шато почалась в 2001 році, коли його викупив Gerard Perse, власник Chateau Pavie.
Тоді ж назву було змінено на Clos Lunelles.
Перший же урожай під новим брендом Роберт Паркер оцінив в 93 бали – і продажі не примусили себе чекати.
Ця вдала ставка на якісні землі Côtes de Castillon, які досі ігнорували, безсумнівно, є не єдиною вдачею Жерара Перса.
На той вже існували Chateaux Pavie, Pavie-Decesse, Monbousquet та Bellevue-Mondotte. Але з Clos Lunelles престижна спадщина Жерара Перса Сен-Емільйон отримує серйозний орієнтир на Кот-де-Кастільйон.
Незважаючи на те, що Жерар Перс зовсім ще не був відомий в Бордо до початку 90-х років минулого століття, зараз є, мабуть, однією з найбільш визнаних та суперечливих фігур у цілому регіоні.
Він прибув до Бордо на початку десятиліття з поними кишенями – він щойно продав два своїх підприємства і мріяв про власне шато.
Першим він придбав Monbousquet в 1993 році, шато в низинах, на піщаних ґрунтах рівнин, що йдуть від вапнякового плато Сент-Емільйона до Дордоні.
Кілька років потому з’явився Pavie-Decesse, а незабаром і саме Pavie.
Жерар вклав величезні гроші у всі свої маєтки. І повністю змінив стилістику вин цих шато під свої власні вподобання.
Це було найбільш очевидним із Chateau Pavie: робота над шато зупинилася лише після повної реконструкції, а вино – ледь впізнаване порівняно з тими, що з’явилися тут наприкінці 1980-х років.
Ціни на його вина також значно виросли. Особливо після того, як у 2012 році переглянули класифікацію Сент Емільйону і його шато потрапило в категорію “А”.
У 2010 році Clos Lunelles змінив пляшку та етикетку.
Офіційний сайт виробника: vignoblesperse.com
Фудпейрінг: азіатські страви, баранина, гриби, гриль, дичина, качка, м'ясне рагу, м'ясо червоне, паста з м'ясним соусом, паста з червоним соусом, риба червона, стейк
Відгуки
Відгуків немає, поки що.