DaDa Art Wine №1 – супер концентроване вино з яскраво вираженою ванільною нотою в смаку та ароматі, а також досить високим вмістом залишкового цукру (вино класифікується як напів сухе).
Але цей цукор не лише не шкодить, але й балансує і згладжує потужний новосвітських характер вина.
Виробник не вказує на своїй етикетці сорти та витримку (це можна прочитати в технічних картах вина), а лише “профіль” вина. У DaDa Art Wine №1 – це ваніль.
Э також DaDa Art Wine з перцевим та кавовим профілем.
Про бренд DaDa Art Wine:
THE ONLY RULE IS NOT HAVING ANY RULE AT ALL.
Дадаїсти відкидали існуючі стандарти в мистецтві, заперечуючи статус-кво через анти-мистецькі культурні твори.
Своїми винами DaDa Фінка лас Морас по-суті пішла подібним шляхом.
Ця лінійка вин DaDa орієнтується не на сорти і теруари, а на зрозумілий смаковий профіль. Тобто спочатку виробник визначив найпопулярніші профілі вина, а потім придумав, як зробити таке вино: комбінація сортів, витримки і т.д.
Наприклад, це вино DaDa Art Wine №1 – Vanilla: бленд із бонарда та мальбека + витримка в американському дубі середнього обсмаження дає чіткі ноти ванілі.
Для любителів потужних вин з вираженим дубовим характером.
DADA демонструє, що можна насолоджуватись вином і разом з тим – звільнитися від панівної парадигми.
Їх рекламний ролик хоч і на іспанській мові, зрозумілий і без перекладу (власне, як і вино DaDa Art Wine №1):
В лінійці DaDa Art Wine є також інші профілі: перець та кава, наприклад (але в Україну завозяться не всі).
Про виробника DaDa Art Wine – Finca Las Moras:
Виробник називає свій підхід – новою концепцією вин з Сан-Хуана
Фінка Лас-Морас була створена в долині Тулум, біля підніжжя Андського хребта, в провінції Сан-Хуан, Аргентина.
І саме завдяки ії досліжєенням, інноваціям і деякій авангардності Сан-Хуан був “перевідкритий” як винний регіон.
Завдяки Finca Las Moras місцеві вина змінили свою суть і стали відомі і впізнавані в світі.
Багато виноробень люблять писати про себе вже досить “затертий” однаковий текст, як вони успішно поєднують традиції своїх предків чи регіонів з сучасними технологіями.
Так ось Finca Las Moras (Grupo Peñaflor) – не про ці загравання. Вони – про інновації.
Пабло Аранда Хайнс (Pablo Aranda Hynes), менеджер з експорту Finca Las Moras якось сказав, що вони самі не можуть опанувати свій інноваційний драйв.
Саме тому DaDa Art Wine №1 – це не про нудні правила і протоколи Старого Світу. І точно не про снобство.
Finca Las Moras своїми винами б’ють в іншу цільову: молодь, яка шукає вино хорошої і головне – стабільної якості. Плюс дизайн, яскраві етикетки, провокативні слогани. Плюс прийнятна ціна.
До речі, Мартіну Аугусто Рамосу, коли він став СЕО компанії в 2011му році було лише 43. Він один з наймолодших людей, які очолюють велику винну корпорацію, у світі.
Успішні продажі в 45 країнах світу натякають нам, що у всій цій концепції є сенс.
Сайт виробника: http://www.fincalasmoras.com/
Інші вина виробника finca Las Moras дивись тут.
Аромат: Інтенсивний, фруктовий, з пряною нотою підсмаженого дерева та щедрої ванілі.
Смак: Насичений, з легкою солодкуватістю стиглих фруктів і яскраво вираженими ванільно-дубовими нотами
Фудпейрінг: барбекю, витримані сири, гриль, жирні страви, ковбаси, ковбаски, м'ясне рагу, м'ясо червоне, пікнік, яловичина
Особливості вініфікації: витримка в американському дубі середнього обсмаження
nadia –
дуже насичено. справді, дуже ванільно. але це швидше зимове вино. влітку його можна лише на свіжому повітрі під м’ясо)